Zondag was alweer de 12e van de 17 wedstrijden van de Bedi Vochttechniek cup. De wedstrijd was in Beesel op de walsberg, een leuke zware ronde met veel korte klimmetjes en weinig momenten waar je kunt herstellen. Dit is een wedstrijd die me wel ligt aangezien ik hier vorig jaar mee deed voor de medailles van het Limburgs kampioenschap. Vorig jaar werd ik op korte achterstand op Rowin van Gerven 4e. Dit jaar is het anders, ik ben nog niet zo sterk dat ik voorin mee kan doen, maar de vorm wordt beter dus hopelijk zou het een mooi resultaat opleveren vandaag.
 
Met het verkennen van de ronde had ik de eerste pech, ik brak mijn ketting doormidden bij de powerlink (zoveel kracht heb ik :) ), gelukkig had ik een reserve bij en kon ik weer verder met klaar maken voor de wedstrijd.
 
De start ging erg lekker en ik lag 2e maar op het rechte stuk schoot de ketting van het grote tandwiel voor af en moest ik op het middelste blad rijden. Dit scheelde weer een paar plaatsen want ze kwamen links en rechts voorbij en ik ging rond de 12e plaats de single track in.
 
De eerste ronde was het volle bak rijden om zo ver mogelijk voorin te blijven, dit lukte helaas niet en er viel meteen een aardig gat naar voren toe. Ik kwam met Peter Nielen te rijden. We reden samen een ronde en Peter zou de rechte stukken wel op kop rijden en ik de bergjes. Zo gezegd zo gedaan en Peter ging het eerste stuk op kop, net voor de heuveltjes liet Peter me voorbij en ik trok vol door. An het einde van deze reeks heuveltjes keek ik om en had ik een gaatje op hem. Dus dan maar alleen door want voor me kreeg ik Leon Daniëls in zicht. Ik kwam bij hem en we reden samen wat wel lekker ging. Van achteren kwam Philipp Gantte in de groep te rijden die na een slechte start een goede inhaalrace reed. Zo was het steeds stuivertje wisselen en ook Peter zat dicht in de buurt.
  
Ongeveer na drie kwart van de wedstrijd kregen we Ralf Hesen in het vizier die na een erg snelle start wat terug aan het vallen was. Samen met Leon en Ralf hebben we een ronde vol doorgereden. Om de beurt op kop en Leon moest er toen vanaf. Ik hoorde de speaker nog 2 rondes roepen en ik zag Jelmer Pietersma al aankomen dus het zou voor ons de laatste ronde worden. Ralf had zich erop verkeken en ging de ronde op kop rijden, want Philipp kwam terug. Halverwege de ronde ben ik gaan versnellen en niemand kon meer volgen. Zo werd ik 10e vandaag Philipp 11, Peter 12 en Ralf 13.
 
Ben redelijk tevreden vandaag alleen jammer van de start, want er had denk ik wel meer ingezeten als ik er in het begin beter bij had gezeten. Helaas dit was niet zo dus volgende week beter.
 
Verder was het publiek weer erg enthousiast vandaag, het leek wel of ik een hele bus met supporters had, bij elk klimmetje werd ik wel aangemoedigd. Dit doet me erg goed en hierdoor kun je ook net dat beetje extra geven in de laatste ronde!! Thanx supporters en ook alle fotografen!
 
Verder wens ik iedereen fijne feestdagen toe en alvast een sportief en een gezond 2008!
 
  • 2007-12-23_Beesel_1
  • 2007-12-23_Beesel_2
  • 2007-12-23_Beesel_3
  • 2007-12-23_Beesel_4
  • 2007-12-23_Beesel_5