Onder goede en zonnige omstandigheden werd er vandaag gestreden op het mooie parcours op de Walsberg in Beesel. Het gevarieerde parcours was zwaar met verschillende pittige korte klimmen, stukken met los zand en leuke afdaling. De start was vandaag een stuk rustiger dan andere weken, en ik kwam al snel op een 4e plaats te rijden. Voor me waren Leon Crienen en Rene Wilbers al weg gevolgd door Leon Kuijpers. Ik reed samen met Paul Boonen en het ging lekker, achter ons was een aardig gat naar de achtervolgers.
 
Paul reed net wat sterker en ik moest een klein gaatje laten vallen. Na een klein half uur schoot mijn voorwiel weg bij een wortel en maakte ik contact met de grond. Mijn knie stootte ik hierdoor en ik moest even herstellen om weer soepel rond te draaien. Ondertussen waren Rob Nillesen en Noud Nijssen me voorbij gereden en moest ik in de achtervolging. Het duurde iets meer dan een ronde voordat ik weer bij hen aansloot, het ging redelijk makkelijk en kon daarna lekker volgen in het laatste wiel.
Na een aanval van Noud met nog 1.5 ronde te gaan moest Rob passen en bleef ik alleen met Noud over. Voor ons was al lang niets meer te zien, aangezien ik toch aardig wat tijd had verloren met de valpartij. Zo gingen we samen de laatste ronde in en Noud bleef op kop rijden. Ik wou hem voor de laatste single tracks voorbij, maar dat liet Noud niet toe en hij versnelde. Daarom kwam het op een sprint aan en pakte ik Noud met een halve fietslengte verschil .
 
Vandaag dus 5e, redelijk tevreden, maar had graag willen weten of ik nog bij Paul was gebleven en eventueel bij Leon was gekomen. Och moet ik ook maar niet vallen……….. Supporters bedankt vandaag en alle fotografen voor de foto’s! Voor de foto's van Kristel klik hier. Momenteel sta ik 2e in het klassement, achter Rene Wilbers!
 
  • 2009-10-25_Beesel_1
  • 2009-10-25_Beesel_2
  • 2009-10-25_Beesel_3
  • 2009-10-25_Beesel_4