December

Vandaag 2013 toch nog met een positief gevoel af kunnen sluiten, na eindelijk een top tien plaats in deze competitie. Het weer zat weer mee vandaag en de ronde lag er perfect bij. Snelle stukken gevolgd met korte klimmetje en op verschillende plaatsen veel wortels. Een ronde die me iets beter ligt dan de nog snellere rondjes van afgelopen weken. Helaas stonden er vandaag maar 14 mannen aan het vertrek, wat het laagste deelnemersaantal is deze competitie.

 

Vandaag was het weer perfect weer voor een wintercompetitie wedstrijd, bijna 10 graden en een zonnetje wat af en toe tevoorschijn kwam. Het parcours lag er redelijk droog bij, maar hobbelig, erg hobbelig. Ik had dan ook een foute keuze gemaakt om op de Giant te starten en niet op de vol geveerde Cannondale.

 

Onder weer perfecte omstandigheden mochten we vandaag starten op de Walsberg in Beesel. In mijn ogen een van de zwaarste rondes van de competitie, geen moment rust en klimmetjes die elkaar snel opvolgen. Daarbij nog enkele leuke afdalingen maakt deze ronde compleet! Afgelopen weken het trainen redelijk op kunnen pakken en ik stond ook erg gemotiveerd aan de start vandaag.

 

Na vandaag zijn we alweer over de helft van de competitie, 8 wedstrijden zijn er verreden en nog 7 te gaan. Vandaag mochten we onder zeer zacht decemberweer over en rondom de crossbaan in Meijel onze wedstrijd rijden. De ronde lag er perfect bij en de start op de Giant was eigenlijk niet nodig geweest.