Oktober

Na op zaterdagavond een leuke reunie te hebben gehad van ons Duchenne Heroes team Mika Brian.nl was het zondag knallen geblazen. Vandaag had ik er zin in, ik ben op gestaan en zei tegen Kristel vandaag krijg je bloemen en zo was het ook! Op een pittige ronde met 2 zware klimmen en veel draaien en keren was het te doen in Schweiberg.
 
Met de start zat ik er goed bij, Thom Wetzels was gelijk weg en niemand heeft hem meer terug gezien en ook Sebas Brouwer was al gelijk weg. Net voor de eerste klim ben ik de overige renners voorbij gegaan en kwam ik als 3e fietsend boven. De klim was erg zwaar en het was enkele keren lopen geblazen.
Gelijk werd er een groep geformeerd van 4 man, met Leon Crienen, Leon Kuijpers en Rowin van Gerven. We liepen uit op de rest en bleven goed bij elkaar, al had ik het erg zwaar en was het in laatste positie proberen aan te klampen. In de 2 afdalingen verloor ik wat terrein wat ik bergop elke ronde goed moest maken. Ongeveer halverwege de wedstrijd ontstond er een gat tussen Leon, Leon die weg waren en Rowin en mij. Op de korte klim heb ik dit gat in een keer dicht gereden en Rowin was gezien. Van deze enorme krachtsinspanning moest ik natuurlijk even herstellen en dit kon ik redelijk.
 
De klimmetjes sloegen er goed in, vooral de enkele keren dat ik even van de fiets af moest om te lopen, want het begon wat te regenen en met Furious Fred is de grip toch beperkt! Toch kon ik de beide renners volgen.
 
Twee rondes voor het eind zagen we Sebas weer rijden, echter niemand wou op kop en zo liep hij weer uit. Ik heb daarna wat kopwerk gedaan en ik zat tegen de kramp aan in mijn kuiten! In de laatste ronde wou ik in de laatste afdaling graag op kop zitten, want Leon en Leon daalden sneller. In de klim ben ik volle bak door getrokken en heb niet meer omgekeken en alleen maar gestampt op de pedalen, wat dus resulteerde in een mooie 3e plaats! Helemaal kapot moest ik na de finish effe bij komen en kon daarna mooi plaats nemen op het podium en de bloemen (voor Kristel) in ontvangst nemen! Heerlijk daarna allemaal die felicitaties en vooral tijdens de wedstrijd de aanmoedigingen, allemaal bedankt!
 
De benen voelden vandaag super, wat ik van de ene kant niet verwacht had, want ben nu al twee weken aan het werk in Duitsland en door de week heb ik geen tijd om te trainen. Maar misschien is het minder trainen wel effectiever voor mijn lichaam! Volgende week gaan we er weer vol tegen aan in Born!
 
  • 2008-10-26_Schweiberg_1
  • 2008-10-26_Schweiberg_2
  • 2008-10-26_Schweiberg_3
  • 2008-10-26_Schweiberg_4
Vandaag was op de motorcrossbaan in Liessel de 2e wedstrijd van de Bedi Cup. Na 2 weken wat rustiger aan te hebben gedaan in verband met slijmbeurs ontsteking aan mijn rechterknie wou ik er vandaag weer helemaal voor gaan. Ik ben gestart op mijn getunede bike die nu nog maar 7.5 kg weegt! Het zonnetje scheen en er waren weer een hoop toeschouwers dus de wedstrijd kon beginnen in mijn mooie witte Duchenne Heroes outfit.

Bij de startopstelling liet Peter Nielen me fijn voor en hierdoor kon ik als ongeveer 8e het veld in duiken. De eerste rond was het een langgerekt lint en ik kon redelijk volgen. De rondes erna moest ik wat laten lopen en reed ik voor een 10e plaats. Ik kwam samen met Frank Lamber te rijden en samen hebben we aardig wat ronden kop over kop gereden. De fiets voelde echt super snel aan, alleen was het wel veel stuiteren met de vaste vork.
 
In de een na laatste ronde sloot Martijn Roelofs bij me aan en hij trok nog eens even goed door. Ik kon maar net volgen, want moest elke bocht vol risico nemen en kon het niet laten toch nog een klein boompje te kussen. We reden het gat van 15 seconden snel dicht en we zaten met 6 man in een groep voor plaats 5. Frank Beats en Mark Rongen gingen er vandoor en werden 5 en 6, ik volgde Martijn nog maar kon hem net niet meer pakken en werd 8e, kort gevolgd door Roy Joore.
 
Ben er tevreden mee en ben blij dat ik geen pijn meer heb gehad aan mijn knie, op een kleine steek tijdens de wedstrijd na. De vorm begint te komen, ik voel me fris en sterk en hoop komende weken verder voorin mee te strijden! Supporters thanx dat jullie er altijd zijn!!! Foto’s zijn van Kristel! Volgende week Schweiberg, lekker bergop knallen……
 
  • 2008-10-19_Liessel_1
  • 2008-10-19_Liessel_2
  • 2008-10-19_Liessel_3
Na Duchenne Heroes heb ik een weekje rust gepakt en vorig weekend ben ik begonnen met flink te trainen voor aankomende winter. Het ging erg lekker vorige week en ik voelde me erg sterk en fris en had me weer helemaal opgeladen voor de Bedi Vochttechniekcup. Afgelopen week ook lekker getraind gisteren, de dag voor de wedstrijd nog even verkend in Baarlo. De benen voelde goed en de conditie mocht er ook zijn. Maar helaas, bij thuiskomst gister begon ik last te krijgen van mijn rechterknie, degene waar ik tijdens Duchenne ook last van heb gehad. De knie was rood, pijnlijk en er zat wat vocht in waarschijnlijk een ontsteking! Dus gister koelen en ontstekingremmers genomen om proberen in Baarlo te starten.
 
Vandaag voelde de knie gelukkig beter, maar ik heb besloten om maar gewoon te toeren, omdat de puntentelling dit jaar is veranderd en toch voor het klassement wil rijden. Vorige jaren kreeg je alleen 8 startpunten en dan de wedstrijdpunten, nu krijg je 5 startpunten maar ook nog eens 5 finishpunten als je de finish haalt.
 
Ik ben dus erg rustig gestart en heb een uurtje mijn rondjes gereden, af en toe ergens een praatje gemaakt en volgens mij wel 3 keer gedubbeld door Thom (1e), Eric (2e) en Leon (3e), maar ja wel gefinisht en mijn punten verdiend. Ronde lag er gelukkig nog erg goed bij ondanks het slechte weer! Heb gelukkig tijdens het fietsen geen last gehad van de knie, maar heb ook niet geprobeerd om flink aan te zetten of iets te forceren.
 
Ben als 27e gefinisht vandaag maar ja. Baal er wel flink van want had graag de eerste krachtsmeting gedaan tov van de concurrenten. Komend weekend geen wedstrijd, dus maar rusten en zorgen dat ik weer gezond word! Supporters bedankt vandaag, volgende keer ga ik wel wat meer laten zien! Erg leuk dat Mika en zijn vader, John en natuurlijk mijn fotografe Kristel er ook waren!
 
  • 2008-10-05_Baarlo_1