Horst, een leuke wedstrijd met een pittig parcours, veel korte klimmetjes en constant voluit rijden. Een ronde die me goed ligt en waar ik ook erg graag rijdt. Voor de wedstrijd was ik benieuwd hoe het zou gaan, donderdag namelijk met trainen een goede smak gemaakt tegen het asfalt. Gelukkig alleen wat schaafwonden en beetje stijfjes dus gewoon knallen was zoals altijd de doelstelling.
 
De start ging goed, ik reed tweede achter Noud en hield me rustig. Na een halve ronde kwamen Leon Crienen Wilco Verwegen en Sjef Klerken mij en Noud voorbij en ik sloot aan bij deze drie renners. Dit kon ik bijna een ronde vol houden maar het tempo lag me toch iets te hoog. Ik ging alleen verder maar al snel kwamen de achtervolgers Yannick Smedts, Rob Nillesen en Roel van Houtem dichterbij. Ze sloten eerst bij me aan en al snel liep ik uit samen met Roel. We reden om beurten op kop en ik zat redelijk makkelijk te rijden.
 
Het ging me echter nog niet hard genoeg en na een felle overname kreeg ik een gaatje en ging ik alleen verder. Dit was precies halverwege de wedstrijd maar de benen voelden goed aan ondanks de val van donderdag. Een ronde of drie kon ik alleen tempo blijven rijden en net voor de drie achtervolgers uitblijven. Maar ze kwamen steeds dichterbij en 2 rondes voor het einde zaten we met z’n 4en.
 
Rob moest al snel laten lopen en Roel trok het nog eens op gang. Ik zat fijn in zijn wiel om me toch nog iets te sparen voor de finale, wetende dat Yannick ook erg snel is de laatste ronde. Met nog een halve ronde te gaan kon Yannick zich niet inhouden en trok de lange sprint aan. Roel liet lopen en ik ging bij Yannick in het wiel zitten. Op het brede grindpad zette ik aan en nam de kop over, want inhalen is erg moeilijk het laatste gedeelte. Op de technische stukken deed ik wat rustiger en op de vlakke paden waar inhaalmogelijkheden waren trok ik vol door dat Yannick niet meer langs zij kon komen. Ik moest hiervoor werkelijk alles geven wat ik nog in me had maar dat was de moeite waard, want de laatste meters kwam hij niet meer voorbij en zo kon ik naar een 4e plaats rijden vandaag.
Zeer tevreden vandaag, gezien het klassement, wel punten verloren op Leon, maar punten gepakt tov Noud en een zeer sterk rijdende Yannick. Leon liet vandaag weer zien dat hij momenteel in zeer goede vorm verkeerd en won de wedstrijd voor Wilco en Sjef! Bedankt voor de support van iedereen en het maken van de foto’s (Kristel Theo )! Tot volgende week in Beesel op zaterdag!
 
  • 2010-10-17_Horst_1
  • 2010-10-17_Horst_2
  • 2010-10-17_Horst_3
  • 2010-10-17_Horst_4
  • 2010-10-17_Horst_5
  • 2010-10-17_Horst_6
  • 2010-10-17_Horst_7