Mijn naam is William Beurskens, ben woonachtig in Panningen en ben geboren op 23 mei 1984. Sinds 2001 ben ik actief in de wielersport. Wat begon als af en toe fietsen in de bossen en het rijden van een wedstrijdje is in al die jaren uitgelopen tot mijn grote passie namelijk Mountainbiken. Ondertussen heb ik al bijna 400 mountainbikewedstrijden gereden in al die jaren. 

Sinds ik in het bezit ben van een wedstrijdlicentie rijd ik bij de Amateurs, en de laatste jaren in de categorie Masters 30+. In de wintermaanden ben ik actief op de mountainbike in de regionale wintercompetie. en in de zomermaanden wissel ik  XC wedstrijden af met (meerdaagse) marathon wedstrijden in binnen en buitenland. De XC wedstrijden zijn van korte duur (1 tot 2,5 uur), maar de marathons kunnen oplopen tot ruim boven de 10 uur en gaan ook vaker over meerdere dagen. Ik heb onder andere succesvol deelgenomen aan meerdaagse wedstrijden zoals de Transportugal 2016,Brasil Ride 2014, Cape Epic 2012, Trans Schwarzwald 2010, Duchenne Heroes 2008 en de Transalp Challenge 2007. Ook extreme ritten ga ik niet uit de weg zoals de Salzkammergut Trophy 2011 en zelfs 24 uurs races. Beide heb ik winnend afgesloten, een als solo rijder de andere als duo rijder met Daan Bongers. Ik ga graag nieuwe uitdagingen aan en vind het mooi om aan nieuwe evenementen deel te nemen. Afgelopen seizoen 2016 maakte ik deel uit van het Univega Pro Cycling Team.

Ik ben werkzaam bij Unisign te Panningen, waar ik de functie van Inbedrijfsteller vervul. Een uitdagende en afwisselende baan met een internationaal karakter, dit zorgt ervoor dat het ook steeds een uitdaging blijft om genoeg tijd te vinden om te trainen voor mijn zelf gestelde doelen. 

Bedankt voor de interesse in mijn website en kijk gerust verder rond. Ik zou het ook leuk vinden als je een bericht achter laat op het gastenboek.

William Beurskens