Na de sneeuwval van afgelopen week, de dooi vandaag gecombineerd met de regen werd ons een modderig parcours voorgeschoteld rondom het water bij de Schatberg. Hierdoor stonden er maar 9 renners aan de start, maar wel alle klassementsrenners. De trouwe supporters waren ook natuurlijk weer aanwezig en hebben weer goed van zich laten horen. Om 13.20 werden we weer los gelaten voor een uurtje blubberen.
 
De start ging lekker bij mij en als eerste ging ik het veld in met al snel Noud , Yannick en Leon in mijn wiel. De eerste ronde zaten we met z’n 4en bij elkaar en het ging lekker bij mij, kon kopwerk verrichten en het parcours lag me wel. Het glibberen en glijden viel me nog enigszins mee, want ik had grip genoeg met de Rocket Ron banden.
 
In de 2e ronde werd er meteen goed door getrokken en samen met Noud sloegen we een gat op Yannick en Leon. Vandaag dus precies andersom dan de week ervoor in Windraak. Ik zat bij Noud in het wiel en hij bepaalde het tempo, een tempo wat ik net kon volgen maar daar was dan ook alles mee gezegd. Op de kleine technischere stukjes pakte Noud elke keer een paar meter en dan was het voor mij weer alles op alles zetten om terug te komen in zijn wiel. Dit lukte gelukkig elke keer, maar overnemen zat er echt niet in.
 
Ondertussen hoorden we dat Leon lek had gereden en dus achter ons weg viel. Yannick was ondertussen al op een kleine halve minuut gereden, voordat hij ook lek reed. We reden dus samen voor de overwinning. Het zou in ieder geval voor ons allebei de eerste overwinning worden in de competitie dus cadeau kreeg niemand hem.
 
7 rondes lang kon ik bij Noud in het wiel terug komen, na verschillende keren een klein gaatje te laten. Dit brak me uiteindelijk op en Noud liep langzaam op me uit, elke ronde een kleine 5 seconden. Bij het ingaan van de laatste ronde had hij 13 seconden voorsprong en dit gat kreeg ik niet meer dicht gereden wat ik ook probeerde. De laatste ronde heb ik nog even geprobeerd maar het mocht niet baten, Noud reed de race perfect uit en kon zo zijn eerste overwinning vieren. Ik liet het op het laatst nog wat lopen en een halve minuut later kwam ik op de 2e plaats over de streep.

Erg tevreden met het resultaat en het doet goed dat je voor de overwinning mee kunt strijden en hopelijk mag ik nog een keer op de hoogste trede plaats nemen. Dit is mijn beste resultaat ooit dus daarmee mag ik tevreden zijn. Na afloop mocht ik samen met Noud en Yannick op het podium plaats nemen en kregen we vlaai en bloemen. De vlaai is erna lekker thuis opgegeten met mijn supporters en de bloemen zijn voor Kristel die elke week in de kou staat om foto’s te maken. Voor foto's klik Kristel of Theo.

  • 2010-12-02_Sevenum_1
  • 2010-12-02_Sevenum_2
  • 2010-12-02_Sevenum_3
  • 2010-12-02_Sevenum_4