Zondag 19 juli 2009, NK mountainbike te Noorbeek. Een ronde die wel erg zwaar is maar weinig met het echte mountainbiken te maken heeft, meer met veldrijden. Veel grasstroken en wat asfalt, verder veel draaien en keren op de single tracks. Door de weinig nationale wedstrijd deelnames van mij mocht ik op de bijna laatste rij opstellen en zo een inhaalrace gaan rijden. In de eerste ronde ging dit erg lekker, ik kon op het asfalt en in het eerste loopgedeelte aardig wat mensen pakken. Lopen moesten we vandaag redelijk veel aangezien het door de regenval van de nacht ervoor overal erg glad was geworden en bijna niet meer te fietsen.
 
Na de eerste ronde waar ik lekker tempo kon rijden en renners in kon halen kwam ik op een 31e plaats door. Dit viel me niet tegen en de benen voelden redelijk goed aan, ondanks de mindere trainingen van de afgelopen weken en veel werk. Na elke ronde werd ik weer flink aangemoedigd door de meegekomen fans, zeker op het loopstuk na de finish.

In de tweede ronde verloor ik in een van de afdalingen de controle en mijn voorwiel bleef staan net voor een boom, wat tot gevolg had dat ik vol over de kop ging. Snel weer opstaan en de fiets op en verder, ondertussen wel een bebloed been en arm en enkele plaatsen verloren. Door deze valpartij was ik het ritme kwijt en moest ik verschillende renners laten lopen. Ik viel terug tot een 40e plaats. Het duurde dan ook zeker een volle ronde voordat ik weer een beetje in mijn ritme kwam.

De laatste 1,5 ronde kon ik weer vol rijden en wat plaatsen opschuiven, maar de verschillen waren al gemaakt en ik kon maar enkele renners terugpakken. Het begon goed op te drogen naarmate de wedstrijd vorderde en steeds meer klimmen konden gefietst worden. Uiteindelijk na 75 minuten finishte ik op een 36e plaats. Niet geheel tevreden maar toch een redelijke wedstrijd gereden. Door de marathons en weinig XC wedstrijden kon ik natuurlijk geen topresultaat verwachtten. Iedereen bedankt voor de aanmoedigingen en Kristel ook nog voor de foto’s. Ow ja Roel van Houtem werd Nederlands kampioen voor Leon Kuijpers en Gijs Derksen.
 
  • 2009-07-19_Noorbeek_1
  • 2009-07-19_Noorbeek_2
  • 2009-07-19_Noorbeek_3
  • 2009-07-19_Noorbeek_4