December

Het veld van de Bedi Vochttechniek Cup was vandaag neergestreken in de Blerickse bossen. De wedstrijd stond vandaag vooral in het teken van de titelstrijd voor het Limburgs Kampioenschap. Voor deze titel kwamen degene in aanmerking die minimaal 10 wedstrijden hebben gereden. Dit waren bij de amateurs een tiental renners, met vooral Leon Crienen, Remy van de Winkel, Rowin van Gerven en Thom Wetzels als belangrijkste kandidaten. Het zou dus een zware klus worden om tussen deze renners op het podium te komen. De 3 dagen voor het kampioenschap ben ik op vakantie geweest naar Parijs, heerlijk 3 dagen genieten van Parijs en Disneyland! Erg leuk en gezellige daagjes gehad samen met Kristel. Maar niet optimaal voor de beentjes 3 dagen lopen en slenteren!
  
Bij de start was ik goed weg en ging met de eerste 6 het veld in. De eerste ronde ging lekker en ging ook nog Rowin voorbij die had de snelspanner los zitten. Lag eventjes derde in het kampioenschap maar dat duurde helaas niet lang, Thom Wetzels kwam voorbij en ook Rowin kwam terug. Ze reden allebei zo hard dat ik niet kon aanpikken. In de tweede ronde sloot Peter Nielen aan in mijn wiel en hij had vandaag erg goede benen want ook hem kon ik niet volgen. Zo volgden er nog vele de tweede en derde ronde en ik viel terug naar een 16e plaats, het liep voor geen meter en de benen wilden echt niet. 
 
Vanaf toen begon het enigszins beter te lopen en ik reed samen met Rick van Dijk een groepje naar voren. We kwamen met Rick, Frank Lamber en een renner van Be-One te rijden. Samen hebben we een hele tijd gereden. Ik heb een keer een aanval ingezet toen het stil viel maar op de snelle stukken kwam ik alleen niet echt vooruit en ze kwamen snel terug. Iets wat de hele wedstrijd niet liep was de snelle stukken, daar kom ik het hele seizoen al te kort. 
 
Dus de hele tijd samen gereden en in de laatste rondes moest Rick lossen omdat zijn crank los zat en Frank viel ook iets terug. Samen met de renner van Be-One reed ik de laatste ronde in en halverwege de ronde loste ik hem en eindigde voor hem. De uitslag in de wedstrijd was een 10e plaats vandaag en in het kampioenschap een te verwachtten 5e plaats. Leon heeft de titel redelijk eenvoudig verlengd, Thom werd knap 2e en Rowin weer 3 net als vorig jaar, tussen Rowin en mij reed Remy nog.
 
Fijne Jaarwisseling allemaal gewenst en de beste wensen voor 2008 !
 
 • 2007-12-30_Blerick_1
 • 2007-12-30_Blerick_2
 • 2007-12-30_Blerick_3
 • 2007-12-30_Blerick_4
Zondag was alweer de 12e van de 17 wedstrijden van de Bedi Vochttechniek cup. De wedstrijd was in Beesel op de walsberg, een leuke zware ronde met veel korte klimmetjes en weinig momenten waar je kunt herstellen. Dit is een wedstrijd die me wel ligt aangezien ik hier vorig jaar mee deed voor de medailles van het Limburgs kampioenschap. Vorig jaar werd ik op korte achterstand op Rowin van Gerven 4e. Dit jaar is het anders, ik ben nog niet zo sterk dat ik voorin mee kan doen, maar de vorm wordt beter dus hopelijk zou het een mooi resultaat opleveren vandaag.
 
Met het verkennen van de ronde had ik de eerste pech, ik brak mijn ketting doormidden bij de powerlink (zoveel kracht heb ik :) ), gelukkig had ik een reserve bij en kon ik weer verder met klaar maken voor de wedstrijd.
 
De start ging erg lekker en ik lag 2e maar op het rechte stuk schoot de ketting van het grote tandwiel voor af en moest ik op het middelste blad rijden. Dit scheelde weer een paar plaatsen want ze kwamen links en rechts voorbij en ik ging rond de 12e plaats de single track in.
 
De eerste ronde was het volle bak rijden om zo ver mogelijk voorin te blijven, dit lukte helaas niet en er viel meteen een aardig gat naar voren toe. Ik kwam met Peter Nielen te rijden. We reden samen een ronde en Peter zou de rechte stukken wel op kop rijden en ik de bergjes. Zo gezegd zo gedaan en Peter ging het eerste stuk op kop, net voor de heuveltjes liet Peter me voorbij en ik trok vol door. An het einde van deze reeks heuveltjes keek ik om en had ik een gaatje op hem. Dus dan maar alleen door want voor me kreeg ik Leon Daniëls in zicht. Ik kwam bij hem en we reden samen wat wel lekker ging. Van achteren kwam Philipp Gantte in de groep te rijden die na een slechte start een goede inhaalrace reed. Zo was het steeds stuivertje wisselen en ook Peter zat dicht in de buurt.
  
Ongeveer na drie kwart van de wedstrijd kregen we Ralf Hesen in het vizier die na een erg snelle start wat terug aan het vallen was. Samen met Leon en Ralf hebben we een ronde vol doorgereden. Om de beurt op kop en Leon moest er toen vanaf. Ik hoorde de speaker nog 2 rondes roepen en ik zag Jelmer Pietersma al aankomen dus het zou voor ons de laatste ronde worden. Ralf had zich erop verkeken en ging de ronde op kop rijden, want Philipp kwam terug. Halverwege de ronde ben ik gaan versnellen en niemand kon meer volgen. Zo werd ik 10e vandaag Philipp 11, Peter 12 en Ralf 13.
 
Ben redelijk tevreden vandaag alleen jammer van de start, want er had denk ik wel meer ingezeten als ik er in het begin beter bij had gezeten. Helaas dit was niet zo dus volgende week beter.
 
Verder was het publiek weer erg enthousiast vandaag, het leek wel of ik een hele bus met supporters had, bij elk klimmetje werd ik wel aangemoedigd. Dit doet me erg goed en hierdoor kun je ook net dat beetje extra geven in de laatste ronde!! Thanx supporters en ook alle fotografen!
 
Verder wens ik iedereen fijne feestdagen toe en alvast een sportief en een gezond 2008!
 
 • 2007-12-23_Beesel_1
 • 2007-12-23_Beesel_2
 • 2007-12-23_Beesel_3
 • 2007-12-23_Beesel_4
 • 2007-12-23_Beesel_5
Valkenburg zorgt ieder jaar voor veel spektakel, veel modder veel glibberen en glijden en veel stukken lopen. Dit omdat het er altijd erg nat is en in de open wei loopt het dan erg zwaar en zo was het ook dit jaar. Ik had de smalle bandjes erop liggen en dat was ook wel nodig want anders slipte alles vol rond de remmen.
 
Ondanks dat ik nog niet helemaal hersteld ben van een griep van afgelopen week ben ik toch gestart om genoeg wedstrijden te hebben gereden voor te starten op het Limburgs Kampioenschap in Blerick. Ik heb me de hele week erg slecht gevoeld buikgriep en flink verkouden. Flink balen dus, heb ik eindelijk weer tijd om eens een week goed te trainen ben je ziek. Maar niets aan te doen en uitzieken is dan het beste.
 
Het zou een moeilijke wedstrijd worden voor mij dus ik heb geprobeerd er het beste van te maken. Met de start kreeg ik het al erg moeilijk en ik kwam meteen in het achterveld bij de laatste rijders. Er waren maar 18 starters vandaag dus punten zou ik in ieder geval wel halen. De eerste ronde zat ik nog een beetje midden tussen de 2e groep (Op de foto links achter de boom), want de eerste groep was al lang vertrokken op de lange klim. Dit stuk was nog allemaal goed te fietsen maar het gedeelte net voor de finish was zo nat dat rennen vaak sneller was dan fietsen. 
 
Zo heb ik een tijdje wat rond gereden maar het liep niet lekker, had geen kracht in de benen vandaag en alles deed pijn, vooral de loopstukken waren erg zwaar. Ik heb nog een tijdje bij Joschy gezeten, maar halverwege de wedstrijd moest ik hem toch laten lopen. 
 
De laatste rondes heb ik op hangen en wurgen uit gereden en ik had het erg zwaar in de modder, rennen ging niet meer en het was al gewoon lopen geworden. Ik was blij toen ik hoorde dat ik nog maar 2 rondes hoefde te rijden maar de ronde erna waren het er nog steeds twee! Dat viel effe tegen en ik zat er helemaal doorheen en was helemaal leeg. Ik ben vandaag 13 geworden van de 16 gefinishte renners. Zo’n slechte wedstrijd heb ik al lang niet meer gereden.
 
Ik hoop met deze wedstrijd een reeks van slechte wedstrijden te hebben afgesloten en de komende wedstrijden weer eens goed te rijden na de trainingen weer te hebben hervat.
 
 • 2007-12-10_Valkenburg_1
 • 2007-12-10_Valkenburg_2
 • 2007-12-10_Valkenburg_3
 • 2007-12-10_Valkenburg_4

In Meijel was het dit jaar erg druk, er stonden veel renners aan de start en ook enkele elite rijders. Een sterk deelnemersveld dus vandaag. Ik heb de afgelopen week weer eens goed kunnen trainen en had er erg zin in vandaag om eens te kijken waar ik nu sta.

Ik mocht opstellen op de 2e rij en ging achter Thom Wetzels en Rowin van Gerven staan want deze starten normaal erg snel. Enkele meters nadat we gestart waren ging het al fout bij mij. Ik reed met mij voorwiel in een spoor en doordat het gevroren had schoot mijn voorwiel weg. Ik verloor mijn evenwicht en viel tegen de wal op, wat nogal hard ging. Ik kwam met mijn linkerbeen en schouder op de bevroren grond terecht en mijn fiets vloog op het parcours. Met als gevolg dat een aantal renners mijn frame hebben getest of het nog wel sterk genoeg was! Zo reden Tim Ottens en Leon Daniels over mijn achterwiel en vielen ook. Nadat iedereen vertrokken was kwamen ze gelijk naar me toe gerend. Ik had een flinke schaafwond op mijn been en wat last van mijn schouder. Aan de fiets was gelukkig niet al te veel. de linker bar-end was eraf geschoten en mijn achterrem zat los. Na even alles bekeken te hebben ben ik de fiets weer opgestapt en begonnen aan mijn wedstrijd. 
 
Het hele veld was al weg en net duurde tot aan het einde van de eerste ronde dat ik de eerste weer in ging halen. Het ging niet echt lekker maar ik haalde toch nog wat renners in. Zo heb ik 4 rondes gereden en daarna ben ik afgestapt na een half uur wedstrijd. Ik had wat last van de rug en het liep gewoon echt niet meer. Dit is pas de eerste keer in alle jaren dat ik afstap (valpartijen en materiaalpech niet meegeteld). Nadat ik me warm had aan getrokken heb ik ook eens een wedstrijd kunnen kijken van de amateurs. Eric Hegger won de wedstrijd voor Thom Wetzels en een stuk daarachter werd Tim Ottens 3e, die door mij valpartij ook viel en daardoor als bijna laatste weg was.
 
 • 2007-12-17_Meijel_1
 • 2007-12-17_Meijel_2

Vandaag was alweer de 9e wedstrijd uit de serie en wel in Stramproij in ’t Fluppeboske. Altijd een leuke snelle wedstrijd, met draaien en keren en deze keer ook zware modderstroken door de aanhoudende regen van de laatste dagen.

De start vandaag ging erg lekker en ik ging als 5e het veld in. Zoals elke week waren Leon, Eric, Remy en Rowin al bij de start verdwenen. Ik kon een gehele ronde o deze 5e plaats blijven rijden en toen sloot Thom Wetzels aan, wou proberen samen met hem te rijden maar tevergeefs, kon hem een ronde volgen maar toen moest ik lossen.
  
Daarna reed ik een tijd alleen en kwam Ralf Hesen in mijn wiel. Hebben een tijdje samen gereden, maar Ralf moest toch laten lopen. Halverwege de wedstrijd kwam ik maar weer eens met Peter Nielen te rijden, waar ik de laatste weken bijna wekelijks bij zit. Ook zat Sander Lendemeijer in de groep en Philipp Gantte, de modderspecialist. Phillip had de juiste bandjes erop liggen vandaag en kon op het modderige gedeelte weg rijden en we hebben hem helaas niet terug gezien. Verder was het steeds vechten om de posities met de andere.
  
2 rondes voor het eind lag ik nog ruim achter Peter en Sander, maar op de modderstrook over de akker maakte ik dit royaal goed en sloot ik aan. Echter een halve ronde later was er weer een gat want ik maakte een stuurfout in de glibberige bocht (zie foto). Dus ik had alle zinnen gezet op het modderstuk om daar weer de aansluiting te zoeken. Ik zag Sander en Peter halverwege de akker en ik moest beginnen, maar het ging zo lekker dat ik op het einde van deze strook bij Peter in het wiel zat. We hebben nog even samen gereden en op het verharde stuk ben ik gedemarreerd. Op de finish had ik net genoeg over, want ze kwamen beide nog erg dichtbij. Een 7e plaats was het dus vandaag. Het ging redelijk vandaag, heb nog echt niet de vorm die ik graag wil hebben. Komende weken heb ik wel meer tijd om te trainen en hopelijk gaat het dan ook vooruit met de vorm. Ik heb trouwens geen last gehad van de processierups, waar veel renners last van hebben gehad na de wedstrijd in Weert en Stramproij!
 
De foto’s van vandaag zijn van Kristel, Theo Gelissen en Jos Pluijmen.

 • 2007-12-04_Stramproij_1
 • 2007-12-04_Stramproij_2
 • 2007-12-04_Stramproij_3
 • 2007-12-04_Stramproij_4