Maart

Het zit erop, 8 dagen, 781 km, 16.300 hm oftewel de Cape Epic 2012. We hebben het overleefd en de medaille en het T-shirt is binnen.

Het begon vandaag mooi, het weertje was perfect, beetje fris, maar droog. Ideaal fietsweer en zeker met een mooi parcours wat we voorgeschoteld kregen. Helaas werkte de fietsen vandaag niet mee zoals we wilden en hebben we veel tijd verloren.

  

 

De etappe vandaag was zwaar, veel hoogtemeters en vooral heel veel wind op het laatst. Gelukkig hebben we het weer gered en zijn we al ruim over de helft van de Cape Epic.

  

Vandaag een wat korter verslag, aangezien we later binnen waren en er nog flink gesleuteld moest worden. Het was zwaar vandaag, heel zwaar en we waren blij dat we de finish vandaag hebben gehaald.


Gisteren begon het met regenen en dit duurde de hele nacht en vanmorgen tijdens het vertrek regende het nog steeds. Gelukkig hadden we onze regenjasjes bij! De eerste kilometers in de groep gingen erg moeizaam voor mij, enkele dagen in het rood rijden en flink afzien heeft er goed ingehakt. Tot aan km 30 werden we aan alle kanten voorbij gereden. Ik had totaal geen power in de benen, terwijl het bij Anton wel lekker liep.

Vandaag stonden we aan het vertrek voor de zwaarste en langste etappe van de Cape Epic 2012. 147 km en 2900 hoogtemeters stonden op het programma, waarvan het eerste gedeelte geneutraliseerd. We zullen vandaag een beschrijving geven hoe een dag er uit ziet hier tijdens de Cape Epic.