Juni

In Liessel was de tweede wedstrijd van de MTB streetrace Cup tijdens de jaarlijkse Braderie. Deze wedstrijd ging over 3 manches, de eerste twee manches van 25 minuten waar je je moest plaatsen voor de finale en de finale van 30 minuten waar de beste 15 van elke manche mochten rijden. Echter er waren zo weinig aanmeldingen dat alle renners ook de finale mochten rijden. De ronde was wat anders dan afgelopen jaren en er zaten nu meer lange snelle stukken in.

De eerste manche reden we met ongeveer 10 personen en in het begin had niemand zin om te rijden. De eerste ronde lag ik met Daan Bongers op kop, maar al snel nam Roy van Heeswijk over. Ik reed een tijd samen metRick van Dijk en Ron van Opbergen maar die kwamen me ook nog voorbij. Ik liet het een beetje lopen en zo werd ik 5e.
 
 
Om half 10 ging de finale van start met maar 22 renners aan de start. Vanaf het startsignaal werd er voluit gereden en we zaten met 8 personen in een kopgroep. Na een ronde viel er een gat en waren er 5 renners vooruit en bleef ik weer met Rick van Dijk en Ron van Opbergen samen. Ik kon makkelijk volgen en wachtte rustig af tot de laatste ronde. Op een stuk waar we over enkele pallets moesten rijden plaatste ik een demarrage en ze konden niet volgen. Ik kwam nog dicht in de buurt van Daan Bongers maar deze kon ik helaas niet meer pakken. Zo werd ik vandaag 6e in Liessel. En sta ik nu 5e in de cup. De laatste wedstrijd van de cup is in Melderslo op 18 augustus!
 
 
Net als zoveel keren afgelopen weken had ik weer de trouwe fans, pap, mam en Kristel! Verder ook nog bedankt aan alle andere fans die gekomen zijn tijdens de andere wedstrijden!
 

Oosterbeek was de derde in een serie van 3 bergrace wedstrijden. Na Arnhem was het dus de 2e wedstrijd voor mij. Deze keer ben ik ook weer gestart op de langste wedstrijdduur, namelijk die over 150 minuten.

Afgelopen week heb ik mijn mountainbike eens een update gegeven. Ik reed al enkele weken met mijn nieuwe voorvork, een Fox F80 RLC. Ook heb ik nieuwe wielen met banden en een nieuw remsysteem. Voor de komende Transalp en verdere marathons ben ik overgegaan naar schijfremmen. Aangezien ik niet de wielen heb waar de schijven op passen moest ik dus ook een nieuw wielsetje hebben. Ik heb gekozen voor Avid Juicy Carbon remmen. De wielen heb ik zelf samengesteld, DT Swiss 240S naven, Sapim CX Ray spaken, DT Swiss 4.2D velgen en Alu spaaknippels. Op deze wielen zitten nieuwe banden van Geax, namelijk de Saguaro 2.20 TNT met Stans NoTubes. Hiermee kan ik dus wel een tijdje vooruit is de bedoeling!
 
Dan de wedstrijd, ik had deze keer redelijk op tijd ingeschreven en had startnummer 50. Stond dus in het midden van het startveld van meer dan 100 deelnemers. Joschy stond stuk achter me en wilden weer proberen samen te rijden vandaag. Direct na de start kwam er een flinke beklimming en hierna moesten we linksaf en kregen we deze flinke klim nog een keer. Dus na enkele minuten lag het veld al goed uit elkaar. Ik zat redelijk goed van voren, want ik had me voorgenomen vandaag eens wat harder te starten en dan maar kijken waar het schip strand.
 
Na de eerste ronde lag ik op een ongeveer 30e plaats. Ik reed toen al samen met Joschy en we waren goed aan elkaar gewaagd, alhoewel ik het een stuk zwaarder had als hem. De tweede en derde ronde gingen ook lekker en we hadden enkele plaatsen gewonnen. Ik begon wel steeds meer moeite te krijgen om bij Joschy in het wiel te blijven. Op de klimmen moest ik elke keer voluit gaan om weer bij te komen. Op de moeilijkste klim van de ronde koos ik het foute spoor en mijn achterwiel slipte door op een wortel. Ik moest van de fiets af en vanaf dit moment zat ik niet lekker in mijn ritme. Het ging steeds moeizamer en ik moest nu echt definitief lossen bij Joschy. De rondetijden die liepen ook op en ik had moeite om in ritme te blijven.
 
Ik kwam hierdoor even alleen te zitten, maar dit duurde niet lang of ik werd ingelopen door een groepje van 3 renners met o.a. Ronald van den Bos en Juul van Loon. Ze haalden me bij en liepen gelijk uit, ik kon ze even niet bijhouden. In de 6e ronde zat ik bijna de hele tijd alleen, maar het begon wel weer beter te lopen. Ik hoorde aan het einde van de 6e ronde dat de koplopers me bijna op een ronde gingen zetten en daar had ik geen zin in. Dus heb goed doorgetrokken. Ik was de laatste die nog een ronde moest af leggen, want na me finishte Frank Beemer en Wilco Verwegen al. Ik voelde me weer lekker en haalde eruit wat er nog in zat. Bovenaan de eerste klim kwam ik weer bij het groepje van de 3 rijders die me enkele ronden eerder hadden ingehaald. Bovenaan zei Ronald van den Bos tegen me dat hij lekker ging uitfietsen de laatste ronde maar daar had ik weinig zin in en ik trok vol door. Ik ben alle klimmen nog vol op gereden en de benen voelden nog goed aan. Bij de pittigste klim zat ik tegen de kramp aan, maar het ging nog net. Zo heb ik in de laatste ronde nog 4 plaatsen gewonnen.
 
Na 2 uur 44 minuten en 24 seconden ben ik op een 25e plaatst gefinisht. Joschy eindigde op een 22e plaats, ongeveer 1,5 minuut voor me. Dus het verschil tussen ons is minimaal en dat is erg positief voor de Transalp. Verder reed de fiets erg lekker. Wielen en vork voelden erg stijf aan en de banden liepen erg lekker. Ook de remmen bevielen erg goed! Kortom de fiets is er klaar voor en ik ook!
 
Komende donderdag doe ik nog mee aan de Streetrace in Liessel. Daarna zal ik geen wedstrijden meer rijden en alleen nog maar gericht trainen en rusten voor de Transalp!
Tijdens de transalp zal de website bijna dagelijks ge update worden, door Kristel mijn vriendin, dus houd hem dan ook in de gaten voor al het nieuws!
  • 2007-06-25_Oosterbeek_1
  • 2007-06-25_Oosterbeek_2
  • 2007-06-25_Oosterbeek_3

Op woensdag avond was de Streetrace in Baarlo, dit jaar voor de 2e keer georganiseerd. Nadat de Recreanten waren geweest was het de beurt aan de licentiehouders. Er stonden bijna 45 wedstrijdrenners aan de start. Er zaten verschillende elite renners bij dus het zou hard rijden worden om een goede notering te halen.

De ronde was ongeveer hetzelfde als vorig jaar. Veel draaien en keren, stukken asfalt, weide, passage door café, 2 trappen en een trailer met pallets. Dit zat er allemaal in de korte maar erg leuke ronde.
 
Vanuit een startplaats op de 2e rij was het dus noodzaak een goede start te hebben om een beetje mee voorin te komen. Tijdens de start ging je wat vals plat omhoog en hier haalde ik wat renners in ging ik op een 10e plaats de bocht om. Het tempo lag meteen erg hoog en er werd veel gewisseld van posities. De snellere rijders kwamen naar voren en er vielen er enkele terug.
  
Ik kwam na enkele rondes samen te zitten met Joschy Rausch en met Leon Crienen. Na een paar ronden te hebben samengewerkt moest ik passen. Ze gingen me iets te hard en ik moest passen en kwam een tijdje alleen te zitten. Ik kon ze nog wel zien maar kon er niet meer naar toe rijden.
 
In de laatste 5 rondes zat ik de hele tijd bij Frank Lamber. We hebben de hele tijd samengewerkt want we wilden proberen Leon Crienen bij te halen en er voor zorgen dat Eric Hegger niet terug kwam. Tot aan de laatste ronde zaten we bij elkaar en het gat voor en achter bleef gelijk. Dus zou het tussen ons gaan voor de 13e plek. In de laatste ronde ben ik weg gereden en Frank kon niet volgen.
 
Ik werd dus uiteindelijk 13e, waar ik tevreden mee ben. Aangezien ik de echte explosieve kracht mis omdat ik erg veel duurtrainingen heb gedaan.
 
  • 2007-06-13_Baarlo_1

Afgelopen zondag stond de 2e marathon in de serie van de RWP Marathoncup op het programma. Het is ook de laatste echte marathon die Joschy en ik samen rijden in voorbereiding op de Transalp.

Het parcours was in totaal 105 km met 2600 hoogtemeters. Deze hoogtemeters waren voornamelijk verdeeld over de eerste 25 en de laatste 35 km, de 45 in het midden waren relatief wat makkelijker. De vele technische stukken, lastige beklimmingen en afdalingen maken dit en erg zware rit. De omstandigheden waren goed, lekker temperatuurtje, het zonnetje scheen en een ondergrond die niet als te modderig was, althans voor Ardennen begrippen.
 
 
Van tevoren weer afgesproken met Joschy om samen te rijden. We stonden op een ongeveer 200e plaats met de start en het was dus naar voren knokken de eerste kilometers om de filevorming te voorkomen. Bij de start reden we snel naar voren, na een 5 minuten lag ik op plaats 118. Joschy reed sneller dan mij en ik kon hem op een gegeven moment niet meer zien. Ik had van tevoren mezelf voorgenomen niet te hard te starten. Het eerste uur ging het niet erg lekker en had ik wat moeite om tempo hoog te houden. Ook had ik wat problemen met de fiets, ik kon de hele wedstrijd op de cassette de tandjes 4-5-6 niet gebruiken omdat het body dan oversloeg. Later thuis bleek de naaf niet goed te zijn aangedraaid, dus een domme fout!
 
 
Na 1.5 uur wedstrijd kwam ik samen te zitten met Joschy, hij had zich terug laten zakken om samen te rijden met mij. In eerste instantie vond hij dat erg jammer aangezien hij op een goede positie lag. Vanaf dat moment zijn we samen gaan rijden. Bij mij liep het nog steeds niet helemaal lekker, maar we waren gelukkig wel redelijk aan elkaar gewaagd. Na 2 uur wedstrijd lagen we op een 90 plaats. Vanaf toen begon het lekker te lopen en begonnen we aan een grote inhaalrace. Omdat het laatste gedeelte erg zwaar is hoopten we er nog een hoop in te halen in de laatste uren.
 
 
Na 3.45 uur lagen we op een 66e plaats en we reden in een groep met nog enkele Nederlanders waaronder Joost Cristiaans. Deze waren we al enkele keren tegen gekomen in de rit en het zou niet de laatste keer zijn. Samen met Joschy deden we veel kopwerk en we haalden steeds meer mensen in. We voelden ons allebei goed. Een uurtje later hadden we weer plaatsen gewonnen en reden we rond de 50 plaats met nog veel renners vlak voor ons. De benen voelden bij mij erg goed en lekker aan en de klimmen gingen nog erg makkelijk zonder dat ik er echt diep voor hoefde te gaan.
 
 
Tot aan 95 km liep het allemaal lekker en lagen op ongeveer een 40e plaats. Maar toen kreeg Joschy opeens een mega gigantische hongerklop. Met nog een 4 beklimmingen te gaan had hij erg veel moeite. Hij kon niets meer en moest tijdens de beklimming van de fiets af. De renners die we de laatste uren in hadden gehaald kwamen ons nu voorbij alsof we stil stonden. Zo ook Joost Christiaans. Dat is echt geen leuk gevoel, zeker als je zelf goede benen hebt, maar ja we reden samen dus dan moet je elkaar maar door slepen. Nadat Joschy een flink stuk reep had gegeten begon het weer wat beter te gaan. Maar er waren nog maar enkele km’s te gaan en de plaatsen die we hadden verloren waren echt niet meer terug te winnen.
 
 
Na 5 uur 57 minuten en 28 seconden kwamen we over de finish op een 70e en 71e plaats. Helaas teleurgesteld dat we de laatste 10 km zoveel hadden verloren maar van de andere kant toch positief terug kijkend op hoe goed we aan elkaar gewaagd zijn. De vorm is bij beiden goed en we hebben erg veel zin in de Transalp. Komende week wedstrijd in Oosterbeek waar we weer 2.5 uur samen rijden en daarna nog de Streetrace in Liessel. En dan eindelijk de Transalp……

Na de frustratie van de wedstrijd in Oss had ik deze week zin om flink te trainen. De zondag na Oss een lekkere lange rit gemaakt op de MTB en bijna 4 uurtjes getraind. Op donderdag ben ik naar de baan geweest in Panningen voor een trainingswedstrijdje. Voelde me sterk en kon makkelijk mee. Nadat 2 duitsers een ronde hadden gepakt en wer terug waren in peleton hebben we met 6 renners weer een ronde gepakt. In de sprint werd ik 2e en dus 4 in de wedstrijd.

Zondag was de tweede van de drie Bergrace wedstrijden en wel in Arnhem, in stadspark Klarenbeek. Ik had me ingeschreven voor de 150 minuten wedstrijd. Je kiest hier namelijk voor de wedstrijdduur en bent niet gebonden aan de klasse waar je normaal in rijdt. Van tevoren had ik afgesproken met Joschy om deze wedstrijd samen te rijden. Het is een ideale training om aan elkaar te wennen voor de Transalp, die nu toch snel dichtbij komt.
 
 
Aan de start stonden 129 renners en met startnummer 76 stond ik dus midden erin. Bij de start was Joschy direct snel weg en ik had het wat moeilijker. Merk dat ik wat moeite heb met er direct invliegen bij de start en de eerste ronde, maar dat ik het meer moet hebben van de latere rondes. Halverwege de eerste ronde sloot ik bij Joschy aan nadat hij zich iets terug had laten zakken. Na de eerste ronde kwamen we ongeveer als 40e door. De eerste 3 rondes had ik het wel een beetje zwaar, Joschy reed goed door en ik had af en toe moeite. Er zaten pittige klimmen in de wedstrijd en ook veel trappen. Deze trappen bergaf was geen probleem maar daarna traplopen bergop was erg zwaar! Na ongeveer 3 rondes kreeg ik wat last van steken in mijn zij en wat last van de maag, denk dat de sportdrank niet goed was gevallen. We hebben toen wat rustiger gedaan en het was ook zo over, dus weer lekker door rijden.
  
We reden nog steeds voor een plaats tussen de 35 en 40. De verschillen waren best groot tussen de renners en we zagen ook niet veel renners meer voor ons. De 4e en 5e ronden waren we erg goed aan mekaar gewaagd en konden we allebei om beurten kopwerk verrichten. Na 2 uur begon Joschy te merken dat hij er wat meer moeite mee had, terwijl ik een beetje op stoom begon te raken. Dus heb ik iets meer kopwerk gedaan. Aan de hand van de rondetijden met de chip hebben we na de eerste aanloopronde 5 ronde gereden die binnen 10 seconden waren. Erg constant dus. Toen we de bel kregen voor de laatste ronde hebben we alles eruit gehaald wat er in zat. Joschy gaf aan dat hij er helemaal doorheen zat en ik vroeg of ik weg mocht rijden. Hij vond het goed en liet me gaan, dacht ik althans. Maar hoe hard ik ook reed hij bleef in mijn wiel plakken. Dus het laatste gedeelte weer samen gereden. Op het verharde gedeelte net voor de finish ben ik versneld en weg gereden en toen kon hij niet meer volgen.
 
Uiteindelijk zijn we 35 en 36 geworden en we kijken er allebei positief op terug. Ten eerste omdat we goed aan mekaar gewaagd waren en ten tweede omdat we geen verval hebben gehad tijdens de wedstrijd. Rondetijden waren 17.42 20.50 20.47 20.50 20.56 20.53 en 20.02. En voor mij eindelijk eens een finish in een XC wedstrijd!!!!
 
Komende woensdag doe ik mee aan de streetrace in Baarlo. Een wedstrijd over 60 minuten over zowel verharde als onverharde paden en diverse obstakels, trappen en zelfs door een café. Heb je dus tijd en zin om te kijken kom dan naar Baarlo om 19.30 - 20.30.
Op zondag rijd ik de 2e wedstrijd van de RWP marathoncup in Malmedy, een wedstrijd over 105 km door de Ardennen.
 
  • 2007-06-11_Arnhem_1