Maart

Deze weken staan vooral in het teken van uren maken, duurtrainingen voor de aankomende Trans Portugal. Vandaag even wat intensiever werk namelijk een nationale wedstrijd in Apeldoorn bij de Masters 30+. Samen met Daan en Frank naar sportpark Oderbos gegaan om daar mijn eerste nationale wedstrijd van 2016 te rijden. Vandaag reed ik ook de eerste keer met de nieuwe kleding en het materiaal van het team. 

Nadat ik vorig jaar gevraagd werd voor het Univega Pro Cycling Team, was het wachten op de nieuwe kleding en fiets voor het seizoen 2016! Afgelopen wedstrijden heb ik gereden in het outfit van het vorige seizoen. Afgelopen zaterdag zijn we met het team bij elkaar gekomen bij team manager Herman Schoens om de kleding, fiets en diverse spullen van alle sponsors in ontvangst te nemen. Het was een erg gezellige dag en iedereen heeft zin in het nieuwe seizoen. 

Vandaag stond de Run Bike Run van Rundje Koeberg op het programma, waar ik de titel bij de solo rijders moest verdedigen van mijn overwinning vorig jaar. Onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje stond er een groot deelnemersveld klaar om individueel of als duo 5 km te rennen, 20 km te mountainbiken en vervolgens nog eens 2,5 km te hardlopen. 

Net als vorig jaar heb ik me weer via mijn werkgever Unisign weer ingeschreven voor de Venloop 10 km. Dit jaar in de voorbereiding net iets meer kunnen trainen. De loopschoenen gaan ook altijd mee als ik voor het werk in het buitenland ben. De tijd van vorig jaar, 39:17, wou ik in ieder geval verbeteren en de doelstelling was richting of misschien wel onder de 38 minuten te lopen.