Op de vuilnisbelt van Weert stond zondag een flink windje wat zorgde voor een erg zware wedstrijd. De ronde bestond uit 2 pittige klimmetjes en enkele wat kortere minder steile stukken bergop. Verder waren er verschillende stukken was je vol in de wind reed, helaas niet mijn sterkste punt. Ik ben gestart op Rocket Ron banden, want vorig jaar had ik te weinig grip met Furious Fred. Achter Rene Wilbers ging ik als 2e het veld in, maar Leon en Roel van Houtem kwamen op de eerste klim al voorbij en hadden gelijk al een gat met z’n drieën.

Daarachter kwam Martijn met Gijs Dohmen voorbij en ik moest ze net laten gaan. Na 2 rondes zat ik er ongeveer 10 seconden achter en reed samen met Noud Nijssen. We werkten goed samen en probeerden het gat dicht te rijden op Martijn en Gijs. In de 4e ronde probeerde ik het op het achterste lange rechte stuk wind in, we kwamen dichterbij, maar door de krachtinspanning moest ik herstellen en werd het gat helaas weer groter.
 
Ondertussen was Noud gelost en reed ik alleen, met voor me een te groot gat om dicht te rijden. Van achteren kwam Leander Laurijssen sterk opzetten en sloot bij mij aan. Hij reed erg sterk op de vlakke stukken en ik reed wat beter op de klimmetjes. We bleven lang bij elkaar en ik probeerde 2 rondes voor het einde nog weg te rijden dor op het klimmetje na de finish vol door te trekken. Ik had een klein gaatje, maar hij sloot op het rechte stuk weer gelijk aan. We hebben daarna gewoon samen verder gereden. We wisten allebei dat het op de laatste ronde aan zou komen. 

Leander probeerde als eerste om me te lossen en wel op het rechte stuk tegenwind. Hij trok vol door en ik kon het wiel met heel veel moeite houden. Ik bleef fijn in zijn wiel zitten en hij probeerde het nog een keer op het rechte stuk voor de laatste klim, wetende dat hij op de klim te kort zou komen. Ik kon hem gelukkig volgen en op het klimmetje was ik degene die vol er vandoor ging. Hij capituleerde meteen en liet lopen. Zo werd ik vandaag weer eens 6e. Het ging lekker, in ieder geval veel beter dan vorige week in Schweiberg.Thanx voor de aanmoedigingen van de supporters langs het parcours!
 
  • 2009-11-23_Weert_1
  • 2009-11-23_Weert_2
  • 2009-11-23_Weert_3