Het veld van de Bedi Vochttechniek Cup was vandaag neergestreken in de Blerickse bossen. De wedstrijd stond vandaag vooral in het teken van de titelstrijd voor het Limburgs Kampioenschap. Voor deze titel kwamen degene in aanmerking die minimaal 10 wedstrijden hebben gereden. Dit waren bij de amateurs een tiental renners, met vooral Leon Crienen, Remy van de Winkel, Rowin van Gerven en Thom Wetzels als belangrijkste kandidaten. Het zou dus een zware klus worden om tussen deze renners op het podium te komen. De 3 dagen voor het kampioenschap ben ik op vakantie geweest naar Parijs, heerlijk 3 dagen genieten van Parijs en Disneyland! Erg leuk en gezellige daagjes gehad samen met Kristel. Maar niet optimaal voor de beentjes 3 dagen lopen en slenteren!
  
Bij de start was ik goed weg en ging met de eerste 6 het veld in. De eerste ronde ging lekker en ging ook nog Rowin voorbij die had de snelspanner los zitten. Lag eventjes derde in het kampioenschap maar dat duurde helaas niet lang, Thom Wetzels kwam voorbij en ook Rowin kwam terug. Ze reden allebei zo hard dat ik niet kon aanpikken. In de tweede ronde sloot Peter Nielen aan in mijn wiel en hij had vandaag erg goede benen want ook hem kon ik niet volgen. Zo volgden er nog vele de tweede en derde ronde en ik viel terug naar een 16e plaats, het liep voor geen meter en de benen wilden echt niet. 
 
Vanaf toen begon het enigszins beter te lopen en ik reed samen met Rick van Dijk een groepje naar voren. We kwamen met Rick, Frank Lamber en een renner van Be-One te rijden. Samen hebben we een hele tijd gereden. Ik heb een keer een aanval ingezet toen het stil viel maar op de snelle stukken kwam ik alleen niet echt vooruit en ze kwamen snel terug. Iets wat de hele wedstrijd niet liep was de snelle stukken, daar kom ik het hele seizoen al te kort. 
 
Dus de hele tijd samen gereden en in de laatste rondes moest Rick lossen omdat zijn crank los zat en Frank viel ook iets terug. Samen met de renner van Be-One reed ik de laatste ronde in en halverwege de ronde loste ik hem en eindigde voor hem. De uitslag in de wedstrijd was een 10e plaats vandaag en in het kampioenschap een te verwachtten 5e plaats. Leon heeft de titel redelijk eenvoudig verlengd, Thom werd knap 2e en Rowin weer 3 net als vorig jaar, tussen Rowin en mij reed Remy nog.
 
Fijne Jaarwisseling allemaal gewenst en de beste wensen voor 2008 !
 
  • 2007-12-30_Blerick_1
  • 2007-12-30_Blerick_2
  • 2007-12-30_Blerick_3
  • 2007-12-30_Blerick_4