Vandaag 2013 toch nog met een positief gevoel af kunnen sluiten, na eindelijk een top tien plaats in deze competitie. Het weer zat weer mee vandaag en de ronde lag er perfect bij. Snelle stukken gevolgd met korte klimmetje en op verschillende plaatsen veel wortels. Een ronde die me iets beter ligt dan de nog snellere rondjes van afgelopen weken. Helaas stonden er vandaag maar 14 mannen aan het vertrek, wat het laagste deelnemersaantal is deze competitie.

 

 

De start ging super, ik kon achter de eerste drie van het klassement, Leon, Fabio en Edwin aan rijden. Halverwege de eerste ronde moest ik Lex even langs laten want hij wou de aansluiting met de kopgroep niet verliezen. Ik moest een kleine 10 seconde prijs geven bij de eerste doorkomst en ik merkte dat de benen erg goed waren, de eerste die achter me zat was Anton.  Ik kreeg erg veel moraal, maar helaas werd ik een beetje te enthousiast en klapte bij een kort klimmetje vol op een wortel, waardoor de ketting eraf vloog. Dit kon ik natuurlijk echt niet gebruiken op dit moment, net nu ik op een goede plaats reed en de benen goed voelde.

 

Toch proberen rustig te blijven en snel de ketting er weer op gelegd, maar enkele meters verder moest ik dit toch nog een keer doen. Ondertussen was bijna iedereen me voorbij gereden en kon ik aan een lange inhaalrace beginnen. Na een halve ronde sloot ik aan bij een groepje van 3 renners en hier kon ik snel opschuiven naar voren. Ik merkte dat het lekker ging en ik kon weer verder naar voren kijken om de volgende renners bij te halen. Het duurde een ronde voordat ik bij weer 3 renners aansloot en hier kon ik ook weer langzaam op schuiven. Samen met Ike Janssen reed ik op kop en ik merkte dat het me nog niet snel genoeg ging en probeerde weg te komen uit deze groep.

 

Net op dit moment kwamen de eerste twee Masters, Harrie en Gunther, in de groep en hier kon ik dankbaar gebruik van maken. Ik kon als enige van de groep bij de masters in het wiel blijven en liep erg makkelijk uit op de groep. Bijna 2 volle rondes kon ik ze volgen, al was het op hangen en wurgen af en toe, maar ze brachten me tot bij Bas Janssen. De masters reden weg bij ons en ik bleef over met Bas. We wisselden enkele keren van kop en ik merkte dat ik vandaag iets extra’s had in vergelijking tot de voorgaande wedstrijden.

 

Met nog 2 rondes te gaan heb ik me op kop gezet en dit eigenlijk niet meer af gegeven. Vanaf de looppassage in de laatste, waar ik net iets sneller was dan Bas, heb ik alles gegeven en er een lange sprint van gemaakt. Ik kon hem gelukkig net voor blijven, lukt me dat ook maar in de zomer op de baan ;) Dit resulteerde in een mooie 6e plaats vandaag, eindelijk eens bij de eerste 10 en ondanks de pech in de tweede ronde ben ik erg blij mee. Anton eindigde een plaats voor me en ik had graag met hem de wedstrijd samen willen rijden.

 

Kristel en Theo waren helaas vandaag allebei niet aanwezig, maar de foto's van vandaag zijn van Eric Korenblik. Langs deze weg wil ik, ook namens Kristel, iedereen hele fijne feestdagen wensen, en een gezoen en sportief 2014!

  • 2013-12-22_blerick_1
  • 2013-12-22_blerick_2