De Mulleners Vastgoed Cup 2010 -2011 zit erop, vandaag de laatste wedstrijd gehad van de competitie en wel in Landgraaf. Voor het klassement was het niet echt spannend meer, behalve als Noud echte pech zou krijgen. Ik had me nog eens goed gemotiveerd om toch nog een podium binnen te halen deze laatste wedstrijd.

De start liep niet echt lekker, ik zat er wel goed bij op het asfalt maar zodra we de eerste modderstrook op reden kwamen me verschillende renners voorbij en ik zal wel rond een 10e plaats hebben gelegen. Het was een pittige ronde, met veel modder, de stukken over gras liepen erg zwaar en de stukken over grindpaden, waar alleen de bovenlaag modderig was, gingen net iets makkelijker. Ook moesten we per ronde twee keer van de fiets om een klimmetje op te rennen. 

In de eerste rondes nog even met Yannick en Sebas gereden, maar daar liep ik al snel op uit en voor me reden nog een vijftal renners, Leon, Noud en 2 van Univega Team. Noud kreeg al snel te maken met een lekke band en ik passeerde hem in de 3e ronde. Hij kreeg redelijk snel een nieuw wiel en zijn 2e plaats in het klassement zou daardoor niet in gevaar komen.

Ik schoof dus weer een plaatsje op en voor me zag ik de twee renners van Univega, Gerrit Rozenkranz en Steven de Boeck steeds rijden, Leon zat daar weer een minuutje voor. Ik werd goed geinformeerd door alle toeschouwers en gat het bleef de hele tijd rond de 20 seconden. Ik probeerde om dichter te komen maar dat lukt nog niet tot aan de 5e ronde, waarin Gerrit kettingproblemen kreeg en ik hem voorbij reed.  

Door het wegvallen van Noud en Gerrit reed ik nu op de 3e plaats en het ging lekker, ik kwam redelijk door de modder en had nog zicht op de 2e plaats. Ik reed voluit, maar ik kon niet echt dichterbij komen. Met nog 2 rondes te gaan leek het een mooie afsluiting van het seizoen te worden, maar Gerrit dacht daar anders over en reed de laatste 2 rondes zo ontzettend hard dat hij binnen een ronde een minuut goed maakte. Aanklampen bij hem zat er niet meer in, want hij bleef zo hard door rijden dat hij de sprong naar de nummer 2 wel kon maken.

De laatste ronde zag ik Noud ook nog dichter bij komen, maar gelukkig kon ik toch nog als 4e finishen, waar ik toch nog erg tevreden mee was in deze drek! Na de finish zat het seizoen er dus op, de doelstelling om het podium te halen in het klassement had ik dus gehaald. Helaas geen wedstrijd kunnen winnen, maar met vier 3e plaatsen en een 2e plaats kan ik terugkijken op een geslaagd seizoen.

Na de wedstrijd met kleren en al onder de douche gestaan en daarna naar de huldiging van het klassement. De prijzen werden uitgedeeld en ik mocht naar huis met een mooi bosje bloemen en een envelopje! Daarna werden er nog wat foto’s gemaakt en nog wat gedronken. ’s Avonds uitgenodigd bij Leon Crienen en hier nog gezellig wat nagepraat met de andere renners over het afgelopen seizoen. 

Rest me nu nog om even een bedankje te doen aan enkele verschillende mensen. Allereerst Kristel die er bijna elke wedstrijd bij was om me aan te moedigen en foto’s te maken. Wil je nog foto’s bestellen dan kun je haar natuurlijk altijd mailen.

Verder wil ik iedereen bedanken die bij de wedstrijden aanwezig is geweest om mij en ook de andere renners aan te moedigen of te verzorgen, het heeft echt geholpen al die aanmoedigingen!
Theo Gelissen wil ik ook bedanken voor de mooie foto’s die hij me trouw elke week opstuurde!
Maar zonder vrijwilligers kunnen wij natuurlijk niet rijden, dus ook een bedankje aan alle vrijwilligers die op een of andere manier betrokken zijn geweest bij de Mulleners Vastgoed cup 2010-2011.
En niet te vergeten alle renners, want het was weer een spannende, gezellige en sportieve competitie!

 

  • 2011-01-23_Landgraaf_1
  • 2011-01-23_Landgraaf_2
  • 2011-01-23_Landgraaf_3
  • 2011-01-23_Landgraaf_4
  • 2011-01-23_Landgraaf_5
  • 2011-01-23_Landgraaf_6
  • 2011-01-23_Landgraaf_7