De 4e wedstrijd om de Mulleners Vastgoed Cup werd gereden op het snelle racerondje in Born. Een ronde met veel rechte stukken, geen hoogteverschil behalve een viaduct over de A2, en enkele keren draaien tussen een paar bomen door. Echt een ronde voor de snelle mannen met de dikke benen, niets voor zo’n berggeit als mij.
 
’s Morgens buienradar goed in de gaten gehouden en het zou net droog blijven tot aan de finish, dus gekozen voor de Furious Fred banden. De start ging erg hard en ik moest gelijk al volle bak rijden om bij de eersten in het wiel te blijven bij Leon, Rene, Paul, Eric en Martijn. Na een ronde op hangen en wurgen in het laatste wiel te hebben gezeten moest ik lossen en kwam alleen te zitten. Op de rechte stukken alleen dat ligt me echt niet en ik verloor hierdoor veel tijd. 
 
Een ronde later sloot trainingsmaatje Anton Peeters en Leander Laurijssen bij me aan. Het tempo ging weer wat omhoog en ik had het erg zwaar om hen te volgen. Zeker in het begin toen we net samen kwamen te rijden. 3 rondes voor het einde trok Anton flink door want hij had goede benen en ik moest een gaatje laten vallen en kwam met veel moeite weer terug. 
De laatste 2 rondes bleef ik lekker uit de wind zitten om een beetje te herstellen voor de laatste ronde. Net voor het ‘technische gedeelte’ met veel draaien in het bos ging ik Anton voorbij. Alles wat ik nog in me had perste ik eruit en had een kleine voorsprong voor het laatste rechte stuk. Ze kwam beiden niet meer in de buurt en zo werd ik 6e. Net op tijd voor de regen want het begon in de laatste ronde al wat te regenen en op de weg naar huis hadden we een flinke bui!
 
Redelijk tevreden voor vandaag, want op zo’n snelle wegwedstrijd heb ik gewoon niet genoeg power. Heb maximaal gereden met een gemiddelde Hr van 177 en max van 185! Komende weken heb ik meer zin in, de altijd leuke ronde in Horst en Schweiberg komt er ook aan! Ik heb er zin in!!!! Vandaag geen foto’s van Kristel, maar van Theo Gelissen en Jos Pluijmen
 
  • 2009-11-02_Born_1
  • 2009-11-02_Born_2
  • 2009-11-02_Born_3