Vandaag was het weer perfect weer voor een wintercompetitie wedstrijd, bijna 10 graden en een zonnetje wat af en toe tevoorschijn kwam. Het parcours lag er redelijk droog bij, maar hobbelig, erg hobbelig. Ik had dan ook een foute keuze gemaakt om op de Giant te starten en niet op de vol geveerde Cannondale.

 

 

De start ging lekker en ik kon in de tweede groep de eerste ronde door komen. Dit koste erg veel moeite en net zoals afgelopen weken liepen de benen erna weer vol en moest ik veel plaatsen af geven. Het duurde dan ook een tijdje voor ik mijn ritme weer kon vinden. Dit was nadat de 2 minuten later gestarte kopgroep van de Masters me inhaalden en ik in hun wiel mee kon gaan. Stephan Lotz zat ook in deze groep en moest de andere 3 koplopers laten lopen. Ik kon met moeite in zijn wiel blijven maar ik probeerde me er aan vast te klampen.

 

Met nog 3 rondes te gaan werd ik gedubbeld door latere winnaar Leon en Edwin, wonderbaarlijk kon ik bijna een ronde volgen samen met Stephan. De laatste 2 rondes liep ik in op enkele renners voor me maar de inspanning was te veel geweest en kon het gat niet meer dichten. Alles begon ook pijn te doen van het gehobbel vandaag, zeker zonder vering en met 26’ wielen was ik niet echt in het voordeel vandaag. Volgend seizoen grotere wielen dan maar??? Zo werd ik 18e vandaag en wacht ik nog steeds op een top tien dit seizoen…. Volgende week weer nieuwe poging!

 

Het fijne is dat we elke week de rondetijden kunnen bekijken op de site van Romers en hieruit is bij mij ook echt te zien dat het niet constant is, er zitten te grote verschillen tussen de rondes. De basis is gewoon te minimaal, maar helaas moet ik het met deze conditie doen deze winter!  

 

Na afloop nog met de fiets terug gegaan en al met al een vermoeiende en zware dag gehad vandaag, maar toch bijna 3 uurtjes getraind en dat was dan ook het meest positieve eraan. Theo Gelissen bedankt voor de foto’s vandaag!

  • 2013-12-15_nederweert_1
  • 2013-12-15_nederweert_2
  • 2013-12-15_nederweert_3
  • 2013-12-15_nederweert_4
  • 2013-12-15_nederweert_5
  • 2013-12-15_nederweert_6