Ik kan momenteel wel zeggen dat het lekker gaat met fietsen. Afgelopen donderdag op de baan ging het erg lekker, alle tussensprint bij de eerste 2 en uiteindelijk in de sprint net verloren van Pascal Evers. Vandaag even een wedstrijdje mee gepakt tussendoor op de MTB en wel in Beesel.

 

 

Vandaag was en een nationale wedstrijd voor de jeugd in Beesel op een van mijn favoriete rondes, namelijk op de Walsberg. Aan het einde van de dag was er een open wedstrijd waaraan iedereen mee kon doen, een wedstrijd van een uur. Eigenlijk stond dit weekend een 24 uurs race op het programma maar die ging voor mij niet door, dus ik dacht dan ga ik maar lekker wat Cross Country wedstrijden rijden. Zaterdag op de Walsberg en morgen staat een nationale wedstrijd in Heeswijk Dinther op het programma. Samen met Ruud en Anton net na de regen op de fiets naar Beesel gegaan. 


Er stond een leuk deelnemersveld aan het vertrek op een schitterende ronde, veel bekende gezichten van de wintercompetitie, maar dat was wel te verwachten met MTB Baarlo als organiserende vereniging. De ronde lag me gelukkig wel, wat korter als anders, met nog minder herstel en veel korte klimmetjes. Door wat regen voor de wedstrijd was het in sommige bochten toch wel een beetje glijden, maar dat hoort erbij op de mountainbike. In eerste instantie wou ik me een beetje sparen voor morgen, maar al gelijk na de start liep het lekker en reed ik al snel voor het podium, dus de gaskraan open. Gijs Dohmen was eigenlijk al gelijk gevlogen en die hebben we nooit meer terug gezien, behalve na de finish! Samen met Harry Peeters kwam ik te rijden voor de 2e plaats, echt makkelijk ging het niet moest namelijk vol rijden om er bij te blijven en nadat Paul Evers bij ons aan sloot hong ik toch en tijdje aan het elastiek in 3e positie. Maar ik weet dat ik wel een beetje op mijn lange adem kan vertrouwen en op de sprint dus ik had er alle vertrouwen in dat het podium haalbaar was. Ook had ik nog een extra motivatie, want bij podium had ik de bloemen beloofd aan Daan en Ella voor de geboorte van hun zoon Lars!


We bleven tot aan de laatste ronde bij elkaar en Harry trok daarna gelijk vol door en reed langzaam bij Paul en mij weg. Ik heb daarna even gewacht en op het rechte stuk passeerde ik Paul en kon zo het laatste gedeelte voor hem blijven want inhalen was hier bijna niet meer te doen. Zo rolde ik na net geen uur als 3e over de finish. Weer een podium deze week en hier moest ik toch hard voor werken, gezien de hartslag gegevens van 173 gem en 179 max. En het mooie, bloemen voor de kleine Lars!


Bedankt voor de support tijdens de wedstrijd! Morgen dus de wedstrijd bij de Masters 30+ in Heeswijk Dinther, eens kijken hoe het zal gaan nationaal.

  • 2015-05-30_beesel_1
  • 2015-05-30_beesel_2