Oktober

Zo wat ben ik blij dat ik net thuis was met de fiets. Het was een zware dag namelijk in Liessel. De ronde was gewijzigd ten opzichtte van de voorgaande jaren, hij was wat korter en er zaten bijna geen rechte stukken meer in, dus meer draaien en aanzetten. De voorbereiding afgelopen week was niet zoals altijd, dinsdag lekker getraind in Baarlo maar de rest van de week liep het voor geen meter. Donderdag zelfs na 15 min de training gestopt en de resterende dagen rustig losgefietst.
 
Maar op zondag moet er toch weer altijd gestreden worden en zo stond ik toch gemotiveerd aan het vertrek. De start ging redelijk bij mij en ik kwam in de kopgroep van 5 renners. Leon, Wilco, Yannick en Noud zaten erbij en ik kon net volgen. Leon en Wilco versnelden als snel en liepen uit, gevolgd door Noud. Ik zat samen met Yannick en we reden samen om proberen weer bij Noud te komen. Dit lukte niet echt en Martijn sloot aan en liep al snel op ons uit. 

Nu sloot Paul bij ons aan, maar het duurde niet lang of Yannick moest helaas de wedstrijd verlaten wegens een defecte achterrem. Ik bleef met Paul rijden, maar ik had het moeilijk, want Jarno was ook al aangesloten bij ons. Ik kon een tijdje in de groep blijven maar bij een versnelling van Paul moest ik passen. De benen wilden niet vandaag, waar ik normaal vol aan kan zetten en eens een versnelling kan plaatsen, was ik nu blij dat ik gewoon tempo kon rijden. Dit had ook als gevolg dat Jarno weg reed en Winand me ook nog voorbij kwam zonder dat ik aan kon sluiten.
 
Alsof het nog niet genoeg was stootte ik mijn oor aan een dikke tak langs het parcours. Hier hadden zich al meer renners aan gestoten, maar bij mij bloedde het oor flink. Nu ik alleen reed had ik moeite met het tempo hoog te houden en het duurde ook niet lang of de volgende renners bij me aansloten. Trainingsmaatje Anton kwam bij me en nam al snel over gevolgd door Lucien. Met nog enkele rondes te gaan reed Anton een strak tempo en ik had moeite bij te blijven. Gelukkig kon ik blijven volgen en in de laatste ronde nog een versnellingkje plaatsen om de twee te lossen.
 
Uiteindelijk kwam ik als 8e over de streep vandaag, aan de aanmoedigingen heeft het in ieder geval niet gelegen want die waren er meer dan voldoende, maar de benen wilden gewoon niet. Het was vandaag dus letterlijk met bloed, veel zweet en de figuurlijke tranen door de slechte uitslag. Leon won de wedstrijd vandaag voor Wilco, Martijn en Noud.

Volgende week hopelijk betere benen en een betere uitslag in Brunssum, de wedstrijd zal in ieder geval anders verlopen dan vorig jaar in de sneeuw! Foto’s zijn van Kristel
 
 • 2010-10-31_Liessel_1
 • 2010-10-31_Liessel_2
 • 2010-10-31_Liessel_3
 • 2010-10-31_Liessel_4
 • 2010-10-31_Liessel_5
 • 2010-10-31_Liessel_6
Vandaag eens een wedstrijd op zaterdag, omdat er op zondag een nationale veldrit is op de altijd zware ronde op de Walsberg in Beesel. De conditie is momenteel goed, de motivatie nog beter dus ik had er weer zin in. Gelukkig was het tijdens de wedstrijd nog net droog weer en er stond ook veel publiek om me aan te moedigen. Dit motiveert me natuurlijk nog meer en ik vind het ook erg leuk dat er elke week weer mensen zijn die mij en de andere renners komen aan moedigen!
 
Dan naar de wedstrijd, de start ging vandaag niet echt lekker, zat al snel op een 6e plaats te rijden samen met Yannick. Was net niet fel genoeg de eerst paar bochten en verloor hierdoor wat plaatsen. Voor me reden Leon, Sjef, Gijs en Wilco. Al snel reed ik alleen achter deze renners en ik probeerde terug te komen in de kopgroep. Het bleef een tijdje rond de 10 seconden maar het ging me toch te snel en ze liepen verder van me weg. 
 
Achter me reden Yannick, Noud en Paul na een aantal ronden sloten ze bij me aan. Noud nam over en Yannick liet een klein gaatje vallen, samen probeerden we weg te komen maar dat lukte niet. Yannick kwam terug samen met Winand en ze sloten ook aan in de grote groep. Eventjes ervoor zagen we klassementsleider Leon langs de kant staan met pech en hij zou even later ook bij ons aansluiten. Het was dus een grote groep rijdend voor de 4e plaats. 

Nadat ik Leon had gezien en wist dat hij terug kwam had ik mijn plannetje natuurlijk al klaar, aanklampen als hij voorbij komt en niet meer los laten. Met nog 2,5 ronde te gaan nam Leon de kop over en trok door en ik zat fijn in zijn wiel. Alhoewel fijn was het niet echt want het deed pijn en ik moest echt alles geven. Zeker op deze ronde in Beesel waar de korte klimmetjes elkaar snel opvolgen en op de rechte stukken vol word gereden. Maar het was de moeite waard, want alleen Paul kon kort volgen en de rest was gezien.
 
Anderhalve ronde zat ik in het wiel van Leon en bij het ingaan van de laatste ronde hield hij wat in en heb ik de kop over genomen. Het tempo was er uit bij mij maar ik ben niet te beroerd om op kop te rijden. Ik wist toch dat Leon mij zou verslaan maar ik had door deze actie wel mijn directe concurrenten in klassement van me afgeschud. Met nog een halve ronde te gaan kwam Leon mij dan ook voorbij en was het bij mij op, heb rustig uitgereden want achter me was niemand te zien.
 
Zo rolde ik vandaag na iets minder dan een uur over de finish op een 5e plaats. Erg tevreden, ik voelde me sterk vandaag en kon toch het verschil maken met Yannick en Noud. Het voelde ook goed om ruim 1,5 ronde bij Leon in het wiel te zitten terwijl hij voluit reed. Uitslag vandaag Wilco Verwegen won de sprint voor Gijs Dohmen gevolgd door Sjef Klerken. Leon finishte voor me als 4e en achter me was Yannick 6e en Noud 7e. In het klassement is het erg spannend voor de 2e plaats die ik na vandaag van Noud heb overgenomen en Yannick die erg kort erachter volgt. Het is in ieder geval een mooie strijd elke week!
 
Zo nu lekker nog een dag weekend, morgen naar de Bike Motion om me eens goed te oriënteren voor een nieuwe fiets voor komend zomerseizoen. Komende zondag sta ik weer aan de start en dan wel in Liessel.
 
 • 2010-10-23_Beesel_1
 • 2010-10-23_Beesel_2
 • 2010-10-23_Beesel_3
 • 2010-10-23_Beesel_4
 • 2010-10-23_Beesel_5
De 2e wedstrijd vond vandaag plaats in Nederweert en het was een groot verschil met vorig jaar. Waar we vorig jaar helemaal onder de modder, sneeuw en smeltwater zaten konden we nu genieten van een heerlijk nazomers zonnetje op de snelle en hobbelige ronde.
 
Een kleine 20 deelnemers stonden aan het vertrek en ik ging als 3e de eerste bocht in. Niet verkeerd achter Leon en Yannick dacht ik zo. Maar helaas ik kon het tempo niet vast houden en er kwamen me steeds meer renners voorbij. Ik stond helemaal geparkeerd en de benen wilden gewoon niet. Waar het aan ligt, Joost mag het weten, want de voorbereiding was niet anders dan normaal. Het ging zelfs zo slecht dat ik op een 12e plaats kwam te rijden en dat zou betekenen dat ik kostbare punten voor het klassement zou laten liggen. De renners die me voorbij kwamen vroegen me al wat er aan de hand was. Maar ik hou niet zo van opgeven en ik begon me terug te knokken in de wedstrijd, want de benen werden gelukkig weer wat beter.
 
Zo kon ik elke ronde weer een plaatsje opschuiven in de groep rijdend voor een 5e plaats. Ik zat voorin met Paul Boonen en we liepen in op Yannick die op de 4e plaats reed. De samenwerking met Paul was erg goed, hij op de vlakke stukken op kop en ik het draaigedeelte in het bos. Dit liep zelfs zo goed dat achter ons een gat begon te ontstaan en we inliepen op de nummer 3, Rob Nillisen.
 
We kwamen samen bij Rob en we bleven samenwerken zodat Rob ook moest lossen. Paul en ik reden nu dan ook voor de laatste podiumplaats in de wedstrijd. Voor ons waren Noud en zeker Leon te ver weg om hier nog bij terug te komen. De laatste rondes bleef de samenwerking goed en ik had mijn plannetje al klaar om Paul in de laatste ronde te lossen. Het gedeelte na de zandbak kwam ik op kop en vanaf hier heb ik het hobbel gedeelte volle bak gereden om een gaatje te krijgen. Dit lukte en het was genoeg om de laatste rechte stukken vast te houden. Leeg gereden kwam ik als 3e over de finish en mocht daarna de bloemen in ontvangst nemen, naast winnaar Leon Crienen en Noud Nijssen die 2e werd.
 
Het was een beetje een rare wedstrijd voor mij, ik weet ook niet waar de dip aan lag. Ik kon me gelukkig herstellen en ben erg tevreden met de uitslag die ik nog gereden heb. Heeft het doorzettingvermogen toch nog iets opgebracht. Ook erg leuk was de aandacht voor mijn website van de speaker, altijd leuk om te horen dat het veel gelezen wordt en de extra reclame! Vandaag geen foto’s van Kristel ze moest namelijk werken. Foto’s zijn vandaag van Theo Gelissen.
 
Tot volgende week in Horst!!!!
 
 • 2010-10-10_Nederweert_1
 • 2010-10-10_Nederweert_2
 • 2010-10-10_Nederweert_3
 • 2010-10-10_Nederweert_4
 • 2010-10-10_Nederweert_5
Horst, een leuke wedstrijd met een pittig parcours, veel korte klimmetjes en constant voluit rijden. Een ronde die me goed ligt en waar ik ook erg graag rijdt. Voor de wedstrijd was ik benieuwd hoe het zou gaan, donderdag namelijk met trainen een goede smak gemaakt tegen het asfalt. Gelukkig alleen wat schaafwonden en beetje stijfjes dus gewoon knallen was zoals altijd de doelstelling.
 
De start ging goed, ik reed tweede achter Noud en hield me rustig. Na een halve ronde kwamen Leon Crienen Wilco Verwegen en Sjef Klerken mij en Noud voorbij en ik sloot aan bij deze drie renners. Dit kon ik bijna een ronde vol houden maar het tempo lag me toch iets te hoog. Ik ging alleen verder maar al snel kwamen de achtervolgers Yannick Smedts, Rob Nillesen en Roel van Houtem dichterbij. Ze sloten eerst bij me aan en al snel liep ik uit samen met Roel. We reden om beurten op kop en ik zat redelijk makkelijk te rijden.
 
Het ging me echter nog niet hard genoeg en na een felle overname kreeg ik een gaatje en ging ik alleen verder. Dit was precies halverwege de wedstrijd maar de benen voelden goed aan ondanks de val van donderdag. Een ronde of drie kon ik alleen tempo blijven rijden en net voor de drie achtervolgers uitblijven. Maar ze kwamen steeds dichterbij en 2 rondes voor het einde zaten we met z’n 4en.
 
Rob moest al snel laten lopen en Roel trok het nog eens op gang. Ik zat fijn in zijn wiel om me toch nog iets te sparen voor de finale, wetende dat Yannick ook erg snel is de laatste ronde. Met nog een halve ronde te gaan kon Yannick zich niet inhouden en trok de lange sprint aan. Roel liet lopen en ik ging bij Yannick in het wiel zitten. Op het brede grindpad zette ik aan en nam de kop over, want inhalen is erg moeilijk het laatste gedeelte. Op de technische stukken deed ik wat rustiger en op de vlakke paden waar inhaalmogelijkheden waren trok ik vol door dat Yannick niet meer langs zij kon komen. Ik moest hiervoor werkelijk alles geven wat ik nog in me had maar dat was de moeite waard, want de laatste meters kwam hij niet meer voorbij en zo kon ik naar een 4e plaats rijden vandaag.
Zeer tevreden vandaag, gezien het klassement, wel punten verloren op Leon, maar punten gepakt tov Noud en een zeer sterk rijdende Yannick. Leon liet vandaag weer zien dat hij momenteel in zeer goede vorm verkeerd en won de wedstrijd voor Wilco en Sjef! Bedankt voor de support van iedereen en het maken van de foto’s (Kristel Theo )! Tot volgende week in Beesel op zaterdag!
 
 • 2010-10-17_Horst_1
 • 2010-10-17_Horst_2
 • 2010-10-17_Horst_3
 • 2010-10-17_Horst_4
 • 2010-10-17_Horst_5
 • 2010-10-17_Horst_6
 • 2010-10-17_Horst_7
De kop is er weer vanaf, de eerste wedstrijd van de Mulleners Vastgoed Cup werd vandaag zoals altijd verreden in Baarlo. Voor mij een jubileum wedstrijd als ik het zo mag noemen. Het wordt voor mij de 10e wintercompetitie (en dus ook de 10e keer in Baarlo) die ik helemaal ga rijden en de wedstrijd in Baarlo was vandaag voor mij de 150e start in een wintercompetitie wedstrijd. Een beetje een jubileum dus.
 
Onder perfecte omstandigheden kon er gestart worden, dit jaar voor het eerst samen op het parcours met de Masters. Net als vorig jaar had ik door de vroege inschrijving het startnummer 1, en mocht dus op de eerste rij opstellen. De start ging perfect, ik schoot als eerste het bos. Al snel waren er een aantal renners bij elkaar, waaronder Bas van der Vorst, Yannick Smedts en Noud Nijssen. Leon Crienen was alweer gevlogen, hij was gebrand op een overwinning in zijn thuisdorp. Yannick viel al snel terug en zo bleven we met 5 over want Sjef Klerken en Martijn Roelofs sloten ook aan.
 
Sjef ging er al snel vandoor en Martijn startte de achtervolging. Ik kon redelijk volgen met Noud, maar Bas moest lossen na een ronde. Het liep niet verkeerd bij mij, behalve dat ik kon merken dat ik toch nog wat interval vermogen en wedstrijdrite mis. Maar het seizoen is pas net begonnen en ik moet nog even omschakelen van de marathons dus dat komt allemaal goed.
 
We bleven met zijn drieën bij elkaar rijden en Martijn deed het meeste kopwerk. Anderhalve ronde voor het eind trok ik door en ik kreeg Noud mee en Martijn volgde op enkele meters. Noud nam bij het ingaan van de laatste ronde voor de eerste keer van me over en hij was eigenlijk gelijk vertrokken. Ik kon zijn wiel niet meer houden, en Martijn kwam ook terug. Ook moest ik hem laten gaan in de laatste ronde en zo kon ik op een 5e plaats finishen vandaag. Uitslag van vandaag Leon 1, Sjef 2, Noud 3, Martijn 4.
 
Ik ben tevreden met de uitslag van deze eerste wedstrijd, de vorm is niet verkeerd zo in het begin van het seizoen. Verder was het weer erg gezellig om iedereen te spreken. De fiets heeft het ook perfect gehouden vandaag, erg leuk trouwens alle reacties op mijn 1x9 speed! Door het perfecte weer was er publiek genoeg en dat zorgde voor veel aanmoedigingen. Iedereen bedankt hiervoor. Foto’s zijn zoals altijd weer van Kristel.
 
 • 2010-10-03_Baarlo_1
 • 2010-10-03_Baarlo_2
 • 2010-10-03_Baarlo_3
 • 2010-10-03_Baarlo_4
 • 2010-10-03_Baarlo_5
 • 2010-10-03_Baarlo_6