De 5e wedstrijd uit de serie was op het aantrekkelijke parcours in Horst. Leuke stukken met draaien en keren, korte klimmetjes en enkele snelle stukken en dit alles onder perfecte omstandigheden. Echt een parcours voor de lichte mountainbike met de snelle bandjes. Vandaag stonden er een flink aantal supporters langs de kant en dit gaf natuurlijk extra motivatie om er vol tegenaan te gaan.
 
Mijn tactiek was volle bak starten en in de eerste ronde zoveel mogelijk tijd winnen en dan kijken waar ik eindigde. Zo gezegd zo gedaan, vloog iedereen er gelijk weer vol in en ik draaide in 2e positie het bos in achter Rene. Dit kon ik kort volhouden en hij liep langzaam wat bij me weg. Achter me kwam Martijn Roelofs, de winnaar van vorig jaar, in mijn wiel en hij ging me ook redelijk snel voorbij. Het ging me net iets te hard en moest hem laten gaan. Zo ging het ook met Leon die me even erna voorbij kwam.
 
 
Voor me ging het dus net te hard en achter me was het rustig. Het tempo probeerde ik vast te houden en dat lukte aardig. In de derde ronde sloot Wilco Verwegen aan die achteraan moest starten en ik probeerde hem te volgen om het gat op de achtervolgers nog groter te maken. Dat lukte bijna een ronde om in het wiel te blijven maar daarna moest ik hem echt laten gaan.
 
Door de snelle start en het aanpikken bij Rene Martijn Leon en Wilco had ik een groot genoeg gat geslagen op de achtervolgers. Eenzaam reed ik dus mijn rondjes en ik had ruim een minuut voorsprong halverwege de wedstrijd. Dit had ik goed in de gaten en reed rustig mijn rondes uit en de laatste 2 rondes heb ik echt rustiger aan gedaan wat ook wel aan de rondetijden was te zien.
 
Zo was het voor mij dus een eenzame wedstrijd en eindigde op een veilige 5e plaats met iets meer dan 2 min achter Leon Crienen op de 4e plaats en bijna een minuut voor de achtervolgende groep waar Anton knap 6e werd! Vandaag zat er meer niet in, heb in het begin sterk gereden en een veilige marge opgebouwt, helaas kon ik de eerste 4 niet volgen want het tempo lag echt hoog vandaag!
 
Thanx aan alle supporters vandaag en aan alle fotografen. Voor foto’s Kristel Peeters Theo Gelissen. Uitslagen zijn hier te vinden. Volgende week Schweiberg, een kijken of ik het kunstje van vorig jaar kan herhalen!
 
  • 2009-11-09_Horst_1
  • 2009-11-09_Horst_2
  • 2009-11-09_Horst_3
  • 2009-11-09_Horst_4