December

Na afgelopen week het parcours verkend te hebben in Blerick leek het erop dat het weer een glibberpartij ging worden. TWC Olympia had het parcours dit jaar dermate veranderd dat de gladde stukken eruit waren en deze ingeruild voor enkele nieuwe stukken. Leuke veranderingen, maar die de ronde nog zwaarder maakten. Voor de renners en ook voor het publiek was het een aantrekkelijke ronde en dat was ook wel te merken aan een leuk deelnemersveld en veel publiek.

De start verliep rommelig en ik reed als 3e de eerste klim op achter Martijn en Leon. We moesten allemaal lopen en de posities werden gewisseld. Leon was weg gevolgd door Rene en ik volgde. Halverwege de ronde kwam Daan mij voorbij en zelf ging ik Rene voorbij die geen goede dag had. Al snel volgden Gody Jacobs en Roel van Houtem en ik probeerde nog even kort mee te gaan in hun wiel.
 
Ik lag nu alleen en werd al snel ingelopen door Bas Peters, waar ik heel even in het wiel kon blijven maar snel moest lossen. Zo reed ik dus alleen voor de 6e plaats en kort achter me zat een groep van 4 man hoorde ik langs de kant roepen. Daarachter zat Martijn Roelofs weer op een 12e plaats en hierdoor ben ik vol door blijven rijden om punten op hem goed te maken, want de voorsprong in het klassement was maar 1 punt.
 
Meer dan een half uur heb ik voluit alleen gereden op deze plaats en liep uit op Noud, maar hoorde dat Martijn een opmars naar voren aan het maken was. Ik kreeg het wat moeilijker en de rondetijden liepen elke ronde ietsjes op en Martijn kwam dichterbij. Het publiek schreeuwde me vooruit maar het mocht niet baten. Met nog 2 volle rondes te gaan sloot Martijn aan en nam over, terwijl ik in zijn wiel probeerde te blijven. Op het rechte stuk na de finish net voor de klim in de losse zand ging ik vol onderuit. Martijn gevlogen natuurlijk en ik gebroken. Zat de hele wedstrijd al op de limiet te rijden en kon dat na de valpartij echt goed merken door enkele stuurfoutjes. Martijn was niet meer te zien en de laatste rondes heb ik toch nog even gas moeten geven om een renner van achteruit voor te blijven. Helemaal leeg kwam ik als 7e over de streep, ben echt diep moeten gaan en heb gereden voor wat ik waard ben. Toch tevreden over de wedstrijd want de benen waren goed.
 
In het klassement is het erg spannend met een gedeelde 1e plaats voor Leon en Rene en op 25 punten volgen Martijn en ik op een gedeelde 3e plaats. Het zal nog spannend worden komende weken. Alles is nog mogelijk en ik ben super gemotiveerd om de 3e plaats vast te houden in het klassement!
 
Helaas vandaag geen foto’s van Kristel die na de val in Brunssum de pols zwaar heeft gekneusd. Omdat we morgen enkele dagen naar Barcelona gaan heeft ze geen foto’s gemaakt om de pols rust te geven! Foto’s van vandaag zijn van Theo Gelissen. Namens deze weg wil ik nog iedereen bedanken voor de aanmoedigingen en een fijne jaarwisseling wensen!
 
 • 2009-12-27_Blerick_1
 • 2009-12-27_Blerick_2
Vandaag werd er onder winterse omstandigheden gestart in Brunssum, op een mooi zware ronde met aardig wat klimwerk en daalwerk, maar die door de sneeuwval nogal glad was. Na bijna 2 uur rijden kwamen we aan en er stonden jammer genoeg voor de organisatie maar 13 renners aan de start. Zelfs de klassementsleider en de nummer 2, Rene en Leon, waren er niet.
Bij de start trok Gody Jacobs gelijk door en was meteen weg en ik probeerde hem te volgen. Maar ik had al snel in de gaten dat het niet mijn dag werd nadat Martijn me voorbij kwam en al snel gevolgd door Noud. Ik kwam nog effe met Noud te rijden in de eerste ronde en ging toen vol onderuit. Gelukkig kon ik snel weer verder, maar moest een sterk rijdende Noud laten gaan.
De volgende rondes kwam ik alleen te rijden, maar het liep niet lekker, weinig vertrouwen in de afdalingen, want het was overal erg glad. Halverwege de wedstrijd sloot Sandro Harings aan en hij ging erop en erover, probeerde nog even aan te sluiten maar dat was maar een halve ronde. Ondertussen was het steeds glijen geblazen en moest ik vaak een voetje aan de grond zetten.
Op de 5e plaats bleef ik dus alleen over, met ruim voor me Sandro en op een veilige achterstand Leander. Daarom geen risico’s meer genomen de laatste rondes en rustig gefinisht. Het was een mooie nieuwe ronde die als het droog was me een stuk beter had gelegen, want het was wel erg verradelijk op de gladde stukken waardoor ik geen risicos durfde te nemen. Helaas weer punten verloren op Martijn die me nu genaderd is tot op 1 punt. Ik zal alles uit de kast moeten halen komende weken wil ik hem nog van me afhouden, maar ik doe mijn best! 

Foto’s zijn zoals altijd van Kristel, die ondanks de sneeuw en dat ze zelf ook is gevallen toch nog mooie foto’s heeft gemaakt. Nu lekker 2 weken vakantie en dus tijd om weer te trainen. Volgende week wedstrijd in Blerick, misschien wel weer onder winterse omstandigheden.
 
 • 2009-12-20_Brunssum_1
 • 2009-12-20_Brunssum_2
 • 2009-12-20_Brunssum_3
 • 2009-12-20_Brunssum_4
 • 2009-12-20_Brunssum_5
In het Zandbos in Deurne was alweer de 9e wedstrijd. Vandaag was het weertje wat minder en kwam er wat neerslag van boven wat zorgde voor een wat glibberig parcours. Gelukkig had ik de goede bandenkeuze met Rocket Ron en had ik wel grip genoeg. Zeker op de korte klimmetjes en in de gladde bochten was het wel fijn om grip genoeg te hebben. De ronde was verder echt mooi met vele korte klimmetjes wat het erg zwaar maakte.
 
Noud had vandaag kopstart en reed bijna 1,5 ronde op kop en ik zat in zijn wiel. Rene en Leon kwamen daarna voorbij en trokken allebei goed door en hadden gelijk een gaatje. Martijn ging er achteraan en ik zat met Noud en Lucien in de achtervolging op hem. Het duurde enkele rondes voordat we aansloten bij hem en dat waren voor mij niet de makkelijkste. Ik had het moeilijk deze rondes en zat achteraan te bungelen, gelukkig herstelde ik en ging het weer wat beter.
 
Inmiddels was Martijn weg gezakt en we bleven met zijn drieen rijden. Lucien en Noud deden het meeste kopwerk, en nadat ik een ronde op kop had gereden sloot Martijn een ronde later weer aan. We waren allevier oplettend aan het rijden want het ging toch om de laatste podiumplaats. Samen reden we en 3 rondes voor het einde probeerde Martijn weg te springen en ik ging er vol achteraan. Noud en Lucien moesten een gaatje laten en ik bleef bij Martijn in het wiel.
 
Bij het ingaan van de laatste ronde zat ik nog op kop maar Martijn nam zo sterk over dat ik moest passen. Heb het nog de hele ronde geprobeerd maar helaas, net geen podium voor mij. De strijd met hem is in ieder geval spannend, Martijn staat nu 8 punten achter me met nog 7 wedstrijden te gaan. Net achter me finishte Noud gevolgd door Lucien.
Het was vandaag een erg leuke wedstrijd, de benen waren goed en het was leuk om zoveel strijd te leveren voor het podium. Misschien lag het wel aan het publiek,waar ik normaal heel veel eigen supporters heb, werden Noud en Martijn naar voren geschreeuwd vandaag. Mijn trouwste supporter Kristel was er wel bij en klik hier voor de foto’s.
Volgende week Meijel waar ik vorig jaar niet meer heb kunnen rijden, toen was ik net geopereerd aan mijn blinde darm ontsteking. Daarom wil ik dit jaar goed rijden in Meijel. Komende weken worden wat trainen betreft rustige weken, wat ook wel mag na enkele weken van flinke trainingsarbeid. Moet 2 weken voor het werk weg maar zal in het weekend wel thuis zijn.
 
 • 2009-12-06_Deurne_1
 • 2009-12-06_Deurne_2
 • 2009-12-06_Deurne_3
In de Simonshoekse bossen in Meijel had de organisatie van TWC de Velo weer een mooie zware ronde klaar gemaakt voor de renners. Een erg snelle ronde met veel draaien en keren en enkele korte bultjes. Niet alleen de ronde was mooi, maar ook het weertje en het deelnemersveld mocht er zijn. Alles dus aanwezig voor een mooie wedstrijd in Meijel.
 
De start ging weer volle bak en in de eerste ronde reden er een kopgroep van bijna 10 man rond. Deze werd al snel uitgedund toen Leon Crienen, Rene Wilbers, latere winnaar Gody Jacobs en mijn ex-trainer en misschien wel nieuwe bondscoach Tim Heemskerk weg reden. Ze liepen langzaam weg en in de achtervolgende groep bleef ik over met Maarten Kemperman, Martijn Roelofs en Eric Hegger.
 
Het tempo lag erg hoog vandaag en ik had best moeite om te volgen. Martijn reed als eerste weg en had meteen een klein gaatje, wat we met zijn drieen probeerden dicht te rijden. Nadat ik een rond op kop had gereden om terug bij Martijn in het wiel te komen liet Eric weten dat hij niet in goede doen was. Maarten nam daarna gelijk vol over en ik ging er achteraan, wat resulteerde dat Eric moest lossen. Maarten reed in een teug naar Martijn en bij mij ging het moeizaam. Het koste me veel kracht en enkele rondes om bij hen terug in het wiel te komen, zeker nadat Martijn me aan zag komen en nog een keer versnelde.
 
Dit lukte me gelukkig wel en daarna reden we met zijn 3en voor de 5e plaats. Het beste was er bij mij redelijk vanaf en ik was blij dat de andere de benen even stil hielden om te herstellen. Net voor het ingaan van de laatste ronde trok ik vol door om te kijken waar het schip strande en dat was ook zo bekeken. Ik was kort weg maar ze sloten gelijk aan en Martijn nam over. Maarten vond het nodig om me bijna de bosjes in te rijden en me net voor de bocht voorbij te gaan, terwijl 5 meter verder mogelijkheid genoeg was om in te halen. Hij was daarna ook zo weg met Martijn en bij mij was de tank leeg. Moe gestreden finishte ik op de 7e plaats, helaas zat er meer niet in vandaag.
 
Door het mooie weer stond er aardig wat publiek langs de kant vandaag, dank je voor alle aanmoedigingen. Foto’s zijn zoals altijd van mijn prive fotografe Kristel. Volgende week Brunssum, op een nieuwe ronde, ik ben benieuwd……….
 
 • 2009-12-13_Meijel_1
 • 2009-12-13_Meijel_2
 • 2009-12-13_Meijel_3
 • 2009-12-13_Meijel_4

 Afgelopen weken ben ik een beetje bezig geweest met de plannen voor komend jaar. Het marathon rijden trekt me heel erg en zeker ook de meerdaagse marathons. Na in 2007 de Transalp te hebben gereden en in 2008 Duchenne Heroes, staat er een nieuwe uitdaging klaar voor 2010.

Samen met Anton Peeters, Roy Joore en Lex van Enckevort zal ik deelnemen aan de VAUDE Trans Schwarzwald 2010. Een meerdaagse marathon etappenwedstrijd bestaande uit 7 etappes met in totaal 550 kilometer en 14.800 hoogtemeters. Op 15 Augustus begint de wedstrijd in het noordelijke gedeelte van het schwarzwald en eindigd op 21 augustus in het zuiden van het schwarzald met elke tussenliggende dag een andere start en finishplaats.

Het zal deze keer geen teamwedstrijd worden wat wel mogelijk is, maar we starten allemaal individueel. Samen rijden we onder de naam MTB Team Peel en Maas. We hebben er allemaal zin in en het zal voor mij ook een belangrijk doel worden voor 2010! Ik hou jullie op de hoogte!!!

 • 2009-12-01_Trans_Schwarzwald_1