De 2e wedstrijd vond vandaag plaats in Nederweert en het was een groot verschil met vorig jaar. Waar we vorig jaar helemaal onder de modder, sneeuw en smeltwater zaten konden we nu genieten van een heerlijk nazomers zonnetje op de snelle en hobbelige ronde.
 
Een kleine 20 deelnemers stonden aan het vertrek en ik ging als 3e de eerste bocht in. Niet verkeerd achter Leon en Yannick dacht ik zo. Maar helaas ik kon het tempo niet vast houden en er kwamen me steeds meer renners voorbij. Ik stond helemaal geparkeerd en de benen wilden gewoon niet. Waar het aan ligt, Joost mag het weten, want de voorbereiding was niet anders dan normaal. Het ging zelfs zo slecht dat ik op een 12e plaats kwam te rijden en dat zou betekenen dat ik kostbare punten voor het klassement zou laten liggen. De renners die me voorbij kwamen vroegen me al wat er aan de hand was. Maar ik hou niet zo van opgeven en ik begon me terug te knokken in de wedstrijd, want de benen werden gelukkig weer wat beter.
 
Zo kon ik elke ronde weer een plaatsje opschuiven in de groep rijdend voor een 5e plaats. Ik zat voorin met Paul Boonen en we liepen in op Yannick die op de 4e plaats reed. De samenwerking met Paul was erg goed, hij op de vlakke stukken op kop en ik het draaigedeelte in het bos. Dit liep zelfs zo goed dat achter ons een gat begon te ontstaan en we inliepen op de nummer 3, Rob Nillisen.
 
We kwamen samen bij Rob en we bleven samenwerken zodat Rob ook moest lossen. Paul en ik reden nu dan ook voor de laatste podiumplaats in de wedstrijd. Voor ons waren Noud en zeker Leon te ver weg om hier nog bij terug te komen. De laatste rondes bleef de samenwerking goed en ik had mijn plannetje al klaar om Paul in de laatste ronde te lossen. Het gedeelte na de zandbak kwam ik op kop en vanaf hier heb ik het hobbel gedeelte volle bak gereden om een gaatje te krijgen. Dit lukte en het was genoeg om de laatste rechte stukken vast te houden. Leeg gereden kwam ik als 3e over de finish en mocht daarna de bloemen in ontvangst nemen, naast winnaar Leon Crienen en Noud Nijssen die 2e werd.
 
Het was een beetje een rare wedstrijd voor mij, ik weet ook niet waar de dip aan lag. Ik kon me gelukkig herstellen en ben erg tevreden met de uitslag die ik nog gereden heb. Heeft het doorzettingvermogen toch nog iets opgebracht. Ook erg leuk was de aandacht voor mijn website van de speaker, altijd leuk om te horen dat het veel gelezen wordt en de extra reclame! Vandaag geen foto’s van Kristel ze moest namelijk werken. Foto’s zijn vandaag van Theo Gelissen.
 
Tot volgende week in Horst!!!!
 
  • 2010-10-10_Nederweert_1
  • 2010-10-10_Nederweert_2
  • 2010-10-10_Nederweert_3
  • 2010-10-10_Nederweert_4
  • 2010-10-10_Nederweert_5