Onder winterse omstandigheden was vandaag de wedstrijd in Blerick bij het crematorium. Door de sneeuwval van de afgelopen dagen en vooral nacht lag het parcours er erg glad bij. De organisatie TWC Olympia had erg hard gewerkt om het parcours goed berijdbaar te maken en dat is hun goed gelukt. De ronde was op enkele plaatsen wat ingekort en de echte gladde stukken waren met zand goed berijdbaar gemaakt, wat voor mij alleen maar positief is! Ook was de start iets uitgesteld, omdat de jurywagen niet goed op de plaats kon komen. 
De start was goed bij mij en ik zat ik het wiel van Noud die als snelste weg was. Samen reden we een tijdje voor iedereen uit en Gody Jacobs sloot al snel aan. Gody nam al in de 2e ronde over en legde er een goed tempo op. Ik zat als derde te rijden en had het moeilijk, elke keer moest ik kleine gaatjes dicht rijden nadat ik op de gladde stukken enkele meters had verloren.
 
Achter ons reden Leon en Gijs en ze kwamen steeds dichter bij en in de derde ronde sloten ze aan. Zo bestond de kopgroep nu uit 5 man en ik zat al snel in het laatste wiel. Gijs had de kop overgenomen en Leon had zich al wat naar voren gewerkt. Het tempo lag net iets te hoog voor mij, maar ik probeerde alles op alles te zetten om maar niet te lossen. Het materiaal werkte helaas vandaag niet helemaal mee. Door de kou is mijn body bevroren en als ik de benen stil hield in een afdaling of voor een bocht dan leek het wel of er een zwerm bijen voorbij kwam. Gelukkig was het alleen maar geluid en verder had ik er geen last van. 
In de kopgroep hield ik het een kleine 40 minuten vol, maar toen was het bij mij gedaan en liepen Leon Noud en Gody uit. Ik bleef met Gijs over en probeerde nog terug te rijden naar de kop, maar ze gingen me te hard. Zo bleef ik met Gijs over, maar dat duurde ook niet lang. Met nog twee rondes te gaan verloor ik ook de aansluiting en reed ik alleen rond op de 5e plaats. Zo kon ik de laatste 2 rondes uitrollen, want de accu was leeg voor vandaag.
 
Op de 5e plaats ben ik ook geeindigd vandaag en ben er toch tevreden mee, want dit weer is niet bepaald mijn ding. Ik vind het leuk om te doen, maar kom zonder sneeuw en gladde ondergrond toch net iets beter voor de dag. Alle supporters bedankt en tot over 2 weken in Reuver. Foto’s zijn van Kristel en Theo!
 
  • 2010-12-19_Blerick_1
  • 2010-12-19_Blerick_2
  • 2010-12-19_Blerick_3
  • 2010-12-19_Blerick_4
  • 2010-12-19_Blerick_5
  • 2010-12-19_Blerick_6