Valkenburg zorgt ieder jaar voor veel spektakel, veel modder veel glibberen en glijden en veel stukken lopen. Dit omdat het er altijd erg nat is en in de open wei loopt het dan erg zwaar en zo was het ook dit jaar. Ik had de smalle bandjes erop liggen en dat was ook wel nodig want anders slipte alles vol rond de remmen.
 
Ondanks dat ik nog niet helemaal hersteld ben van een griep van afgelopen week ben ik toch gestart om genoeg wedstrijden te hebben gereden voor te starten op het Limburgs Kampioenschap in Blerick. Ik heb me de hele week erg slecht gevoeld buikgriep en flink verkouden. Flink balen dus, heb ik eindelijk weer tijd om eens een week goed te trainen ben je ziek. Maar niets aan te doen en uitzieken is dan het beste.
 
Het zou een moeilijke wedstrijd worden voor mij dus ik heb geprobeerd er het beste van te maken. Met de start kreeg ik het al erg moeilijk en ik kwam meteen in het achterveld bij de laatste rijders. Er waren maar 18 starters vandaag dus punten zou ik in ieder geval wel halen. De eerste ronde zat ik nog een beetje midden tussen de 2e groep (Op de foto links achter de boom), want de eerste groep was al lang vertrokken op de lange klim. Dit stuk was nog allemaal goed te fietsen maar het gedeelte net voor de finish was zo nat dat rennen vaak sneller was dan fietsen. 
 
Zo heb ik een tijdje wat rond gereden maar het liep niet lekker, had geen kracht in de benen vandaag en alles deed pijn, vooral de loopstukken waren erg zwaar. Ik heb nog een tijdje bij Joschy gezeten, maar halverwege de wedstrijd moest ik hem toch laten lopen. 
 
De laatste rondes heb ik op hangen en wurgen uit gereden en ik had het erg zwaar in de modder, rennen ging niet meer en het was al gewoon lopen geworden. Ik was blij toen ik hoorde dat ik nog maar 2 rondes hoefde te rijden maar de ronde erna waren het er nog steeds twee! Dat viel effe tegen en ik zat er helemaal doorheen en was helemaal leeg. Ik ben vandaag 13 geworden van de 16 gefinishte renners. Zo’n slechte wedstrijd heb ik al lang niet meer gereden.
 
Ik hoop met deze wedstrijd een reeks van slechte wedstrijden te hebben afgesloten en de komende wedstrijden weer eens goed te rijden na de trainingen weer te hebben hervat.
 
  • 2007-12-10_Valkenburg_1
  • 2007-12-10_Valkenburg_2
  • 2007-12-10_Valkenburg_3
  • 2007-12-10_Valkenburg_4