Juni

Voordat ik begin met mijn verslag van het super gave weekend tijdens de 24 uurs van Bike Festival Brabant in het plaatsje Zeeland wil ik eerst even wat mensen bedanken. Ten eerste alle renners, verzorgers en masseurs van MTB Baarlo en Free-Wheel, dat ik dit weekend gebruik heb kunnen maken van hun accommodatie en gastvrijheid. Wat hadden jullie het perfect voor mekaar en ik heb me een echte prof gevoeld 24 uur lang! Ten tweede Lex van Enckevort, eigenlijk mijn teamgenoot dit weekend, maar door ziekte kon hij niet rijden en heeft hij mij en de fiets perfect verzorgd. Verder een bedankje aan de organisatie die in de laatste week toch nog even de inschrijving heeft aangepast van Team naar Solo en verder een perfecte organisatie van het Bike Festival. En als laatste natuurlijk iedereen die me op wat voor manier heeft gesteund en aan is komen moedigen van het weekend! Ik heb er voor de volle 100% van genoten.

 

Wat een ontzettend gave wedstrijd was het tijdens de Hoffz streetrace in Baarlo. de organisatie TWC Olympia had erg zijn best gedaan om er nog een uitdagender parcours van te maken. Opleggers, 5 dropp offs, trappen en natuurlijk de natuurlijke hindernissen en stukken door het bos. Dit samengevoegd met een super sterk deelnemersveld, een spannende wedstrijd, veel publiek, goed weer en ook nog eens een goed dag maakte het een erg mooie avond.

Dit weekend had had ik eigenlijk een MTB wedstrijd staan, maar heb er toch voor gekozen om maar eens wat anders te doen, namelijk een wedstrijd op de weg. Dit om wat meer uren te maken met het oog op de komende marathons en de 24 uurs race van Bikefestival Brabant. In Beegden was vandaag het WFN kampioenschap 2015, een wegwedstrijd voor Amateurs van 103 km op een parcours van 4.3 km. Met dit heerlijke weertje lekker op de fiets er naar toe met Markus Granzow en Bas Janssen.
 

 Vandaag stond er weer eens een marathon op het programma, de discipline die ik toch wel het allermooiste vind van het mountainbiken. En de route van vandaag tijdens de Raid de Haut Fagnes in de Ardennen bevestigde dat nog maar eens. Ondanks dat het modderig was en het regende heb ik de hele rit genoten en natuurlijk wat afgezien op de fiets, het was daarom ook meer Rain des Haut Fagnes.