Onder weer perfecte omstandigheden mochten we vandaag starten op de Walsberg in Beesel. In mijn ogen een van de zwaarste rondes van de competitie, geen moment rust en klimmetjes die elkaar snel opvolgen. Daarbij nog enkele leuke afdalingen maakt deze ronde compleet! Afgelopen weken het trainen redelijk op kunnen pakken en ik stond ook erg gemotiveerd aan de start vandaag.

 

 

De start ging perfect, ik kon rond een 6e plaats door de eerste bocht en kon net in het wiel blijven van de snelle mannen, die ik dit seizoen alleen nog maar met de start heb gezien. De eerste ronde werd er hard gereden en was eigenlijk boven mijn kunnen aan het rijden. Dit resulteerde dan ook in een paar langzame rondes erna waar ik erg veel moeite had om het juiste tempo terug vinden. De kracht is de laatste weken weer wat terug aan het komen en hier kon ik op deze zware ronde met de vele klimmetjes dan ook goed gebruik van maken, maar het tempo op het vlakke ligt gewoon te hoog voor me momenteel. Ondertussen viel ik terug tot op een 15e plaats, toen Bas Janssen bij me aansloot, hij had er een goed en vooral vlak tempo in en ik kon de eerste ronde bij hem in het wiel moeilijk volgen, de rondes erna ging het me iets beter af.

 

In het wiel van Bas heb ik dan ook een ronde of 4 gereden (bedankt Bas!) toen we samen aansloten bij Koen Nijssen. De laatste 2 rondes reden we met zijn drieën en het was een beetje uit kijken voor de renners die ons dubbelden en natuurlijk onze eigen positie. Koen reed in de laatste ronde op kop en die had genoeg marge om voor ons te finishen. Bas zat de laatste halve ronde in mijn wiel en probeerde er in de sprint nog overheen te komen. Met een verschil van 0.041 seconde kon ik hem net voor blijven en vandaag 13e worden.

 

Het was erg druk vandaag en er stonden veel toeschouwers langs de kant, die me goed hebben aangemoedigd. Het is fijn om te zien dat iedereen me toch aanmoedigt en motiveert tijdens de wedstrijden, ook als de resultaten niet super zijn! Ik doe in ieder geval mijn best en probeer er iedere week het beste uit te halen! Foto's van vandaag zijn van Kristel. Tot volgende week in Meijel, weer een snelle ronde......

  • 2013-12-01_beesel_1
  • 2013-12-01_beesel_2
  • 2013-12-01_beesel_3
  • 2013-12-01_beesel_4
  • 2013-12-01_beesel_5
  • 2013-12-01_beesel_6
  • 2013-12-01_beesel_7