November

Vandaag stond alweer de 8e wedstrijd van de wintercompetitie op het programma. De weergoden waren vandaag weer eens goed gezind en lieten de regen thuis. Het parcours lag er erg goed bij en het was een flinke racebaan. Ik was redelijk weg bij de start en moest gelijk een snel startende Daan Bongers laten gaan. Hier sloten al snel Leon en Rene en Martijn bij aan en ik zat alleen op de 5e plaats. Voor me liepen ze verder uit en van achteren kwamen Noud en Leander opzetten. Na enkele rondes sloten ze ook bij me aan. 
Leander en ik wisselden het kopwerk af, want Noud ging niet zo lekker zei hij. We reden goed door en liepen steeds verder in op Martijn die in het begin 45 seconden voor lag. Deze 45 seconden werden er 35 en ik trok nog eens vol door om proberen het gat te dichten. Noud was er ondertussen al vanaf gereden en ik bleef net als vorige week met Leander over. Ik had goede benen vandaag en ik kon veel kopwerk voor mijn rekening nemen en als Leander op kop zat kon ik redelijk makkelijk volgen. Het gat bleef kleiner worden en de laatste rondes probeerde ik nog dichter te komen wat er voor zorgde dat Leander ook moest lossen.
 
2 rondes voor het einde heb ik alles geprobeerd om het gat dicht te rijden en ik kwam op 15 seconden, maar het mocht niet baten, Martijn had het in de gaten en trok nog even door. De laatste ronde liep ik niet meer in en kon ik op een veilige 5e plaats finishen.
Met een tevreden gevoel kijk ik terug op de wedstrijd, lekker gereden en het maximale er uit gehaald. Verder een bedankje aan alle supporters die weer de moeite hebben genomen om mij en de rest van de mannen aan te komen moedigen. Foto’s van Kristel en Theo volgen…… Thanx en tot volgende week op de mooie ronde van Deurne!
 
 • 2009-11-29_Stramproij_1
 • 2009-11-29_Stramproij_2
 • 2009-11-29_Stramproij_3
Op de vuilnisbelt van Weert stond zondag een flink windje wat zorgde voor een erg zware wedstrijd. De ronde bestond uit 2 pittige klimmetjes en enkele wat kortere minder steile stukken bergop. Verder waren er verschillende stukken was je vol in de wind reed, helaas niet mijn sterkste punt. Ik ben gestart op Rocket Ron banden, want vorig jaar had ik te weinig grip met Furious Fred. Achter Rene Wilbers ging ik als 2e het veld in, maar Leon en Roel van Houtem kwamen op de eerste klim al voorbij en hadden gelijk al een gat met z’n drieën.

Daarachter kwam Martijn met Gijs Dohmen voorbij en ik moest ze net laten gaan. Na 2 rondes zat ik er ongeveer 10 seconden achter en reed samen met Noud Nijssen. We werkten goed samen en probeerden het gat dicht te rijden op Martijn en Gijs. In de 4e ronde probeerde ik het op het achterste lange rechte stuk wind in, we kwamen dichterbij, maar door de krachtinspanning moest ik herstellen en werd het gat helaas weer groter.
 
Ondertussen was Noud gelost en reed ik alleen, met voor me een te groot gat om dicht te rijden. Van achteren kwam Leander Laurijssen sterk opzetten en sloot bij mij aan. Hij reed erg sterk op de vlakke stukken en ik reed wat beter op de klimmetjes. We bleven lang bij elkaar en ik probeerde 2 rondes voor het einde nog weg te rijden dor op het klimmetje na de finish vol door te trekken. Ik had een klein gaatje, maar hij sloot op het rechte stuk weer gelijk aan. We hebben daarna gewoon samen verder gereden. We wisten allebei dat het op de laatste ronde aan zou komen. 

Leander probeerde als eerste om me te lossen en wel op het rechte stuk tegenwind. Hij trok vol door en ik kon het wiel met heel veel moeite houden. Ik bleef fijn in zijn wiel zitten en hij probeerde het nog een keer op het rechte stuk voor de laatste klim, wetende dat hij op de klim te kort zou komen. Ik kon hem gelukkig volgen en op het klimmetje was ik degene die vol er vandoor ging. Hij capituleerde meteen en liet lopen. Zo werd ik vandaag weer eens 6e. Het ging lekker, in ieder geval veel beter dan vorige week in Schweiberg.Thanx voor de aanmoedigingen van de supporters langs het parcours!
 
 • 2009-11-23_Weert_1
 • 2009-11-23_Weert_2
 • 2009-11-23_Weert_3
De 5e wedstrijd uit de serie was op het aantrekkelijke parcours in Horst. Leuke stukken met draaien en keren, korte klimmetjes en enkele snelle stukken en dit alles onder perfecte omstandigheden. Echt een parcours voor de lichte mountainbike met de snelle bandjes. Vandaag stonden er een flink aantal supporters langs de kant en dit gaf natuurlijk extra motivatie om er vol tegenaan te gaan.
 
Mijn tactiek was volle bak starten en in de eerste ronde zoveel mogelijk tijd winnen en dan kijken waar ik eindigde. Zo gezegd zo gedaan, vloog iedereen er gelijk weer vol in en ik draaide in 2e positie het bos in achter Rene. Dit kon ik kort volhouden en hij liep langzaam wat bij me weg. Achter me kwam Martijn Roelofs, de winnaar van vorig jaar, in mijn wiel en hij ging me ook redelijk snel voorbij. Het ging me net iets te hard en moest hem laten gaan. Zo ging het ook met Leon die me even erna voorbij kwam.
 
 
Voor me ging het dus net te hard en achter me was het rustig. Het tempo probeerde ik vast te houden en dat lukte aardig. In de derde ronde sloot Wilco Verwegen aan die achteraan moest starten en ik probeerde hem te volgen om het gat op de achtervolgers nog groter te maken. Dat lukte bijna een ronde om in het wiel te blijven maar daarna moest ik hem echt laten gaan.
 
Door de snelle start en het aanpikken bij Rene Martijn Leon en Wilco had ik een groot genoeg gat geslagen op de achtervolgers. Eenzaam reed ik dus mijn rondjes en ik had ruim een minuut voorsprong halverwege de wedstrijd. Dit had ik goed in de gaten en reed rustig mijn rondes uit en de laatste 2 rondes heb ik echt rustiger aan gedaan wat ook wel aan de rondetijden was te zien.
 
Zo was het voor mij dus een eenzame wedstrijd en eindigde op een veilige 5e plaats met iets meer dan 2 min achter Leon Crienen op de 4e plaats en bijna een minuut voor de achtervolgende groep waar Anton knap 6e werd! Vandaag zat er meer niet in, heb in het begin sterk gereden en een veilige marge opgebouwt, helaas kon ik de eerste 4 niet volgen want het tempo lag echt hoog vandaag!
 
Thanx aan alle supporters vandaag en aan alle fotografen. Voor foto’s Kristel Peeters Theo Gelissen. Uitslagen zijn hier te vinden. Volgende week Schweiberg, een kijken of ik het kunstje van vorig jaar kan herhalen!
 
 • 2009-11-09_Horst_1
 • 2009-11-09_Horst_2
 • 2009-11-09_Horst_3
 • 2009-11-09_Horst_4

Vorig jaar stond ik aan de start in Schweiberg met goede benen en ik zei van tevoren dat ik wel even podium ging rijden. Dit lukte vorig jaar maar helaas was het dit jaar iets anders. De ronde was zwaar met 2 pittige klimmen, een ervan moest gedeeltelijk worden gelopen en de andere was een pittige klim. De natte ondergrond van de regen de afgelopen dagen zorgden ervoor dat dit extra zwaar werd. Ook was het deelnemersveld vandaag erg sterk, met Jelmer Pietersma en ook Sjef Klerken en Leon Kuijpers aan de start.

Met de start was ik goed weg en ging als 3e de lange snelle afdaling in achter Rene en Leon. Martijn kwam me al vrij snel voorbij gevolgd door Jelmer. Ze reden erg hard en bij mij liep het in het begin niet echt, waardoor ik ze moest laten gaan. Sjef en Leon kwamen daarna ook erg makkelijk langs en ook toen liep het nog niet lekker bij mij.

Daarna sloot er van achteruit 4 renners aan en hier heb ik enkele rondes met samen gereden. Echter de benen wilden niet echt en na enkele keren eraf gereden te zijn en weer terug gekomen moest ik ze helaas allemaal laten gaan. Nu reed ik alleen en voor me liepen ze verder weg en van achteren kwam Joschy oprukken. Gelukkig hervond ik me een beetje de tweede helft van de wedstrijd en kon ik Thom nog inhalen, die een dip had in een van de laatste rondes.

De laatste 2 rondes veranderde er niets meer en zo finishte ik op een beetje een teleurstellende 9e plaats. Het eerste half uur liep het gewoon echt niet, het laatste gedeelte ging het gelukkig wat beter. Maar niet tevreden vandaag, had niet de power en de benen die ik graag had gehad op deze ronde. Volgende week weer beter. Momenteel sta ik 3e in het klassement achter Rene en Leon, maar Martijn komt steeds dichterbij! Volgende week op de vuilnisbelt in Weert.

Foto’s van Kristel
 
 • 2009-11-15_Schweiberg_1
 • 2009-11-15_Schweiberg_2
De 4e wedstrijd om de Mulleners Vastgoed Cup werd gereden op het snelle racerondje in Born. Een ronde met veel rechte stukken, geen hoogteverschil behalve een viaduct over de A2, en enkele keren draaien tussen een paar bomen door. Echt een ronde voor de snelle mannen met de dikke benen, niets voor zo’n berggeit als mij.
 
’s Morgens buienradar goed in de gaten gehouden en het zou net droog blijven tot aan de finish, dus gekozen voor de Furious Fred banden. De start ging erg hard en ik moest gelijk al volle bak rijden om bij de eersten in het wiel te blijven bij Leon, Rene, Paul, Eric en Martijn. Na een ronde op hangen en wurgen in het laatste wiel te hebben gezeten moest ik lossen en kwam alleen te zitten. Op de rechte stukken alleen dat ligt me echt niet en ik verloor hierdoor veel tijd. 
 
Een ronde later sloot trainingsmaatje Anton Peeters en Leander Laurijssen bij me aan. Het tempo ging weer wat omhoog en ik had het erg zwaar om hen te volgen. Zeker in het begin toen we net samen kwamen te rijden. 3 rondes voor het einde trok Anton flink door want hij had goede benen en ik moest een gaatje laten vallen en kwam met veel moeite weer terug. 
De laatste 2 rondes bleef ik lekker uit de wind zitten om een beetje te herstellen voor de laatste ronde. Net voor het ‘technische gedeelte’ met veel draaien in het bos ging ik Anton voorbij. Alles wat ik nog in me had perste ik eruit en had een kleine voorsprong voor het laatste rechte stuk. Ze kwam beiden niet meer in de buurt en zo werd ik 6e. Net op tijd voor de regen want het begon in de laatste ronde al wat te regenen en op de weg naar huis hadden we een flinke bui!
 
Redelijk tevreden voor vandaag, want op zo’n snelle wegwedstrijd heb ik gewoon niet genoeg power. Heb maximaal gereden met een gemiddelde Hr van 177 en max van 185! Komende weken heb ik meer zin in, de altijd leuke ronde in Horst en Schweiberg komt er ook aan! Ik heb er zin in!!!! Vandaag geen foto’s van Kristel, maar van Theo Gelissen en Jos Pluijmen
 
 • 2009-11-02_Born_1
 • 2009-11-02_Born_2
 • 2009-11-02_Born_3