December

Onder winterse omstandigheden was vandaag de wedstrijd in Blerick bij het crematorium. Door de sneeuwval van de afgelopen dagen en vooral nacht lag het parcours er erg glad bij. De organisatie TWC Olympia had erg hard gewerkt om het parcours goed berijdbaar te maken en dat is hun goed gelukt. De ronde was op enkele plaatsen wat ingekort en de echte gladde stukken waren met zand goed berijdbaar gemaakt, wat voor mij alleen maar positief is! Ook was de start iets uitgesteld, omdat de jurywagen niet goed op de plaats kon komen. 
De start was goed bij mij en ik zat ik het wiel van Noud die als snelste weg was. Samen reden we een tijdje voor iedereen uit en Gody Jacobs sloot al snel aan. Gody nam al in de 2e ronde over en legde er een goed tempo op. Ik zat als derde te rijden en had het moeilijk, elke keer moest ik kleine gaatjes dicht rijden nadat ik op de gladde stukken enkele meters had verloren.
 
Achter ons reden Leon en Gijs en ze kwamen steeds dichter bij en in de derde ronde sloten ze aan. Zo bestond de kopgroep nu uit 5 man en ik zat al snel in het laatste wiel. Gijs had de kop overgenomen en Leon had zich al wat naar voren gewerkt. Het tempo lag net iets te hoog voor mij, maar ik probeerde alles op alles te zetten om maar niet te lossen. Het materiaal werkte helaas vandaag niet helemaal mee. Door de kou is mijn body bevroren en als ik de benen stil hield in een afdaling of voor een bocht dan leek het wel of er een zwerm bijen voorbij kwam. Gelukkig was het alleen maar geluid en verder had ik er geen last van. 
In de kopgroep hield ik het een kleine 40 minuten vol, maar toen was het bij mij gedaan en liepen Leon Noud en Gody uit. Ik bleef met Gijs over en probeerde nog terug te rijden naar de kop, maar ze gingen me te hard. Zo bleef ik met Gijs over, maar dat duurde ook niet lang. Met nog twee rondes te gaan verloor ik ook de aansluiting en reed ik alleen rond op de 5e plaats. Zo kon ik de laatste 2 rondes uitrollen, want de accu was leeg voor vandaag.
 
Op de 5e plaats ben ik ook geeindigd vandaag en ben er toch tevreden mee, want dit weer is niet bepaald mijn ding. Ik vind het leuk om te doen, maar kom zonder sneeuw en gladde ondergrond toch net iets beter voor de dag. Alle supporters bedankt en tot over 2 weken in Reuver. Foto’s zijn van Kristel en Theo!
 
 • 2010-12-19_Blerick_1
 • 2010-12-19_Blerick_2
 • 2010-12-19_Blerick_3
 • 2010-12-19_Blerick_4
 • 2010-12-19_Blerick_5
 • 2010-12-19_Blerick_6
Op de motorcrossbaan in de Simonshoekse Bossen in Meijel werd alweer de 11e wedstrijd verreden van de Mulleners Vastgoed Cup. Het parcours lag er erg snel bij, enkele aanpassing t.o.v. voorgaande jaren zorgde voor een echte racebaan.
De start ging wat minder, ik klikte niet snel in de pedalen en moest enkele meters laten lopen op Leon die vandaag erg goed weg was. Al snel zaten we met een grote groep te rijden met Leon, Jelmer Pietersma, Noud en Yannick en we kwamen zo de eerste ronde door. Jelmer nam de kop over van Leon en dit ging me iets te hard en moest enkele meters prijs geven. Noud kon net wat langer mee en ik volge daarachter met Yannick. 
In de 3e ronde van de wedstrijd kwamen we met zijn drieen samen te rijden, nadat ik met Yannick weer bij Noud aansloot. Voor ons waren ze al meer dan een minuut uitgelopen en achter ons was er ook een gat van een dikke minuut. Het zou dus een strijd worden tussen ons voor de laatste podiumplaats. Nadat Noud het kopwerk had gedaan nam ik in de 4e ronde over en Yannick zat in het laatste wiel. Het was veel kijken naar elkaar vandaag en af en toe viel het gewoon stil, omdat niemand wou rijden en dan Noud maar weer over.
Yannick gaf aan dat hij niet kon over nemen en dat was voor mij het teken om een versnelling te plaatsen en trok enkele minuten vool door, echter Noud en ook Yannick konden goed volgen, dus ik hield de benen stil met Noud en zo mocht Yannick op kop rijden. Yannick bleef op kop rijden en met nog twee rondes te rijden waren we ons allemaal klaar aan het maken voor de finale. Noud nam daaarna over en bleef de laatste twee rondes op kop rijden en ik zat in de ideale 2e positie, vertrouwend op mijn goede laatste ronde en eindsprint. 
Vanuit deze 2e positie reden we samen naar de finish toe en het kijken naar elkaar was nu echt begonnen. Het laatste lange rechte stuk was voor mij de plaats om er vandoor te gaan en de sprint aan te trekken. Ik zette vol aan en ze volgende allebei in mijn wiel, met nog een bochtje voor de finish kon ik mijn voorsprong nog net houden. Het was een fotofinish en ik had een voorsprong op Noud van 0.057 seconden, en mocht dus weer tevreden plaats nemen op het podium. Het ging lekker vandaag en het is wel fijn dat je kunt vertrouwen op een goed eindsprint, dit heeft me toch al veel extra punten opgeleverd.
Leon won de wedstrijd knap voor Jelmer en liet hiermee weer zien dat hij goed in vorm is en terecht de klassementsleider is. Het klassement blijft nog spannend met nog 4 wedstrijden te gaan.
1 Leon 354 2 Noud 311 3 William 301 4 Yannick 275
Foto’s van vandaag volgen nog. Bedankt voor alle aanmoedigingen tijdens de wedstrijd!! Tot volgende week in Blerick!
 • 2010-12-12_Meijel_1
 • 2010-12-12_Meijel_2
 • 2010-12-12_Meijel_3
 • 2010-12-12_Meijel_4
 • 2010-12-12_Meijel_5
 • 2010-12-12_Meijel_6

Ik zit dit jaar al 10 jaar op de fiets
en dat is allemaal niet voor niets.
Ik heb er altijd heel veel plezier in,
vandaar dat ik over het volgende begin.

Ik zou graag een nieuwe fiets willen dit jaar
en hopelijk is hij een beetje snel klaar.
Ik kijk altijd heel goed naar het materiaal
en teveel gewicht is iets waar ik van baal.

Ik had een aantal wensen in gedachten
en het volgende kun je dan verwachten.
Eentje met voor en achtervering,
maar niet zo’n super goedkoop Aldi ding.

Het liefste met een frame van carbon,
maar ook 10 speed XX groep als dat kon.
Een Lefty voorvork zou ook niet misstaan,
daar zou ik er nog harder mee gaan.

Misschien kunnen er ook Sram XX remmen op,
daar vlieg ik in ieder geval niet mee over de kop.
Carbon wielen van DT lijkt me ook super vet,
dat verhoogt nog meer de pret.
 
Vandaag is dus een hele mooie dag,
dat is ook wel te zien aan mijn brede glimlach.
Sint bedankt voor de snelle levering.
maar ook Peter Dahmen deed zijn ding!
 
Ik zal er heel erg zuinig op zijn,
want na elke rit poets ik hem fijn.
Hopelijk rijdt ik er nog vele kilometers mee,
want een Full Suspension van 8.88 kg is echt ok!

Groetjes William

Na de sneeuwval van afgelopen week, de dooi vandaag gecombineerd met de regen werd ons een modderig parcours voorgeschoteld rondom het water bij de Schatberg. Hierdoor stonden er maar 9 renners aan de start, maar wel alle klassementsrenners. De trouwe supporters waren ook natuurlijk weer aanwezig en hebben weer goed van zich laten horen. Om 13.20 werden we weer los gelaten voor een uurtje blubberen.
 
De start ging lekker bij mij en als eerste ging ik het veld in met al snel Noud , Yannick en Leon in mijn wiel. De eerste ronde zaten we met z’n 4en bij elkaar en het ging lekker bij mij, kon kopwerk verrichten en het parcours lag me wel. Het glibberen en glijden viel me nog enigszins mee, want ik had grip genoeg met de Rocket Ron banden.
 
In de 2e ronde werd er meteen goed door getrokken en samen met Noud sloegen we een gat op Yannick en Leon. Vandaag dus precies andersom dan de week ervoor in Windraak. Ik zat bij Noud in het wiel en hij bepaalde het tempo, een tempo wat ik net kon volgen maar daar was dan ook alles mee gezegd. Op de kleine technischere stukjes pakte Noud elke keer een paar meter en dan was het voor mij weer alles op alles zetten om terug te komen in zijn wiel. Dit lukte gelukkig elke keer, maar overnemen zat er echt niet in.
 
Ondertussen hoorden we dat Leon lek had gereden en dus achter ons weg viel. Yannick was ondertussen al op een kleine halve minuut gereden, voordat hij ook lek reed. We reden dus samen voor de overwinning. Het zou in ieder geval voor ons allebei de eerste overwinning worden in de competitie dus cadeau kreeg niemand hem.
 
7 rondes lang kon ik bij Noud in het wiel terug komen, na verschillende keren een klein gaatje te laten. Dit brak me uiteindelijk op en Noud liep langzaam op me uit, elke ronde een kleine 5 seconden. Bij het ingaan van de laatste ronde had hij 13 seconden voorsprong en dit gat kreeg ik niet meer dicht gereden wat ik ook probeerde. De laatste ronde heb ik nog even geprobeerd maar het mocht niet baten, Noud reed de race perfect uit en kon zo zijn eerste overwinning vieren. Ik liet het op het laatst nog wat lopen en een halve minuut later kwam ik op de 2e plaats over de streep.

Erg tevreden met het resultaat en het doet goed dat je voor de overwinning mee kunt strijden en hopelijk mag ik nog een keer op de hoogste trede plaats nemen. Dit is mijn beste resultaat ooit dus daarmee mag ik tevreden zijn. Na afloop mocht ik samen met Noud en Yannick op het podium plaats nemen en kregen we vlaai en bloemen. De vlaai is erna lekker thuis opgegeten met mijn supporters en de bloemen zijn voor Kristel die elke week in de kou staat om foto’s te maken. Voor foto's klik Kristel of Theo.

 • 2010-12-02_Sevenum_1
 • 2010-12-02_Sevenum_2
 • 2010-12-02_Sevenum_3
 • 2010-12-02_Sevenum_4