Op de motorcrossbaan in de Simonshoekse Bossen in Meijel werd alweer de 11e wedstrijd verreden van de Mulleners Vastgoed Cup. Het parcours lag er erg snel bij, enkele aanpassing t.o.v. voorgaande jaren zorgde voor een echte racebaan.
De start ging wat minder, ik klikte niet snel in de pedalen en moest enkele meters laten lopen op Leon die vandaag erg goed weg was. Al snel zaten we met een grote groep te rijden met Leon, Jelmer Pietersma, Noud en Yannick en we kwamen zo de eerste ronde door. Jelmer nam de kop over van Leon en dit ging me iets te hard en moest enkele meters prijs geven. Noud kon net wat langer mee en ik volge daarachter met Yannick. 
In de 3e ronde van de wedstrijd kwamen we met zijn drieen samen te rijden, nadat ik met Yannick weer bij Noud aansloot. Voor ons waren ze al meer dan een minuut uitgelopen en achter ons was er ook een gat van een dikke minuut. Het zou dus een strijd worden tussen ons voor de laatste podiumplaats. Nadat Noud het kopwerk had gedaan nam ik in de 4e ronde over en Yannick zat in het laatste wiel. Het was veel kijken naar elkaar vandaag en af en toe viel het gewoon stil, omdat niemand wou rijden en dan Noud maar weer over.
Yannick gaf aan dat hij niet kon over nemen en dat was voor mij het teken om een versnelling te plaatsen en trok enkele minuten vool door, echter Noud en ook Yannick konden goed volgen, dus ik hield de benen stil met Noud en zo mocht Yannick op kop rijden. Yannick bleef op kop rijden en met nog twee rondes te rijden waren we ons allemaal klaar aan het maken voor de finale. Noud nam daaarna over en bleef de laatste twee rondes op kop rijden en ik zat in de ideale 2e positie, vertrouwend op mijn goede laatste ronde en eindsprint. 
Vanuit deze 2e positie reden we samen naar de finish toe en het kijken naar elkaar was nu echt begonnen. Het laatste lange rechte stuk was voor mij de plaats om er vandoor te gaan en de sprint aan te trekken. Ik zette vol aan en ze volgende allebei in mijn wiel, met nog een bochtje voor de finish kon ik mijn voorsprong nog net houden. Het was een fotofinish en ik had een voorsprong op Noud van 0.057 seconden, en mocht dus weer tevreden plaats nemen op het podium. Het ging lekker vandaag en het is wel fijn dat je kunt vertrouwen op een goed eindsprint, dit heeft me toch al veel extra punten opgeleverd.
Leon won de wedstrijd knap voor Jelmer en liet hiermee weer zien dat hij goed in vorm is en terecht de klassementsleider is. Het klassement blijft nog spannend met nog 4 wedstrijden te gaan.
1 Leon 354 2 Noud 311 3 William 301 4 Yannick 275
Foto’s van vandaag volgen nog. Bedankt voor alle aanmoedigingen tijdens de wedstrijd!! Tot volgende week in Blerick!
  • 2010-12-12_Meijel_1
  • 2010-12-12_Meijel_2
  • 2010-12-12_Meijel_3
  • 2010-12-12_Meijel_4
  • 2010-12-12_Meijel_5
  • 2010-12-12_Meijel_6