Deze weken staan vooral in het teken van uren maken, duurtrainingen voor de aankomende Trans Portugal. Vandaag even wat intensiever werk namelijk een nationale wedstrijd in Apeldoorn bij de Masters 30+. Samen met Daan en Frank naar sportpark Oderbos gegaan om daar mijn eerste nationale wedstrijd van 2016 te rijden. Vandaag reed ik ook de eerste keer met de nieuwe kleding en het materiaal van het team. 

De ronde vandaag was leuk en gevarieerd. Tegenwoordig heeft elke wedstrijd zijn eigen kunstmatige hindernissen en ook hier was een Rock Garden aanwezig. Verder wat klimmen, enkele technische stukjes en door de regenval van de nacht ervoor wat modder stroken. Gelukkig was het voor ons tijdens de wedstrijd droog tot aan de laatste ronde. Gezien de weersvoorspellingen is het dus 100% mee gevallen en was het parcours perfect te rijden, de wedstrijden na onze categorie hadden een slechter parcours. Na een verkenning en warm rijden mocht ik als een van de laatste renners opstellen, ik had namelijk vorige week niet gereden. Voor de start nog even een paniek momentje, met nog enkele minuten te gaan tot het startsignaal merkte ik dat mijn achterband lek was. Even naar de tent van MTB Baarlo om dit op te lossen en gelukkig had een renner van Bikers Heeswijk een binnenbandje liggen! Na een snelle wissel was ik net op tijd weer aanwezig bij de start, bedankt voor de hulp! 

De start was niet echt sterk vandaag, de valpartij van Eric voor me kostte me wat plaatsen en hierdoor redelijk achteraan begonnen aan de wedstrijd. Gelijk tempo zoeken en proberen een vlakke wedstrijd te rijden en zo ver mogelijk opschuiven. Dit ging me erg goed af, de technische stroken liepen goed, hier kwam ik op mijn Univega perfect uit de voeten, net zoals op de Rock Garden. Er waren toch verschillende renners die er niet vanaf gingen en hierdoor kon ik elke ronde toch weer wat plaatsen naar voren schuiven. Een tijdje heb ik nog samen gereden met Ike en Redney, maar nadat Martijn Roelofs bij me aan sloot hebben we veel samen gereden. Ideaal want we reden ongeveer hetzelfde tempo en samen haalden we wat renners in. De benen voelden goed en ik had voor mijn gevoel power in de benen, ondanks de 8 trainingsuren op zaterdag en zondag.   

Met nog twee rondes te gaan kwam er een renner hard voorbij en kon ik met hem mee om de groep te lossen. Maar dit ging me echter iets te hard en hierdoor kwam Martijn weer terug bij mij en gingen we samen de laatste ronde in. Maar Martijn kent me ook al een beetje de laatste jaren en we hebben vaker leuke onderlinge gevechten gehad. Deze keer moest ik mijn meerdere erkennen in hem, want op het vlakke gedeelte maakte hij het verschil en moest ik hem definitief laten gaan op de laatste meters.

Vandaag resulteerde de inhaalrace in een 15e plaats, waar ik gezien de trainingsintensiteit erg tevreden mee ben. Lekkere wedstrijd gereden, goed ingedeeld, tevreden met de uitslag. Komende weken weer lekker door trainen en kilometers maken..... Op naar de TransPortugal.   

 

 

  • 2016-03-28_Apeldoorn_1
  • 2016-03-28_Apeldoorn_2
  • 2016-03-28_Apeldoorn_3
  • 2016-03-28_Apeldoorn_4