Vandaag eens een wedstrijd op zaterdag, omdat er op zondag een nationale veldrit is op de altijd zware ronde op de Walsberg in Beesel. De conditie is momenteel goed, de motivatie nog beter dus ik had er weer zin in. Gelukkig was het tijdens de wedstrijd nog net droog weer en er stond ook veel publiek om me aan te moedigen. Dit motiveert me natuurlijk nog meer en ik vind het ook erg leuk dat er elke week weer mensen zijn die mij en de andere renners komen aan moedigen!
 
Dan naar de wedstrijd, de start ging vandaag niet echt lekker, zat al snel op een 6e plaats te rijden samen met Yannick. Was net niet fel genoeg de eerst paar bochten en verloor hierdoor wat plaatsen. Voor me reden Leon, Sjef, Gijs en Wilco. Al snel reed ik alleen achter deze renners en ik probeerde terug te komen in de kopgroep. Het bleef een tijdje rond de 10 seconden maar het ging me toch te snel en ze liepen verder van me weg. 
 
Achter me reden Yannick, Noud en Paul na een aantal ronden sloten ze bij me aan. Noud nam over en Yannick liet een klein gaatje vallen, samen probeerden we weg te komen maar dat lukte niet. Yannick kwam terug samen met Winand en ze sloten ook aan in de grote groep. Eventjes ervoor zagen we klassementsleider Leon langs de kant staan met pech en hij zou even later ook bij ons aansluiten. Het was dus een grote groep rijdend voor de 4e plaats. 

Nadat ik Leon had gezien en wist dat hij terug kwam had ik mijn plannetje natuurlijk al klaar, aanklampen als hij voorbij komt en niet meer los laten. Met nog 2,5 ronde te gaan nam Leon de kop over en trok door en ik zat fijn in zijn wiel. Alhoewel fijn was het niet echt want het deed pijn en ik moest echt alles geven. Zeker op deze ronde in Beesel waar de korte klimmetjes elkaar snel opvolgen en op de rechte stukken vol word gereden. Maar het was de moeite waard, want alleen Paul kon kort volgen en de rest was gezien.
 
Anderhalve ronde zat ik in het wiel van Leon en bij het ingaan van de laatste ronde hield hij wat in en heb ik de kop over genomen. Het tempo was er uit bij mij maar ik ben niet te beroerd om op kop te rijden. Ik wist toch dat Leon mij zou verslaan maar ik had door deze actie wel mijn directe concurrenten in klassement van me afgeschud. Met nog een halve ronde te gaan kwam Leon mij dan ook voorbij en was het bij mij op, heb rustig uitgereden want achter me was niemand te zien.
 
Zo rolde ik vandaag na iets minder dan een uur over de finish op een 5e plaats. Erg tevreden, ik voelde me sterk vandaag en kon toch het verschil maken met Yannick en Noud. Het voelde ook goed om ruim 1,5 ronde bij Leon in het wiel te zitten terwijl hij voluit reed. Uitslag vandaag Wilco Verwegen won de sprint voor Gijs Dohmen gevolgd door Sjef Klerken. Leon finishte voor me als 4e en achter me was Yannick 6e en Noud 7e. In het klassement is het erg spannend voor de 2e plaats die ik na vandaag van Noud heb overgenomen en Yannick die erg kort erachter volgt. Het is in ieder geval een mooie strijd elke week!
 
Zo nu lekker nog een dag weekend, morgen naar de Bike Motion om me eens goed te oriënteren voor een nieuwe fiets voor komend zomerseizoen. Komende zondag sta ik weer aan de start en dan wel in Liessel.
 
  • 2010-10-23_Beesel_1
  • 2010-10-23_Beesel_2
  • 2010-10-23_Beesel_3
  • 2010-10-23_Beesel_4
  • 2010-10-23_Beesel_5