Januari

Vandaag heb ik weer deelgenomen aan een cross van de Limbra competitie. Twee weken geleden heb ik de Heldense bossen cross gelopen en voor vandaag stond de Vlakwatercross in Venray op het programma. In Helden heb ik de korte cross gelopen, want ik had nog te weinig kilometers gelopen en de dag ervoor wedstrijd gehad. In Venray heb ik wel deelgenomen aan de lange cross van 8100m.
Samen met Anton stonden we om 11.00 met ruim 160 renners aan de start voor 4 rondes van 2025m. Ik wou proberen om vandaag samen met Anton te lopen en kijken hoe lang ik dit vol kon houden. De eerste meters waren zigzaggen tussen iedereen door om een goede positie te krijgen en ik zat al snel bij Anton, maar die liep me vandaag toch iets te hard. Halverwege de eerste ronde moest ik heb al laten gaan en probeerde ik een goed tempo te zoeken.

De eerste ronde heb ik iets te hard gestart en dat moest ik wel een beetje bekopen. De eerste ronde liep ik in 7:35 en de tweede in 8:17. De laatste twee rondes had ik een goed tempo gevonden en dit kon ik ook vast houden en er in de laatste ronde zelfs nog een sprint uit persen. De rondetijden van de derde en vierde ronde waren 8:16 en 8:10. Dit resulteerde in een totaaltijd van 32:17 wat goed was voor een 12e plaats bij de recreanten. Over de gehele wedsrtijd gezien heb ik gelopen met een gemiddelde jartslag van 175 en een max van 181. Erg tevreden kon ik terug kijken op de cross en het was ook erg leuk om zo aan een wedstrijd mee te doen. Anton kon ik vandaag echt niet bij houden, hij was precies 1:30 sneller en eindigde op de 4e plaats.

Komende week probeer ik de fiets nog niet aan te raken, maar ren ik enkele keren en ik ben kracht trainings programma af aan het werken in de sportschool. Deze mix van rennen, fitness en over een paar weken wat fietsen zal ik handhaven tot aan de Venloop op 27 maart, daarna zal ik me weer volledig op het fietsen richten.  

De Mulleners Vastgoed Cup 2010 -2011 zit erop, vandaag de laatste wedstrijd gehad van de competitie en wel in Landgraaf. Voor het klassement was het niet echt spannend meer, behalve als Noud echte pech zou krijgen. Ik had me nog eens goed gemotiveerd om toch nog een podium binnen te halen deze laatste wedstrijd.

De start liep niet echt lekker, ik zat er wel goed bij op het asfalt maar zodra we de eerste modderstrook op reden kwamen me verschillende renners voorbij en ik zal wel rond een 10e plaats hebben gelegen. Het was een pittige ronde, met veel modder, de stukken over gras liepen erg zwaar en de stukken over grindpaden, waar alleen de bovenlaag modderig was, gingen net iets makkelijker. Ook moesten we per ronde twee keer van de fiets om een klimmetje op te rennen. 

In de eerste rondes nog even met Yannick en Sebas gereden, maar daar liep ik al snel op uit en voor me reden nog een vijftal renners, Leon, Noud en 2 van Univega Team. Noud kreeg al snel te maken met een lekke band en ik passeerde hem in de 3e ronde. Hij kreeg redelijk snel een nieuw wiel en zijn 2e plaats in het klassement zou daardoor niet in gevaar komen.

Ik schoof dus weer een plaatsje op en voor me zag ik de twee renners van Univega, Gerrit Rozenkranz en Steven de Boeck steeds rijden, Leon zat daar weer een minuutje voor. Ik werd goed geinformeerd door alle toeschouwers en gat het bleef de hele tijd rond de 20 seconden. Ik probeerde om dichter te komen maar dat lukt nog niet tot aan de 5e ronde, waarin Gerrit kettingproblemen kreeg en ik hem voorbij reed.  

Door het wegvallen van Noud en Gerrit reed ik nu op de 3e plaats en het ging lekker, ik kwam redelijk door de modder en had nog zicht op de 2e plaats. Ik reed voluit, maar ik kon niet echt dichterbij komen. Met nog 2 rondes te gaan leek het een mooie afsluiting van het seizoen te worden, maar Gerrit dacht daar anders over en reed de laatste 2 rondes zo ontzettend hard dat hij binnen een ronde een minuut goed maakte. Aanklampen bij hem zat er niet meer in, want hij bleef zo hard door rijden dat hij de sprong naar de nummer 2 wel kon maken.

De laatste ronde zag ik Noud ook nog dichter bij komen, maar gelukkig kon ik toch nog als 4e finishen, waar ik toch nog erg tevreden mee was in deze drek! Na de finish zat het seizoen er dus op, de doelstelling om het podium te halen in het klassement had ik dus gehaald. Helaas geen wedstrijd kunnen winnen, maar met vier 3e plaatsen en een 2e plaats kan ik terugkijken op een geslaagd seizoen.

Na de wedstrijd met kleren en al onder de douche gestaan en daarna naar de huldiging van het klassement. De prijzen werden uitgedeeld en ik mocht naar huis met een mooi bosje bloemen en een envelopje! Daarna werden er nog wat foto’s gemaakt en nog wat gedronken. ’s Avonds uitgenodigd bij Leon Crienen en hier nog gezellig wat nagepraat met de andere renners over het afgelopen seizoen. 

Rest me nu nog om even een bedankje te doen aan enkele verschillende mensen. Allereerst Kristel die er bijna elke wedstrijd bij was om me aan te moedigen en foto’s te maken. Wil je nog foto’s bestellen dan kun je haar natuurlijk altijd mailen.

Verder wil ik iedereen bedanken die bij de wedstrijden aanwezig is geweest om mij en ook de andere renners aan te moedigen of te verzorgen, het heeft echt geholpen al die aanmoedigingen!
Theo Gelissen wil ik ook bedanken voor de mooie foto’s die hij me trouw elke week opstuurde!
Maar zonder vrijwilligers kunnen wij natuurlijk niet rijden, dus ook een bedankje aan alle vrijwilligers die op een of andere manier betrokken zijn geweest bij de Mulleners Vastgoed cup 2010-2011.
En niet te vergeten alle renners, want het was weer een spannende, gezellige en sportieve competitie!

 

 • 2011-01-23_Landgraaf_1
 • 2011-01-23_Landgraaf_2
 • 2011-01-23_Landgraaf_3
 • 2011-01-23_Landgraaf_4
 • 2011-01-23_Landgraaf_5
 • 2011-01-23_Landgraaf_6
 • 2011-01-23_Landgraaf_7
Vandaag werd alweer de 14e van in totaal 15 wedstrijden gereden. Ik kon vandaag een podiumplaats in het klassement veilig stellen. In Panheel was vandaag het open kampioenschap bij het recreatieterrein van Fun Beach. Ik had gisteren de ronde al verkend en toen wist ik dat het vandaag een grote modderpartij zou worden als wij moesten starten. De ronde was er een met veel draaien, ploeteren door de zware modderstroken en een keer of 6 tegen een wal op knallen. Kortom een ronde waar je geen rust hebt en continu hard moet werken om vooruit te komen.
 
De start ging weer erg hard en kon als eerste de bocht ingaan tussen de linten. Al snel werd ik in gehaald door Noud die ook een goede start had. Op een modderstrook halverwege de ronde werd ik voorbij gerend door Leon en Wilco, want ik probeerde te fietsen, Dit werkte helaas niet en dit was een les voor de volgende rondes om ook maar te lopen. 

De drie renners liepen al snel op me uit en in de tweede ronde werd ik voorbij gereden door een renner van Univega die uiteindelijk ook derde werd vandaag. Het was echt ploeteren vandaag en ik had er moeite mee , de bandenkeuze was goed maar ik kom gewoon wat kracht tekort. Nadat Rick en Martijn bij me waren aangesloten probeerde ik maar bij hun in het wiel te blijven, maar dit ging niet vanzelf. Ze liepen steeds wat van me uit en ik probeerde in de 4e ronde om terug aan te sluiten door op de modderstukken voluit te rijden. 
Dit lukte me om bij hen aan te sluiten en ik ging ook gelijk door om bij hen weg te rijden. Maar ik was iets te enthousiast geweest en van deze krachtsinspanning kreeg ik de volgende rondes de rekening gepresenteerd. Ze pakten me terug en bij mij vlogen de rondetijden met ruim een halve minuut omhoog. Nu zat ik dus alleen te rijden en Rick en Martijn liepen steeds verder uit en Yannick begon op me in te lopen. Het liep zelfs zo slecht dat ik bijna een minuut voorsprong op Yannick verspeelde in 3 rondes. Met nog twee rondes te gaan zat ik dus samen met Yannick die de kop had overgenomen en ik had nog moeite hem bij te houden.
 
Hij maakte in een bocht een klein stuurfoutje en hierdoor kon ik hem blijven volgen. De laatste ronde heb ik nog even alles uit de kast gehaald. Ik had me gelukkig weer hervonden na de flinke dip en kon zo weg rijden bij Yannick en ook Martijn terug pakken in de laatste ronde. Dit hield ik tot aan de finish vol en zo werd ik vandaag 6e. Het was een zware race vandaag en ik heb behoorlijk afgezien, zeker in het middengedeelte van de wedstrijd waar het niet lekker liep.

Noud werd 4e vandaag en zo verloor ik weer wat punten voor de 2e plaats in het klassement, met nog een wedstrijd te gaan is de achterstand op hem 19 punten. Ik zal hem dus alleen bij kun halen als hij pech krijgt of ziek is. Yannick staat 50 punten achter dus mijn 3e plaats is veilig. De doelstelling van dit seizoen om het podium te halen in het eindklassement is dus gehaald. Leon won de wedstrijd vandaag voor Wilco en na zijn 8e dagzege heeft hij het klassement gewonnen.
 
Kristel was vandaag helaas niet aanwezig voor foto’s ivm ziekte. Foto’s zijn vandaag van Theo en mijn oom Wim die er ook een paar heeft geschoten. Tot volgende week allemaal, nog een uurtje er tegen aan in Landgraaf en dan zit het erop.
 
 • 2011-01-15_Panheel_1
 • 2011-01-15_Panheel_2
 • 2011-01-15_Panheel_3
 • 2011-01-15_Panheel_4
 • 2011-01-15_Panheel_5
 • 2011-01-15_Panheel_6
 • 2011-01-15_Panheel_7

Met nog een wedstrijd te rijden in de Mulleners Vastgoed Cup heb ik me alweer verdiept in de planning voor het komende seizoen. Na het seizoen zal ik eerste even genieten van wat rust want het is toch een pittig seizoen geweest. Afgelopen jaren heb ik in de zomer vaak een mix gepakt van marathon wedstrijden met een enkele Cross Country wedstrijd ertussen. Dit is me al jaren goed bevallen en ik vind het vooral heerlijk om de marathons met een goed resultaat te volbrengen.

Voor komend seizoen heb ik me zelf weer wat nieuwe uitdagingen ten doel gesteld. Dit is niet alleen op fietsend gebied, maar ik zal ook op de loopschoenen aan gaan trekken. Op 27 maart zal ik aan de start staan bij de Venloop en wel op de halve marathon, 21.098 km. Blessure vrij uitlopen is de belangrijkste doelstelling, maar ik hoop hem uit te lopen binnen de 1:40:00.
 
Afgelopen zondag heb ik al een korte cross gelopen van de Limbra Cross en wel in de Heldense Bossen. Dit ging erg lekker en met een tijd van 19:40 over 4720 m was ik dan ook erg tevreden. Ik zal nog enkele korte wedstrijdjes lopen in aanloop naar de Venloop, maar ik zal natuurlijk ook de nodige km’s gaan maken op de fiets.

Op de MTB heb ik voor komende zomer ook een nieuwe uitdaging. De nieuwe Cannondale Scalpel zal natuurlijk flink gebruikt gaan worden. Samen met Anton zal ik deel gaan nemen aan de Salzkammergut Trophy, een marathon van 211 km en 7175 hoogtemeters. Op 16 Juli om 5:00 ’s morgens zal het startschot klinken voor deze wedstrijd in Bad Goisern in Oostenrijk. Verder zal ik weer marathons gaan rijden in de Ardennen en enkele in Duitsland, het complete programma volgt nog, zodra ik de lijst klaar heb.

En dan misschien wel de leukste sportieve uitdaging die er aan hopelijk gaat komen, mits we door de loting komen. In maart zal ik met Anton proberen om een startplaats te krijgen voor de Cape Epic van maart 2012. Dit is een meerdaagse etappe wedstrijd in Zuid Africa. Het is nog ver vooruit maar we zullen proberen door de loting heen te komen.
Zo dat waren genoeg plannen voor de komende tijd, zondag nog even een uurtje knallen, daarna rust en dan kan het trainen beginnen………. Ik heb er zin in.

Woensdag kregen we te horen dat de wedstrijd in Reuver niet door zou gaan in verband met veel ijs op het parcours. Dit zou betekenen dat er 3 weken geen wedstrijd zou zijn aangezien het vorige week kerstmis was en volgende week NK. Gelukkig nam TWC Olympia het initiatief om toch een wedstrijd te organiseren en wel op het circuit ‘De Berckt’. Waar we normaal op dinsdag en donderdagavond trainen werd met vele vrijwilligers een ronde uitgezet.

De ronde was er een met veel draaien en keren een korte pittige klim op de tribune en een leuk stukje met 4 opvolgende bultjes. De ronde was geheel sneeuwvrij gemaakt en door de dooi was de bovenlaag modderig Er werd goed gebruik gemaakt van alle mogelijkheden en het voornaamste was natuurlijk dat we zondag konden rijden! Dus daarvoor eerst een groot compliment aan de organisatie, want ze hadden het ondanks de korte voorbereiding perfect voor elkaar.
 
Dan de wedstrijd, ik kwam met de start goed weg en reed als eerste het gras op. De eerste keer de bultjes zat ik nog voorop en het ging lekker, de benen voelden goed aan. Bas van de Vorst nam na een halve ronde over en ik zat in zijn wiel. Net voor de slingerstukjes over het asfalt voelde ik mijn achterwiel grip verliezen en toen ik omlaag keek had ik een lekke band. Waarschijnlijk stootlek of veel luchtverlies in een keer, want de latex dichte het gat niet. Ik reed door en ze kwamen me allemaal voorbij gereden. Zeker nadat ik was afgestapt om te lopen, want had geen zin om wiel naar de klote te rijden. 

Gelukkig had ik vandaag genoeg oplettende fans die zagen dat ik lek had gereden. Kristel had de sleutel van de reservewielen en gaf ze daarna aan mam mee, die naar de andere kant kwam gerend. Ik zag haar aankomen rennen, maar ze struikelde en lag voluit in de sneeuw wat nog werd omgeroepen door de speaker. Ik was best wel gefrustreerd, maar moest toen toch wel effe lachen. Ik kon snel wisselen van wiel en als bijna laatste weer de wedstrijd vervolgen. In plaats van de Rocket Ron banden had in nu een Furious Fred achter liggen en dat zorgde voor heel wat minder grip, wat eigenlijk te weinig was.
 
Nu kon de inhaalrace dus beginnen en ik had in het begin wat moeite met de kracht over te brengen, want ik gleed elke bocht weg en kon ook niet vol accelereren omdat het achterwiel slipte. Vanuit een laatste positie kon ik elke ronde een beetje schuiven, samen met de koplopers van de Masters die me hadden bijgehaald. Eerst reed ik met Rick van Dijk en later met Peter Alders. Hier kon ik samen mee rijden en zo toch het tempo proberen hoog te houden.

Na enkele rondes ging het lekker bij mij en ondertussen had ik al een flink aantal renners bijgehaald en reed rond een 15e plaats. Langzamerhand kwam ik bij meer renners te rijden waarmee het snelheidsverschil steeds minder werd. Ik werd goed voorzien van informatie en kon ze toch nog steeds renners inhalen. Ik kon me nog even richten op Rick die de laatste ronde reed en ik wilde toch niet door hem bijgehaald worden dus gaf nog even wat extra. Nadat ik bij trainingsmaatje Anton kwam te rijden was het best bij mij eraf en we reden ook een tijdje samen. Anton bleef goed volgen, maar bij de bultjes kon ik net iets makkelijker rijden en liep ik langzaam uit.
Hierna was er voor me niets meer te zien en kon ik de wedstrijd uit rijden op de 10e plaats waar ik uiteindelijk gestrand was. Balen was het van de pech vandaag, want ik voelde me goed en had graag voorin mee gestreden met de andere klassementsrenners. Het gat op Noud is na vandaag 17 punten en het zal erg moeilijk worden om de 2e plaats nog te bereiken. Yannick staat nu 49 punten achter me en dat gat lijkt dus veilig.
 
Iedereen bedankt voor de aanmoedigingen vandaag om toch nog een inhaalrace te rijden! Tot over 2 weken in Panheel. Foto’s zijn van Theo en van Kristel.
 
 • 2011-01-02_Baarlo_1
 • 2011-01-02_Baarlo_2
 • 2011-01-02_Baarlo_3
 • 2011-01-02_Baarlo_4
 • 2011-01-02_Baarlo_5
 • 2011-01-02_Baarlo_6