Na op zaterdagavond een leuke reunie te hebben gehad van ons Duchenne Heroes team Mika Brian.nl was het zondag knallen geblazen. Vandaag had ik er zin in, ik ben op gestaan en zei tegen Kristel vandaag krijg je bloemen en zo was het ook! Op een pittige ronde met 2 zware klimmen en veel draaien en keren was het te doen in Schweiberg.
 
Met de start zat ik er goed bij, Thom Wetzels was gelijk weg en niemand heeft hem meer terug gezien en ook Sebas Brouwer was al gelijk weg. Net voor de eerste klim ben ik de overige renners voorbij gegaan en kwam ik als 3e fietsend boven. De klim was erg zwaar en het was enkele keren lopen geblazen.
Gelijk werd er een groep geformeerd van 4 man, met Leon Crienen, Leon Kuijpers en Rowin van Gerven. We liepen uit op de rest en bleven goed bij elkaar, al had ik het erg zwaar en was het in laatste positie proberen aan te klampen. In de 2 afdalingen verloor ik wat terrein wat ik bergop elke ronde goed moest maken. Ongeveer halverwege de wedstrijd ontstond er een gat tussen Leon, Leon die weg waren en Rowin en mij. Op de korte klim heb ik dit gat in een keer dicht gereden en Rowin was gezien. Van deze enorme krachtsinspanning moest ik natuurlijk even herstellen en dit kon ik redelijk.
 
De klimmetjes sloegen er goed in, vooral de enkele keren dat ik even van de fiets af moest om te lopen, want het begon wat te regenen en met Furious Fred is de grip toch beperkt! Toch kon ik de beide renners volgen.
 
Twee rondes voor het eind zagen we Sebas weer rijden, echter niemand wou op kop en zo liep hij weer uit. Ik heb daarna wat kopwerk gedaan en ik zat tegen de kramp aan in mijn kuiten! In de laatste ronde wou ik in de laatste afdaling graag op kop zitten, want Leon en Leon daalden sneller. In de klim ben ik volle bak door getrokken en heb niet meer omgekeken en alleen maar gestampt op de pedalen, wat dus resulteerde in een mooie 3e plaats! Helemaal kapot moest ik na de finish effe bij komen en kon daarna mooi plaats nemen op het podium en de bloemen (voor Kristel) in ontvangst nemen! Heerlijk daarna allemaal die felicitaties en vooral tijdens de wedstrijd de aanmoedigingen, allemaal bedankt!
 
De benen voelden vandaag super, wat ik van de ene kant niet verwacht had, want ben nu al twee weken aan het werk in Duitsland en door de week heb ik geen tijd om te trainen. Maar misschien is het minder trainen wel effectiever voor mijn lichaam! Volgende week gaan we er weer vol tegen aan in Born!
 
  • 2008-10-26_Schweiberg_1
  • 2008-10-26_Schweiberg_2
  • 2008-10-26_Schweiberg_3
  • 2008-10-26_Schweiberg_4