Wat een ontzettend gave wedstrijd was het tijdens de Hoffz streetrace in Baarlo. de organisatie TWC Olympia had erg zijn best gedaan om er nog een uitdagender parcours van te maken. Opleggers, 5 dropp offs, trappen en natuurlijk de natuurlijke hindernissen en stukken door het bos. Dit samengevoegd met een super sterk deelnemersveld, een spannende wedstrijd, veel publiek, goed weer en ook nog eens een goed dag maakte het een erg mooie avond.


Om 20:15 mocht ik als eerste opstellen voor een uurtje knallen en afzien, want dat werd het met een deelnemersveld met aardig wat elite renners. Met onder andere Jeroen Boelen, Nederlands kampioen Streetrace en Jeroen van Eck Nederlands kampioen Eliminator, wist ik dat podium wel heel ver weg zou zijn vandaag. De start ging lekker, maar al snel waren Jeroen Boelen, Bas Peters en Liwald Doornbos weg. Ik zat na een rond in het wiel van Jeroen van Eck, maar ik had het zwaar, zat  echt aan de max te rijden en kon zo 2 rondes volgen waarna ik toch moest passen bij hem. Ik viel iets terug en kwam samen te rijden met de trotse vader Daan Bongers en we werkten goed samen. We hoorden ondertussen dat Bas was weggevallen voorin en we reden voor de 4e plek. Echt mooi was het om met Daan samen te rijden in Baarlo, we trainen vaker samen en van tevoren hadden we al traditiegetrouw samen spaghetti gegeten en nu dus samen de hele wedstrijd rijden. Meestal is Daan toch wel de snellere renner en zitten we niet bij elkaar, dus dat maakte het extra leuk deze keer. 

We moesten het tempo goed hoog houden en blijven samenwerken want achter ons reed Lucien Vollenberg steeds op ongeveer 10 seconden. Het was wel genieten op het parours, de verschillende dropp offs maakten het weer een stuk technischer dan de vorig edities. Met nog een paar rondes te gaan kwam van achteruit Bart Barkhuis ook nog eens aansluiten en hij zat met nog 2 rondes te gaan bij ons 2 in het wiel. Helaas moesten we hem ook nog voor laten gaan in de laatste ronde en hierdoor werd het een sprint met Daan voor de 5e plaats. Daan ging van kop af en ik probeerde er nog voorbij te komen, maar helaas kwam ik 10 cm te kort. Resultaat dus een 6e plaats en hier mega tevreden mee, zeker omdat er alleen maar (ex) Elite renners voor zitten. Ik ben er wel blij mee dat de goede vorm zich de laatste weken ook uit in resultaten, daar doe je het uiteindelijk toch voor.

Vanuit deze weg even een bedankje aan het publiek. Komend weekend zoals bekend de 24 uurs race in Zeeland. Ik heb de inschrijving inmiddels omgezet van Team naar Solo, aangezien Lex helaas niet mee kan doen. Zoals ik het nu heb gepland rijd ik van 15:00 tot 0:00, dan neem ik 6 uurtjes rust om te slapen / eten / herstellen en dan rijd ik van 06:00 tot 15:00. Totaal dus 18 uurtjes, waarin ik voorzichtig geschat rond de 400 km zal rijden. Ik kan het weekend aansluiten bij de mannen van MTB Baarlo en gebruik maken van hun verzorging, want zij zullen met 35 renners aan het vertrek staan. Alvast bedankt daarvoor. 

Heb je komend weekend dus even tijd dan kom me aan moedigen in Zeeland! Ik ben er in ieder geval klaar voor! 

  • 2015-06-24_baarlo_1
  • 2015-06-24_baarlo_2
  • 2015-06-24_baarlo_3
  • 2015-06-24_baarlo_4
  • 2015-06-24_baarlo_5
  • 2015-06-24_baarlo_6
  • 2015-06-24_baarlo_7