Vandaag stond de Run Bike Run van Rundje Koeberg op het programma, waar ik de titel bij de solo rijders moest verdedigen van mijn overwinning vorig jaar. Onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje stond er een groot deelnemersveld klaar om individueel of als duo 5 km te rennen, 20 km te mountainbiken en vervolgens nog eens 2,5 km te hardlopen. 

 

Na mijn laatste wedstrijd deelname in Beesel (december), heb ik rust gepakt, genoten van een heerlijke vakantie in Costa Rica en daarna de draad weer opgepakt om me voor te bereiden op het nieuwe seizoen. De trainingen op de fiets heb ik de laatste maanden afgewisseld met loop trainingen om toe te werken naar de Transportugal die tussen Hemelvaart en Pinksteren plaats vindt. Tot aan die tijd is het veel kilometers maken op d fiets en hardlopen, zo ook dit weekend. Eerst zaterdag rustig op de baan mee gereden in Venlo en op zondag eens kijken hoe het gaat met iets meer intensieve momenten. 

Dan de wedstrijd van vandaag, gestart werd er om 10 uur en al snel liep ik helemaal vooraan. Na een klein stuk kwamen de echte goede lopers toch voorbij en kwam ik al snel samen met teamgenoot Daan Bongers te lopen. Samen hadden we redelijk hetzelfde tempo en konden we anderhalve ronde samen blijven, tot net voor de wisselzone waar ik hem enkele meters moest laten gaan. We liepen samen voor de 5e plaats algemeen, met nog 2 solo deelnemers voor ons. De wissel ging redelijk, even de foute kant op en hierdoor was Daan net iets eerder weg en liep hij uit. Ik kwam met een duo deelnemer samen en hij reed een strak tempo, vooral op de wat vlakkere stukken. Mijn lichaam moest even op gang komen, zeker aangezien ik de laatste maanden veel rustig duurwerk heb gedaan.  

Halverwege het fiets gedeelte kreeg ik te horen dat Daan was uitgevallen met een lekke band, echt balen voor hem! Ik kwam hierdoor op de 3e plaats te rijden en ik zag de nummer 2 voor me steeds dichter bij komen. Met nog 3 van de 8 ronden te gaan heb ik versneld en kon ik hem passeren en gelijk een stuk uitlopen. Ik wou de voorsprong uitbreiden met fietsen aangezien hij duidelijk een betere loper is. Dit ging goed en na een snelle wissel had ik de loopschoenen weer aan en mocht ik me klaar maken voor nog 2,5 km hardlopen. Dit ging niet meer zo snel als de eerste rondes, maar beduidend beter voor mijn gevoel als vorig jaar, toen was het echt afzien de laatste 2,5 km. 

Zo werd ik vandaag 2e in mijn eerste wedstrijd dit jaar, een goed begin zullen we maar zeggen. Meer zat er ook niet in, winnaar vandaag was Bas Peeters, die meer dan 5 minuten sneller was. Erg gezellig was het vandaag, een leuk evenement en weer een stukje professioneler dan het vorig jaar! De rondes waren erg leuk, zowel lopen als mountainbiken. 

Er stond vandaag veel publiek en ik wil iedereen bedanken voor de aanmoedigingen! 

 

  • 2016-03-13_RundjeKoeberg_1
  • 2016-03-13_RundjeKoeberg_2
  • 2016-03-13_RundjeKoeberg_3
  • 2016-03-13_RundjeKoeberg_4
  • 2016-03-13_RundjeKoeberg_5
  • 2016-03-13_RundjeKoeberg_6