Vanmorgen vertrokken voor de nationale wedstrijd in Heeswijk Dinther. Na 3 rondjes te hebben verkend, en 20 hoogtemeters te hebben gehad, kon ik wel concluderen dat het een vlakke ronde was. Wel heel erg veel draaien en keren en verder niet echt een spannende ronde, waar de snelheid erg hoog ligt. Het zag er lang naar uit dat we het niet droog zouden houden maar gelukkig waren de weergoden ons goed gezind vandaag. Op enkele druppels na een droge wedstrijd kunnen rijden.

 

Om 11:45 vertrokken we met een klein groepje voor 75 minuten koers, ik mocht starten op de 3e rij. Gelijk lag het tempo erg hoog en ik kon wat plaatsen schuiven en kwam te rijden rond de 7e plaats. Al heel snel vormden we een groepje van 4 man, met enkele hardrijders zoals Bas Theys en Marco Hurkmans. We reden voor de 5e plaats en het ging erg hard, na elke bocht accelereren en dat de hele ronde lang. Hier had ik toch wat moeite mee, zeker gezien het hoge tempo en ik kon de mannen maar net volgen. 


Rijdend in het wiel van Marco moest ik halverwege de wedstrijd toch even uit gaan wijken, want hij nam een paaltje mee en moest lossen in de groep. Er viel een klein gaatje voor me en het koste me veel moeite om bij Bas en Simon terug te komen in het wiel. Dit lukte wel gelukkig, maar het moest van diep komen. Bas bleef gas geven en met nog een ronde te gaan kon hij mee met de koploper van de Masters 40+ en liep zo langzaam uit en kon zijn 5e plaats veilig stellen. Simon had het even wat moeilijker en ik kon hem passeren en hem voor blijven in het laatste gedeelte van de wedstrijd. Zo werd ik 6e na een erg snelle race vandaag. Beste uitslag nationaal, dus weer erg tevreden huiswaarts!


Komende weekend waarschijnlijk geen wedstrijd en trainen voor het langere werk wat er aan zit te komen namelijk Raid des Haut Fagnes en de 24 uurs race, Bike Festival Brabant in Zeeland. Luuk bedankt dat ik mee mocht rijden en Noud voor de foto! 

  • 2015-05-31_heeswijk_1