Vorig jaar stond ik aan de start in Schweiberg met goede benen en ik zei van tevoren dat ik wel even podium ging rijden. Dit lukte vorig jaar maar helaas was het dit jaar iets anders. De ronde was zwaar met 2 pittige klimmen, een ervan moest gedeeltelijk worden gelopen en de andere was een pittige klim. De natte ondergrond van de regen de afgelopen dagen zorgden ervoor dat dit extra zwaar werd. Ook was het deelnemersveld vandaag erg sterk, met Jelmer Pietersma en ook Sjef Klerken en Leon Kuijpers aan de start.

Met de start was ik goed weg en ging als 3e de lange snelle afdaling in achter Rene en Leon. Martijn kwam me al vrij snel voorbij gevolgd door Jelmer. Ze reden erg hard en bij mij liep het in het begin niet echt, waardoor ik ze moest laten gaan. Sjef en Leon kwamen daarna ook erg makkelijk langs en ook toen liep het nog niet lekker bij mij.

Daarna sloot er van achteruit 4 renners aan en hier heb ik enkele rondes met samen gereden. Echter de benen wilden niet echt en na enkele keren eraf gereden te zijn en weer terug gekomen moest ik ze helaas allemaal laten gaan. Nu reed ik alleen en voor me liepen ze verder weg en van achteren kwam Joschy oprukken. Gelukkig hervond ik me een beetje de tweede helft van de wedstrijd en kon ik Thom nog inhalen, die een dip had in een van de laatste rondes.

De laatste 2 rondes veranderde er niets meer en zo finishte ik op een beetje een teleurstellende 9e plaats. Het eerste half uur liep het gewoon echt niet, het laatste gedeelte ging het gelukkig wat beter. Maar niet tevreden vandaag, had niet de power en de benen die ik graag had gehad op deze ronde. Volgende week weer beter. Momenteel sta ik 3e in het klassement achter Rene en Leon, maar Martijn komt steeds dichterbij! Volgende week op de vuilnisbelt in Weert.

Foto’s van Kristel
 
  • 2009-11-15_Schweiberg_1
  • 2009-11-15_Schweiberg_2