In de Simonshoekse bossen in Meijel had de organisatie van TWC de Velo weer een mooie zware ronde klaar gemaakt voor de renners. Een erg snelle ronde met veel draaien en keren en enkele korte bultjes. Niet alleen de ronde was mooi, maar ook het weertje en het deelnemersveld mocht er zijn. Alles dus aanwezig voor een mooie wedstrijd in Meijel.
 
De start ging weer volle bak en in de eerste ronde reden er een kopgroep van bijna 10 man rond. Deze werd al snel uitgedund toen Leon Crienen, Rene Wilbers, latere winnaar Gody Jacobs en mijn ex-trainer en misschien wel nieuwe bondscoach Tim Heemskerk weg reden. Ze liepen langzaam weg en in de achtervolgende groep bleef ik over met Maarten Kemperman, Martijn Roelofs en Eric Hegger.
 
Het tempo lag erg hoog vandaag en ik had best moeite om te volgen. Martijn reed als eerste weg en had meteen een klein gaatje, wat we met zijn drieen probeerden dicht te rijden. Nadat ik een rond op kop had gereden om terug bij Martijn in het wiel te komen liet Eric weten dat hij niet in goede doen was. Maarten nam daarna gelijk vol over en ik ging er achteraan, wat resulteerde dat Eric moest lossen. Maarten reed in een teug naar Martijn en bij mij ging het moeizaam. Het koste me veel kracht en enkele rondes om bij hen terug in het wiel te komen, zeker nadat Martijn me aan zag komen en nog een keer versnelde.
 
Dit lukte me gelukkig wel en daarna reden we met zijn 3en voor de 5e plaats. Het beste was er bij mij redelijk vanaf en ik was blij dat de andere de benen even stil hielden om te herstellen. Net voor het ingaan van de laatste ronde trok ik vol door om te kijken waar het schip strande en dat was ook zo bekeken. Ik was kort weg maar ze sloten gelijk aan en Martijn nam over. Maarten vond het nodig om me bijna de bosjes in te rijden en me net voor de bocht voorbij te gaan, terwijl 5 meter verder mogelijkheid genoeg was om in te halen. Hij was daarna ook zo weg met Martijn en bij mij was de tank leeg. Moe gestreden finishte ik op de 7e plaats, helaas zat er meer niet in vandaag.
 
Door het mooie weer stond er aardig wat publiek langs de kant vandaag, dank je voor alle aanmoedigingen. Foto’s zijn zoals altijd van mijn prive fotografe Kristel. Volgende week Brunssum, op een nieuwe ronde, ik ben benieuwd……….
 
  • 2009-12-13_Meijel_1
  • 2009-12-13_Meijel_2
  • 2009-12-13_Meijel_3
  • 2009-12-13_Meijel_4