Vandaag werd er onder winterse omstandigheden gestart in Brunssum, op een mooi zware ronde met aardig wat klimwerk en daalwerk, maar die door de sneeuwval nogal glad was. Na bijna 2 uur rijden kwamen we aan en er stonden jammer genoeg voor de organisatie maar 13 renners aan de start. Zelfs de klassementsleider en de nummer 2, Rene en Leon, waren er niet.
Bij de start trok Gody Jacobs gelijk door en was meteen weg en ik probeerde hem te volgen. Maar ik had al snel in de gaten dat het niet mijn dag werd nadat Martijn me voorbij kwam en al snel gevolgd door Noud. Ik kwam nog effe met Noud te rijden in de eerste ronde en ging toen vol onderuit. Gelukkig kon ik snel weer verder, maar moest een sterk rijdende Noud laten gaan.
De volgende rondes kwam ik alleen te rijden, maar het liep niet lekker, weinig vertrouwen in de afdalingen, want het was overal erg glad. Halverwege de wedstrijd sloot Sandro Harings aan en hij ging erop en erover, probeerde nog even aan te sluiten maar dat was maar een halve ronde. Ondertussen was het steeds glijen geblazen en moest ik vaak een voetje aan de grond zetten.
Op de 5e plaats bleef ik dus alleen over, met ruim voor me Sandro en op een veilige achterstand Leander. Daarom geen risico’s meer genomen de laatste rondes en rustig gefinisht. Het was een mooie nieuwe ronde die als het droog was me een stuk beter had gelegen, want het was wel erg verradelijk op de gladde stukken waardoor ik geen risicos durfde te nemen. Helaas weer punten verloren op Martijn die me nu genaderd is tot op 1 punt. Ik zal alles uit de kast moeten halen komende weken wil ik hem nog van me afhouden, maar ik doe mijn best! 

Foto’s zijn zoals altijd van Kristel, die ondanks de sneeuw en dat ze zelf ook is gevallen toch nog mooie foto’s heeft gemaakt. Nu lekker 2 weken vakantie en dus tijd om weer te trainen. Volgende week wedstrijd in Blerick, misschien wel weer onder winterse omstandigheden.
 
  • 2009-12-20_Brunssum_1
  • 2009-12-20_Brunssum_2
  • 2009-12-20_Brunssum_3
  • 2009-12-20_Brunssum_4
  • 2009-12-20_Brunssum_5