Oosterbeek was de derde in een serie van 3 bergrace wedstrijden. Na Arnhem was het dus de 2e wedstrijd voor mij. Deze keer ben ik ook weer gestart op de langste wedstrijdduur, namelijk die over 150 minuten.

Afgelopen week heb ik mijn mountainbike eens een update gegeven. Ik reed al enkele weken met mijn nieuwe voorvork, een Fox F80 RLC. Ook heb ik nieuwe wielen met banden en een nieuw remsysteem. Voor de komende Transalp en verdere marathons ben ik overgegaan naar schijfremmen. Aangezien ik niet de wielen heb waar de schijven op passen moest ik dus ook een nieuw wielsetje hebben. Ik heb gekozen voor Avid Juicy Carbon remmen. De wielen heb ik zelf samengesteld, DT Swiss 240S naven, Sapim CX Ray spaken, DT Swiss 4.2D velgen en Alu spaaknippels. Op deze wielen zitten nieuwe banden van Geax, namelijk de Saguaro 2.20 TNT met Stans NoTubes. Hiermee kan ik dus wel een tijdje vooruit is de bedoeling!
 
Dan de wedstrijd, ik had deze keer redelijk op tijd ingeschreven en had startnummer 50. Stond dus in het midden van het startveld van meer dan 100 deelnemers. Joschy stond stuk achter me en wilden weer proberen samen te rijden vandaag. Direct na de start kwam er een flinke beklimming en hierna moesten we linksaf en kregen we deze flinke klim nog een keer. Dus na enkele minuten lag het veld al goed uit elkaar. Ik zat redelijk goed van voren, want ik had me voorgenomen vandaag eens wat harder te starten en dan maar kijken waar het schip strand.
 
Na de eerste ronde lag ik op een ongeveer 30e plaats. Ik reed toen al samen met Joschy en we waren goed aan elkaar gewaagd, alhoewel ik het een stuk zwaarder had als hem. De tweede en derde ronde gingen ook lekker en we hadden enkele plaatsen gewonnen. Ik begon wel steeds meer moeite te krijgen om bij Joschy in het wiel te blijven. Op de klimmen moest ik elke keer voluit gaan om weer bij te komen. Op de moeilijkste klim van de ronde koos ik het foute spoor en mijn achterwiel slipte door op een wortel. Ik moest van de fiets af en vanaf dit moment zat ik niet lekker in mijn ritme. Het ging steeds moeizamer en ik moest nu echt definitief lossen bij Joschy. De rondetijden die liepen ook op en ik had moeite om in ritme te blijven.
 
Ik kwam hierdoor even alleen te zitten, maar dit duurde niet lang of ik werd ingelopen door een groepje van 3 renners met o.a. Ronald van den Bos en Juul van Loon. Ze haalden me bij en liepen gelijk uit, ik kon ze even niet bijhouden. In de 6e ronde zat ik bijna de hele tijd alleen, maar het begon wel weer beter te lopen. Ik hoorde aan het einde van de 6e ronde dat de koplopers me bijna op een ronde gingen zetten en daar had ik geen zin in. Dus heb goed doorgetrokken. Ik was de laatste die nog een ronde moest af leggen, want na me finishte Frank Beemer en Wilco Verwegen al. Ik voelde me weer lekker en haalde eruit wat er nog in zat. Bovenaan de eerste klim kwam ik weer bij het groepje van de 3 rijders die me enkele ronden eerder hadden ingehaald. Bovenaan zei Ronald van den Bos tegen me dat hij lekker ging uitfietsen de laatste ronde maar daar had ik weinig zin in en ik trok vol door. Ik ben alle klimmen nog vol op gereden en de benen voelden nog goed aan. Bij de pittigste klim zat ik tegen de kramp aan, maar het ging nog net. Zo heb ik in de laatste ronde nog 4 plaatsen gewonnen.
 
Na 2 uur 44 minuten en 24 seconden ben ik op een 25e plaatst gefinisht. Joschy eindigde op een 22e plaats, ongeveer 1,5 minuut voor me. Dus het verschil tussen ons is minimaal en dat is erg positief voor de Transalp. Verder reed de fiets erg lekker. Wielen en vork voelden erg stijf aan en de banden liepen erg lekker. Ook de remmen bevielen erg goed! Kortom de fiets is er klaar voor en ik ook!
 
Komende donderdag doe ik nog mee aan de Streetrace in Liessel. Daarna zal ik geen wedstrijden meer rijden en alleen nog maar gericht trainen en rusten voor de Transalp!
Tijdens de transalp zal de website bijna dagelijks ge update worden, door Kristel mijn vriendin, dus houd hem dan ook in de gaten voor al het nieuws!
  • 2007-06-25_Oosterbeek_1
  • 2007-06-25_Oosterbeek_2
  • 2007-06-25_Oosterbeek_3