Mei

Vanmorgen vertrokken voor de nationale wedstrijd in Heeswijk Dinther. Na 3 rondjes te hebben verkend, en 20 hoogtemeters te hebben gehad, kon ik wel concluderen dat het een vlakke ronde was. Wel heel erg veel draaien en keren en verder niet echt een spannende ronde, waar de snelheid erg hoog ligt. Het zag er lang naar uit dat we het niet droog zouden houden maar gelukkig waren de weergoden ons goed gezind vandaag. Op enkele druppels na een droge wedstrijd kunnen rijden.

Ik kan momenteel wel zeggen dat het lekker gaat met fietsen. Afgelopen donderdag op de baan ging het erg lekker, alle tussensprint bij de eerste 2 en uiteindelijk in de sprint net verloren van Pascal Evers. Vandaag even een wedstrijdje mee gepakt tussendoor op de MTB en wel in Beesel.

 

Dinsdagavond, onstuimig dagje met veel korte buien maar in de avond opklaringen voorspeld. Dus de fiets maar in de auto geladen en samen met Eric Hegger naar de 2e Duchenne Trophy MTB Streetrace Zijtaart gegaan voor een uurtje knallen, althans dat was de bedoeling. Organisator Frank Giesbers had er een mooie ronde van gemaakt, waarvan de opbrengst ten goede komt voor het goede doel, de strijd tegen de spierziekte Duchenne. Ik stond in mijn fijne pakje aan de start van mijn deelname aan Duchenne Heroes 2008!

De eerste marathon van dit seizoen stond vandaag op het programma. De Ardennes Trophy in Theux heb ik al meerder keren gereden en het blijft een leuke technische rit, op anderhalf uur rijden van thuis. Met 100 km en 2650 hoogtemeters voor de boeg stond ik fit en gemotiveerd aan de start, want ik had wat goed te maken van de DNF van vorig jaar. Maar de eerste marathon van het seizoen is er wel altijd eentje die erin slaat!

Het is alweer enkele weken gelden dat ik een wedstrijd gereden heb. De laatste maand flink getraind, vooral op Mallorca, en nu eens kijken hoe het met de vorm is gesteld en er sprake is van supercompensatie. Afgelopen donderdag nog trainingsritje op de baan gereden in Venlo en 3e geworden dus de conditie is er wel momenteel. Vandaag samen met Daan naar Sittard gegaan voor een nationale wedstrijd bij de Masters 30+ over 75 minuten