Oktober

Onder goede en zonnige omstandigheden werd er vandaag gestreden op het mooie parcours op de Walsberg in Beesel. Het gevarieerde parcours was zwaar met verschillende pittige korte klimmen, stukken met los zand en leuke afdaling. De start was vandaag een stuk rustiger dan andere weken, en ik kwam al snel op een 4e plaats te rijden. Voor me waren Leon Crienen en Rene Wilbers al weg gevolgd door Leon Kuijpers. Ik reed samen met Paul Boonen en het ging lekker, achter ons was een aardig gat naar de achtervolgers.
 
Paul reed net wat sterker en ik moest een klein gaatje laten vallen. Na een klein half uur schoot mijn voorwiel weg bij een wortel en maakte ik contact met de grond. Mijn knie stootte ik hierdoor en ik moest even herstellen om weer soepel rond te draaien. Ondertussen waren Rob Nillesen en Noud Nijssen me voorbij gereden en moest ik in de achtervolging. Het duurde iets meer dan een ronde voordat ik weer bij hen aansloot, het ging redelijk makkelijk en kon daarna lekker volgen in het laatste wiel.
Na een aanval van Noud met nog 1.5 ronde te gaan moest Rob passen en bleef ik alleen met Noud over. Voor ons was al lang niets meer te zien, aangezien ik toch aardig wat tijd had verloren met de valpartij. Zo gingen we samen de laatste ronde in en Noud bleef op kop rijden. Ik wou hem voor de laatste single tracks voorbij, maar dat liet Noud niet toe en hij versnelde. Daarom kwam het op een sprint aan en pakte ik Noud met een halve fietslengte verschil .
 
Vandaag dus 5e, redelijk tevreden, maar had graag willen weten of ik nog bij Paul was gebleven en eventueel bij Leon was gekomen. Och moet ik ook maar niet vallen……….. Supporters bedankt vandaag en alle fotografen voor de foto’s! Voor de foto's van Kristel klik hier. Momenteel sta ik 2e in het klassement, achter Rene Wilbers!
 
 • 2009-10-25_Beesel_1
 • 2009-10-25_Beesel_2
 • 2009-10-25_Beesel_3
 • 2009-10-25_Beesel_4
Vandaag was de tweede wedstrijd en wel in Liessel. Afgelopen 2 weken wat minder getraind, althans minder dan ik me voorgenomen had, veel naar het ziekenhuis in Eindhoven naar pap, die vorige week donderdag weer aan het hart is geopereerd. Gelukkig gaat het nu wat beter en kon ik dus gewoon starten! Onder het genot van een heerlijk zonnetje werd er om 14.30 weer gestart voor een uurtje knallen.

De start ging erg lekker en ik ging als 3e de singletrack op. De eerste 2 rondes kwamen we met een grote groep te rijden, Leon, Martijn, Bart, Rene, Eric, Thom, Paul en Sebas. Ik kon redelijk volgen totdat Leon Crienen tempo begon te rijden en er viel een gat, Leon, Martijn, Bart en Rene waren weg en we bleven met zijn vijven over in de achtervolgende groep. 

Sebas moest al redelijk snel laten lopen omdat hij een lens was verloren en zo waren we nog met 4. Ik had het af en toe moeilijk en zat veel in het laatste wiel. Eric trok ook nog eens flink door en daarna moest hij er ook redelijk snel vanaf. Zo bleef ik met Paul Boonen en Thom Wetzels over. Voor ons was er een erg groot gat net als achter ons dus het werd een rustig ritje de laatste 5 rondes.
Allemaal probeerden we een keer weg te komen maar niemand lukte het, want dat was erg moeilijk op deze snelle ronde. Zo kwam het aan op de laatste ronde en Paul reed op kop en kon zo 5e worden. Ik kwam vanuit derde positie en kon Thom nog wel inhalen in de sprint en werd 6e.
Het ging wel lekker en ben tevreden. Komende week Beesel, een ronde waar ik meestal goed rijd, dus heb er zin in! Thanx aan alle supporters vandaag die zijn komen kijken! Foto’s van Kristel volgen…..
 
 • 2009-10-18_Liessel_1
 • 2009-10-18_Liessel_2
 • 2009-10-18_Liessel_3
 • 2009-10-18_Liessel_4
 • 2009-10-18_Liessel_5
Vandaag was de eerste wedstrijd van de Mulleners Vastgoedcup in Baarlo onder erg goede omstandigheden. Om 14.30 werden we op weg gestuurd voor weer een uurtje knallen. Ik had als eerste ingeschreven dit seizoen dus ik mag de hele winter met nummer 1 rijden en dat was voor de start ook perfect. Ik had kopstart en ging als eerste de bocht door. Ik moest erg elijk een paar laten gaan, Martijn Roelofs, Eric Hegger, Roel van Houtem, Leon Kuijpers en Sebastiaan Brouwer. Dit was ook mijn plan volle bak starten en dan een groep vinden waar ik in mee kon. Hierachter bleef ik op gepaste afstand rijden samen met Leon Daniels en Thom.
Deze moesten allebei lossen en ik kwam bij Martijn Roelofs te rijden die de kopgroep moest laten lopen. Samen met hem reden we goed door maar van achter kwamen Rene Wilbers, Noud Nijssen en Rob Nillesen terug. Een hele tijd hebben we samen gereden en ik zat steeds voorin en probeerde een keer weg te komen. Dit lukte maar kort en ik viel weer terug. De benen waren goed en moest even testen hoe het met de rest was.
 
Op de korte klim moesten Noud en Rob eraf en we bleven met zijn drieen over. Zo reden we de laatste rondes van de wedstrijd voor de 5e plaats. Rene ging als eerste er vandoor en hij bleef een ronde weg, waarna Martijn en ik weer aansloten. Zo ging het nog door en de laatste 2 rondes viel het tempo wat terug om te sparen voor de finale. De aanmoedigingen van de vele supporters deden me goed en ik hoopte om de twee renners te kunnen verrassen.
Halverwege de laatste ronde schakelde Martijn fout en ik ging hem voorbij, en ging achter Rene aan die net voor ons reed. Martijn was gezien en ik zat goed in het wiel bij Rene, de enige plaats om hem in te halen was op de finish. Dit probeerde ik maar ik kwam net 10 cm te kort en zo werd ik 6e vandaag.

Ik ben erg tevreden met dit resultaat, de benen waren goed en ik had nog nooit bij de eerste 10 gereden in de openingswedstrijd Baarlo dus dat werd eens tijd! Foto’s vandaag zijn van Kristel, check haar website voor de andere foto’s! Volgende week geen wedstrijd en dan de week erop in Liessel!

 • 2009-10-04_Baarlo_1
 • 2009-10-04_Baarlo_2
 • 2009-10-04_Baarlo_3
 • 2009-10-04_Baarlo_4