Na de frustratie van de wedstrijd in Oss had ik deze week zin om flink te trainen. De zondag na Oss een lekkere lange rit gemaakt op de MTB en bijna 4 uurtjes getraind. Op donderdag ben ik naar de baan geweest in Panningen voor een trainingswedstrijdje. Voelde me sterk en kon makkelijk mee. Nadat 2 duitsers een ronde hadden gepakt en wer terug waren in peleton hebben we met 6 renners weer een ronde gepakt. In de sprint werd ik 2e en dus 4 in de wedstrijd.

Zondag was de tweede van de drie Bergrace wedstrijden en wel in Arnhem, in stadspark Klarenbeek. Ik had me ingeschreven voor de 150 minuten wedstrijd. Je kiest hier namelijk voor de wedstrijdduur en bent niet gebonden aan de klasse waar je normaal in rijdt. Van tevoren had ik afgesproken met Joschy om deze wedstrijd samen te rijden. Het is een ideale training om aan elkaar te wennen voor de Transalp, die nu toch snel dichtbij komt.
 
 
Aan de start stonden 129 renners en met startnummer 76 stond ik dus midden erin. Bij de start was Joschy direct snel weg en ik had het wat moeilijker. Merk dat ik wat moeite heb met er direct invliegen bij de start en de eerste ronde, maar dat ik het meer moet hebben van de latere rondes. Halverwege de eerste ronde sloot ik bij Joschy aan nadat hij zich iets terug had laten zakken. Na de eerste ronde kwamen we ongeveer als 40e door. De eerste 3 rondes had ik het wel een beetje zwaar, Joschy reed goed door en ik had af en toe moeite. Er zaten pittige klimmen in de wedstrijd en ook veel trappen. Deze trappen bergaf was geen probleem maar daarna traplopen bergop was erg zwaar! Na ongeveer 3 rondes kreeg ik wat last van steken in mijn zij en wat last van de maag, denk dat de sportdrank niet goed was gevallen. We hebben toen wat rustiger gedaan en het was ook zo over, dus weer lekker door rijden.
  
We reden nog steeds voor een plaats tussen de 35 en 40. De verschillen waren best groot tussen de renners en we zagen ook niet veel renners meer voor ons. De 4e en 5e ronden waren we erg goed aan mekaar gewaagd en konden we allebei om beurten kopwerk verrichten. Na 2 uur begon Joschy te merken dat hij er wat meer moeite mee had, terwijl ik een beetje op stoom begon te raken. Dus heb ik iets meer kopwerk gedaan. Aan de hand van de rondetijden met de chip hebben we na de eerste aanloopronde 5 ronde gereden die binnen 10 seconden waren. Erg constant dus. Toen we de bel kregen voor de laatste ronde hebben we alles eruit gehaald wat er in zat. Joschy gaf aan dat hij er helemaal doorheen zat en ik vroeg of ik weg mocht rijden. Hij vond het goed en liet me gaan, dacht ik althans. Maar hoe hard ik ook reed hij bleef in mijn wiel plakken. Dus het laatste gedeelte weer samen gereden. Op het verharde gedeelte net voor de finish ben ik versneld en weg gereden en toen kon hij niet meer volgen.
 
Uiteindelijk zijn we 35 en 36 geworden en we kijken er allebei positief op terug. Ten eerste omdat we goed aan mekaar gewaagd waren en ten tweede omdat we geen verval hebben gehad tijdens de wedstrijd. Rondetijden waren 17.42 20.50 20.47 20.50 20.56 20.53 en 20.02. En voor mij eindelijk eens een finish in een XC wedstrijd!!!!
 
Komende woensdag doe ik mee aan de streetrace in Baarlo. Een wedstrijd over 60 minuten over zowel verharde als onverharde paden en diverse obstakels, trappen en zelfs door een café. Heb je dus tijd en zin om te kijken kom dan naar Baarlo om 19.30 - 20.30.
Op zondag rijd ik de 2e wedstrijd van de RWP marathoncup in Malmedy, een wedstrijd over 105 km door de Ardennen.
 
  • 2007-06-11_Arnhem_1