Vandaag werd alweer de 14e van in totaal 15 wedstrijden gereden. Ik kon vandaag een podiumplaats in het klassement veilig stellen. In Panheel was vandaag het open kampioenschap bij het recreatieterrein van Fun Beach. Ik had gisteren de ronde al verkend en toen wist ik dat het vandaag een grote modderpartij zou worden als wij moesten starten. De ronde was er een met veel draaien, ploeteren door de zware modderstroken en een keer of 6 tegen een wal op knallen. Kortom een ronde waar je geen rust hebt en continu hard moet werken om vooruit te komen.
 
De start ging weer erg hard en kon als eerste de bocht ingaan tussen de linten. Al snel werd ik in gehaald door Noud die ook een goede start had. Op een modderstrook halverwege de ronde werd ik voorbij gerend door Leon en Wilco, want ik probeerde te fietsen, Dit werkte helaas niet en dit was een les voor de volgende rondes om ook maar te lopen. 

De drie renners liepen al snel op me uit en in de tweede ronde werd ik voorbij gereden door een renner van Univega die uiteindelijk ook derde werd vandaag. Het was echt ploeteren vandaag en ik had er moeite mee , de bandenkeuze was goed maar ik kom gewoon wat kracht tekort. Nadat Rick en Martijn bij me waren aangesloten probeerde ik maar bij hun in het wiel te blijven, maar dit ging niet vanzelf. Ze liepen steeds wat van me uit en ik probeerde in de 4e ronde om terug aan te sluiten door op de modderstukken voluit te rijden. 
Dit lukte me om bij hen aan te sluiten en ik ging ook gelijk door om bij hen weg te rijden. Maar ik was iets te enthousiast geweest en van deze krachtsinspanning kreeg ik de volgende rondes de rekening gepresenteerd. Ze pakten me terug en bij mij vlogen de rondetijden met ruim een halve minuut omhoog. Nu zat ik dus alleen te rijden en Rick en Martijn liepen steeds verder uit en Yannick begon op me in te lopen. Het liep zelfs zo slecht dat ik bijna een minuut voorsprong op Yannick verspeelde in 3 rondes. Met nog twee rondes te gaan zat ik dus samen met Yannick die de kop had overgenomen en ik had nog moeite hem bij te houden.
 
Hij maakte in een bocht een klein stuurfoutje en hierdoor kon ik hem blijven volgen. De laatste ronde heb ik nog even alles uit de kast gehaald. Ik had me gelukkig weer hervonden na de flinke dip en kon zo weg rijden bij Yannick en ook Martijn terug pakken in de laatste ronde. Dit hield ik tot aan de finish vol en zo werd ik vandaag 6e. Het was een zware race vandaag en ik heb behoorlijk afgezien, zeker in het middengedeelte van de wedstrijd waar het niet lekker liep.

Noud werd 4e vandaag en zo verloor ik weer wat punten voor de 2e plaats in het klassement, met nog een wedstrijd te gaan is de achterstand op hem 19 punten. Ik zal hem dus alleen bij kun halen als hij pech krijgt of ziek is. Yannick staat 50 punten achter dus mijn 3e plaats is veilig. De doelstelling van dit seizoen om het podium te halen in het eindklassement is dus gehaald. Leon won de wedstrijd vandaag voor Wilco en na zijn 8e dagzege heeft hij het klassement gewonnen.
 
Kristel was vandaag helaas niet aanwezig voor foto’s ivm ziekte. Foto’s zijn vandaag van Theo en mijn oom Wim die er ook een paar heeft geschoten. Tot volgende week allemaal, nog een uurtje er tegen aan in Landgraaf en dan zit het erop.
 
  • 2011-01-15_Panheel_1
  • 2011-01-15_Panheel_2
  • 2011-01-15_Panheel_3
  • 2011-01-15_Panheel_4
  • 2011-01-15_Panheel_5
  • 2011-01-15_Panheel_6
  • 2011-01-15_Panheel_7