De kop is er weer vanaf, de eerste wedstrijd van de Mulleners Vastgoed Cup werd vandaag zoals altijd verreden in Baarlo. Voor mij een jubileum wedstrijd als ik het zo mag noemen. Het wordt voor mij de 10e wintercompetitie (en dus ook de 10e keer in Baarlo) die ik helemaal ga rijden en de wedstrijd in Baarlo was vandaag voor mij de 150e start in een wintercompetitie wedstrijd. Een beetje een jubileum dus.
 
Onder perfecte omstandigheden kon er gestart worden, dit jaar voor het eerst samen op het parcours met de Masters. Net als vorig jaar had ik door de vroege inschrijving het startnummer 1, en mocht dus op de eerste rij opstellen. De start ging perfect, ik schoot als eerste het bos. Al snel waren er een aantal renners bij elkaar, waaronder Bas van der Vorst, Yannick Smedts en Noud Nijssen. Leon Crienen was alweer gevlogen, hij was gebrand op een overwinning in zijn thuisdorp. Yannick viel al snel terug en zo bleven we met 5 over want Sjef Klerken en Martijn Roelofs sloten ook aan.
 
Sjef ging er al snel vandoor en Martijn startte de achtervolging. Ik kon redelijk volgen met Noud, maar Bas moest lossen na een ronde. Het liep niet verkeerd bij mij, behalve dat ik kon merken dat ik toch nog wat interval vermogen en wedstrijdrite mis. Maar het seizoen is pas net begonnen en ik moet nog even omschakelen van de marathons dus dat komt allemaal goed.
 
We bleven met zijn drieën bij elkaar rijden en Martijn deed het meeste kopwerk. Anderhalve ronde voor het eind trok ik door en ik kreeg Noud mee en Martijn volgde op enkele meters. Noud nam bij het ingaan van de laatste ronde voor de eerste keer van me over en hij was eigenlijk gelijk vertrokken. Ik kon zijn wiel niet meer houden, en Martijn kwam ook terug. Ook moest ik hem laten gaan in de laatste ronde en zo kon ik op een 5e plaats finishen vandaag. Uitslag van vandaag Leon 1, Sjef 2, Noud 3, Martijn 4.
 
Ik ben tevreden met de uitslag van deze eerste wedstrijd, de vorm is niet verkeerd zo in het begin van het seizoen. Verder was het weer erg gezellig om iedereen te spreken. De fiets heeft het ook perfect gehouden vandaag, erg leuk trouwens alle reacties op mijn 1x9 speed! Door het perfecte weer was er publiek genoeg en dat zorgde voor veel aanmoedigingen. Iedereen bedankt hiervoor. Foto’s zijn zoals altijd weer van Kristel.
 
  • 2010-10-03_Baarlo_1
  • 2010-10-03_Baarlo_2
  • 2010-10-03_Baarlo_3
  • 2010-10-03_Baarlo_4
  • 2010-10-03_Baarlo_5
  • 2010-10-03_Baarlo_6