Juli

Zondag 19 juli 2009, NK mountainbike te Noorbeek. Een ronde die wel erg zwaar is maar weinig met het echte mountainbiken te maken heeft, meer met veldrijden. Veel grasstroken en wat asfalt, verder veel draaien en keren op de single tracks. Door de weinig nationale wedstrijd deelnames van mij mocht ik op de bijna laatste rij opstellen en zo een inhaalrace gaan rijden. In de eerste ronde ging dit erg lekker, ik kon op het asfalt en in het eerste loopgedeelte aardig wat mensen pakken. Lopen moesten we vandaag redelijk veel aangezien het door de regenval van de nacht ervoor overal erg glad was geworden en bijna niet meer te fietsen.
 
Na de eerste ronde waar ik lekker tempo kon rijden en renners in kon halen kwam ik op een 31e plaats door. Dit viel me niet tegen en de benen voelden redelijk goed aan, ondanks de mindere trainingen van de afgelopen weken en veel werk. Na elke ronde werd ik weer flink aangemoedigd door de meegekomen fans, zeker op het loopstuk na de finish.

In de tweede ronde verloor ik in een van de afdalingen de controle en mijn voorwiel bleef staan net voor een boom, wat tot gevolg had dat ik vol over de kop ging. Snel weer opstaan en de fiets op en verder, ondertussen wel een bebloed been en arm en enkele plaatsen verloren. Door deze valpartij was ik het ritme kwijt en moest ik verschillende renners laten lopen. Ik viel terug tot een 40e plaats. Het duurde dan ook zeker een volle ronde voordat ik weer een beetje in mijn ritme kwam.

De laatste 1,5 ronde kon ik weer vol rijden en wat plaatsen opschuiven, maar de verschillen waren al gemaakt en ik kon maar enkele renners terugpakken. Het begon goed op te drogen naarmate de wedstrijd vorderde en steeds meer klimmen konden gefietst worden. Uiteindelijk na 75 minuten finishte ik op een 36e plaats. Niet geheel tevreden maar toch een redelijke wedstrijd gereden. Door de marathons en weinig XC wedstrijden kon ik natuurlijk geen topresultaat verwachtten. Iedereen bedankt voor de aanmoedigingen en Kristel ook nog voor de foto’s. Ow ja Roel van Houtem werd Nederlands kampioen voor Leon Kuijpers en Gijs Derksen.
 
  • 2009-07-19_Noorbeek_1
  • 2009-07-19_Noorbeek_2
  • 2009-07-19_Noorbeek_3
  • 2009-07-19_Noorbeek_4

De tweede wedstrijd uit de streetrace cup werd verreden in Liessel. Een leuke ronde die op veel plaatsen positief was gewijzigd ten opzichte van afgelopen jaar. Er stonden ruim 30 renners aan de start voor een uurtje knallen. Mijn start was wel goed en ik kon rond een 10e plaats de eerste ronde door komen. maar in de tweede ronde ging Guus Mol voor me liggen en zo ging ik ook op de grond. Snel de fiets weer op maar ik was de aansluiting kwijt met een groep die ons toen voorbij reed.

Ik kwam alleen te zitten met vlak voor me een groep van 4 renners waaronder Noud Nijssen en Ron van Opbergen. Ik heb een half uur op 10 seconden gehangen op een 14e plaats maar ik kreeg het gat niet dicht wat ik ook deed. achter me was het redelijk veilig alleen Leon Daniels kwam nog hard van achter opzetten. Hier heb ik even kort mee samen gereden maar hij had nog aardig wat over en reed het gat naar voren in een keer dicht.

Ik zat dus helemaal alleen en dat bleef zo tot aan de finish. Uiteindelijk een 15e plaats voor mij. Het was echt afzien door bijna de hele wedstrijd alleen te rijden, maar het was een goede en pittige training zullen we maar zeggen! Na de wedstrijd nog lekker een barbeque gehad, dus het was een geslaagd dagje!

Zondag 6 juli rijd ik in Oosterbeek de Bergrace wedstrijd van 75 minuten.

  • 2008-07-03_Liessel_1
  • 2008-07-03_Liessel_2