Vandaag was de eerste wedstrijd van de Mulleners Vastgoedcup in Baarlo onder erg goede omstandigheden. Om 14.30 werden we op weg gestuurd voor weer een uurtje knallen. Ik had als eerste ingeschreven dit seizoen dus ik mag de hele winter met nummer 1 rijden en dat was voor de start ook perfect. Ik had kopstart en ging als eerste de bocht door. Ik moest erg elijk een paar laten gaan, Martijn Roelofs, Eric Hegger, Roel van Houtem, Leon Kuijpers en Sebastiaan Brouwer. Dit was ook mijn plan volle bak starten en dan een groep vinden waar ik in mee kon. Hierachter bleef ik op gepaste afstand rijden samen met Leon Daniels en Thom.
Deze moesten allebei lossen en ik kwam bij Martijn Roelofs te rijden die de kopgroep moest laten lopen. Samen met hem reden we goed door maar van achter kwamen Rene Wilbers, Noud Nijssen en Rob Nillesen terug. Een hele tijd hebben we samen gereden en ik zat steeds voorin en probeerde een keer weg te komen. Dit lukte maar kort en ik viel weer terug. De benen waren goed en moest even testen hoe het met de rest was.
 
Op de korte klim moesten Noud en Rob eraf en we bleven met zijn drieen over. Zo reden we de laatste rondes van de wedstrijd voor de 5e plaats. Rene ging als eerste er vandoor en hij bleef een ronde weg, waarna Martijn en ik weer aansloten. Zo ging het nog door en de laatste 2 rondes viel het tempo wat terug om te sparen voor de finale. De aanmoedigingen van de vele supporters deden me goed en ik hoopte om de twee renners te kunnen verrassen.
Halverwege de laatste ronde schakelde Martijn fout en ik ging hem voorbij, en ging achter Rene aan die net voor ons reed. Martijn was gezien en ik zat goed in het wiel bij Rene, de enige plaats om hem in te halen was op de finish. Dit probeerde ik maar ik kwam net 10 cm te kort en zo werd ik 6e vandaag.

Ik ben erg tevreden met dit resultaat, de benen waren goed en ik had nog nooit bij de eerste 10 gereden in de openingswedstrijd Baarlo dus dat werd eens tijd! Foto’s vandaag zijn van Kristel, check haar website voor de andere foto’s! Volgende week geen wedstrijd en dan de week erop in Liessel!

  • 2009-10-04_Baarlo_1
  • 2009-10-04_Baarlo_2
  • 2009-10-04_Baarlo_3
  • 2009-10-04_Baarlo_4