Net als vorig jaar heb ik me weer via mijn werkgever Unisign weer ingeschreven voor de Venloop 10 km. Dit jaar in de voorbereiding net iets meer kunnen trainen. De loopschoenen gaan ook altijd mee als ik voor het werk in het buitenland ben. De tijd van vorig jaar, 39:17, wou ik in ieder geval verbeteren en de doelstelling was richting of misschien wel onder de 38 minuten te lopen.

 

In Venlo aangekomen even warm gelopen met mijn collega's John en Carlie, waar ik samen met hun als team aan de business run deelnam. Om 12:00 uur was de start en ik stond helemaal voor aan, net als vorig jaar. Leuk om te zien dat de eerste 4 van afgelopen week Rundje Koeberg ook aan de start stonden.  De temperatuur was goed, bewolkt en warm genoeg om in korte broek en shirt te lopen. Na het startschot was het even ritme zoeken, maar het ritme wat ik wilde hebben was er eigenlijk niet. De benen waren niet super en al snel moest ik een tempo lopen wat in ieder geval niet genoeg ging zijn voor een verbetering van mijn tijd van vorig jaar. 

 

Ik probeerde enkele keren weer iets te versnellen, maar ik moest aardig wat renners laten gaan. Halverwege, op het 5 km punt, zat ik net onder de 20 minuten, dus ik wist dat de 40 minuten een hele zware opgave gingen worden. Het kostte mij de laatste meters dan ook behoorlijk veel moeite het tempo te blijven aanhouden. Op de parade heb ik er nog maar even alles uit geperst om misschien toch nog onder de 40 minuten te komen, maar de laatste 200 meter was het op. Wel heerlijk genoten van al het publiek dat ieder jaar massaal aanwezig is in Venlo....super!

 

Vandaag in een tijd van 40:16 uur gefinisht, precies een minuut langzamer dan vorig jaar. 56e Overall en 30e in mijn categorie en een mooie 7e plaats in de teamuitslag. Beetje teleurgesteld was ik natuurlijk wel, want ik had op meer gerekend. Na de 10 km loop heb ik mijn vriendin aangemoedigd die de Halve Marathon netjes heeft uitgelopen! Daarna op het fietsje naar huis, want ik moet me de komende weken intensief voorbereiden op de TransPortugal. Deze zit er al snel aan te komen, over minder dan 2 maanden is de start. Komende week volgt er nieuws over het Univega Pro Cycling Team!  

  

 

  • 2016-03-20_Venloop_1
  • 2016-03-20_Venloop_2
  • 2016-03-20_Venloop_3