Nadat ik vorig jaar gevraagd werd voor het Univega Pro Cycling Team, was het wachten op de nieuwe kleding en fiets voor het seizoen 2016! Afgelopen wedstrijden heb ik gereden in het outfit van het vorige seizoen. Afgelopen zaterdag zijn we met het team bij elkaar gekomen bij team manager Herman Schoens om de kleding, fiets en diverse spullen van alle sponsors in ontvangst te nemen. Het was een erg gezellige dag en iedereen heeft zin in het nieuwe seizoen. 

 

Het team voor 2016 bestaat uit 6 renners allen uitkomend in voornamelijk marathon wedstrijden maar ook Cross Country. Uit Duitsland komen Thomas Jaeger, Michell Schulze en Thorsten Sturm, Kevin Geentjens vertegenwoordigd België en samen met mijn goed vriend Daan Bongers zullen wij samen zorgen voor de Nederlandse inbreng. Dit alles lukt natuurlijk niet zonder de teamleiding, bestaande uit Herman Schoens, Robert Schaefer, Wiel Frissen en Dion Gilissen. Deze mannen hebben er afgelopen maanden voor gezorgd dat wij als renners mogen beschikken over veel producten van diverse sponsoren en dat de kleding is geleverd. Hieronder een lijst van de diverse sponsoren.

Als eerste natuurlijk Univega, zij stellen ook voor het komende seizoen weer fietsen beschikbaar om de wedstrijden te kunnen rijden. Onze Univega Summit Expert 29er mountainbikes zijn compleet met XT afgemonteerd en voorzien van Fox voorvork. Een mooie, wendbare fiets ideaal voor marathons en Cross Country. 

BPeople zorgt ervoor dat we de lange ritten op de fiets comfortabel door komen op hun zadels. 

Wat we natuurlijk niet hopen is dat we tijdens onze ritten vallen. Mocht dit toch gebeuren dan is het wel zo fijn als ons hoofd goed beschermd is. Dit jaar hebben we het top model helm Speedairo RS  van het merk Casco in ontvangst mogen nemen. Naast de helm heeft Casco ook voor alle renners een zonnebril, de SX20, gesponsord.

Om ervoor te zorgen dat we tijdens de ritten genoeg energie hebben en een goed herstel na afloop, maken we gebruik van Concap sportvoeding. De fel gele kleur van deze sponsor zie je terug in de bidons en ook bij al hun producten. Een compleet pakket van bidons, energierepen, sportdrank en herstel drank stond voor ons ter beschikking. 

De kettingen op de fietsen zijn gesponsord door Connex Wippermann. 

Om goed te kunnen remmen zorgen de Koolstop remblokjes ervoor dat we onder alle omstandigheden beschikken over de juiste remkracht. 

RSP stelt verschillende verzorgingsproducten beschikbaar voor zowel de renner als de fiets. 

Voor alle verschillende omstandigheden en ondergronden hebben we natuurlijk verschillende banden nodig. Deze worden gesponsord door Schwalbe, we hebben de beschikking over Racing Ralph, Rocket Ron en Thunder Bird. 

Verder wordt het team nog gesponsord door Edco, Rotor en Jaeger Schrauben

Langs deze weg wil ik ook alle sponsoren bedanken voor hun bijdrage voor komend seizoen! Maar natuurlijk ook het management van het team wat dit alles mogelijk heeft gemaakt voor de renners de afgelopen maanden. Ik heb er ontzettend veel zin in en ga er alles aan doen om enkele mooie resultaten neer te zetten. Maar het belangrijkste is natuurlijk plezier houden in de sport! Komende weken zal ik de omvang van mijn trainingen uitbreiden om op 8 mei topfit aan de start te staan tijdens de TransPortugal. Ook kijk ik erg uit naar de wedstrijd met het team in Rieste, een 24 uurs race!

  • 2016-03-22_UPCT_2016_1
  • 2016-03-22_UPCT_2016_2
  • 2016-03-22_UPCT_2016_3
  • 2016-03-22_UPCT_2016_4
  • 2016-03-22_UPCT_2016_5